Grilovaná líčka

cathleen Kuchařka: cathleen

Grilování 12 názorů

Suroviny

1-3 kusy hovězích líček (podle hostů u grilu)
vývar
kořenová zelenina
česnek
celý pepř
bobkový list
nové koření
sůl
Na potření:
olej
oblíbené koření
Recept si zatím oblíbilo 10 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Opláchnuté maso nakrájíme na větší kusy (porce) a dáme vařit do vývaru se zeleninou, česnekem a kořením do měkka.

  2. Hotová je z vývaru vytáhneme, necháme vychladnout a potřeme marinádou z oleje a koření. Můžeme je takto nechat v chladu odležet, ale je možno grilovat ihned po naolejování.

  3. Negrilujeme dlouho, jen tak, aby maso chytilo z grilu barvu a vůni.

  4. Podáváme je se zeleninou a čerstvým pečivem.

Poznámka

Takhle upravená líčka jsou měkká, šťavnatá a velice chutná.

Zdroj: upravený recept z "Dobrůtky aneb vaříme s Českým rozhlasem Ostrava".

V původním receptu bylo na grilování do oleje použito provensálské koření - to u nás vrchnímu "grilmistrovi" (manželovi) nechutná, tak jsme použili naše oblíbené koření (Andělská křídla).

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 35 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Grilovaná líčka

Tématické fráze: vepřová líčka na grilu hovězí líčka na grilu grilovaná vepřová líčka grilovana licka grilovaná hovězí líčka lička na grilu hovezi licka na gril lička teleci licka na grilu hovězí líčka grilovaná vepřová líčka grilovaná vepřové líčka na grilu grilované hovězí líčka vepřová líčka gril hovězí lička ostrava hovězí lička gril grilované vepřové líčka kluci v akci grilovaná zelenina líčka grilovaná grilované licka

Zapomněl/a jsem heslo