Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bobkový list - suroviny a ingredience

Recepty s touto surovinou

Kuřecí podle Jirky

Kuřecí podle Jirky

Recept ještě nebyl hodnocen 0,0

Očistit a odblanit maso, nakrájet na nudličky, dát do misky - nejlépe se zavíráním, kvůli marinování. Přidáme 1 lž. olivového extra panenského oleje, pepř, sůl, citr.…

HUSTENKA

50 min

Zeleninová polévka (vývar)

Zeleninová polévka (vývar)

Recept ještě nebyl hodnocen 0,0

Do vody přidáme kuřecí hřbet (na 3 díly), bobkový list, nové koření, česnek, cibuli, sůl.Přivedeme k varu a vaříme, dokud maso nezměkne.Až bude maso měkké, vývar scedíme…

ViktorNecas

60 min

Republikánské maso

Republikánské maso

Recept ještě nebyl hodnocen 4,3

Kostky masa orestuju na dozlatova osmažené cibuli,přidám cukr, nechám zkaramelizovat, pak přidám koření a hořčici, hl. mouku a opražím, podliji pivem a dusím.Když je…

Těstoviny se dvěma omáčkami

Těstoviny se dvěma omáčkami

Recept ještě nebyl hodnocen 4,7

Dáme si vařit těstoviny. V kastrolu rozehřejeme olivový olej, přidáme cibulku a smažíme na mírném ohni za občasného míchání asi 5min., pak přidáme česnek a opékáme…

Čočkový salát s vejci a párkem

Čočkový salát s vejci a párkem

Recept ještě nebyl hodnocen 4,2

Šošovicu premyjeme a dáme variť s bobkovým listom, na konci varu osolíme. Uvarenú scedíme.Vajíčka uvaríme na tvrdo, olúpeme a pokrájame.Cibuľu a uhorky pokrájame na malé…

Rybí filé s rajskou majonézou

Rybí filé s rajskou majonézou

Recept ještě nebyl hodnocen 4,2

Filé nakrájíme na menší silnější porce, které vložíme do porcelánové misky a marinujeme asi 3 hodiny v láku, který připravíme smícháním octu, citronové šťávy, koření,…

Masitý salát

Masitý salát

Recept ještě nebyl hodnocen 4,6

Maso (jakékoliv) uvaříme v nálevu z vody, nového koření,kuliček pepře,bobkových listů. Po uvaření do měkka necháme zchladnout a odležet alespoň 8 hodin! Pak maso…

Falešná želví polévka

Falešná želví polévka

Recept ještě nebyl hodnocen 0,0

Čerstvé, omyté bylinky svážeme. V hrnci rozpustíme máslo, přidáme mouku a uděláme světlou jíšku. Zalijeme ji studeným vývarem, prošleháme metličkou a za stálého míchání…

Jehněčí na tymiánu

Jehněčí na tymiánu

Recept ještě nebyl hodnocen 0,0

Maso nakrájíme na kostičky.Na oleji zpěníme cibulku a krátce ji podusíme.Přidáme maso a opékáme ze všech stran.Přidáme prolisovaný česnek,rajčatový protlak,vše zalijeme…

Hlíva jako "ovar"

Hlíva jako "ovar"

Recept ještě nebyl hodnocen 4,7

Hlívu očistíme, tvrdé konce odkrojíme a necháme do polévky. Dáme vařit vodu s rozmačkaným česnekem, kořením a necháme pár minut vařit.Do vařící vody dáme hlívu a vaříme…

Můj boršč

Můj boršč

Recept ještě nebyl hodnocen 0,0

Uvaříme vývar z vepřového masa a kuřecí kostry, bobkové listu, černého pepře a nového koření. Při vaření z vývaru odebírame pěnu, vaříme cca 1,5 hodiny na mírném ohni. …

1 79 80 81 82 83 129