Kadlíkova vepřojátrová paštika
Recept ještě nebyl hodnocenPokud jste milovníci poctivých paštik, jistě oceníte recept na tuto paštiku, ve které můžete upotřebit čerstvé vepřové maso a játra. Nejlepší paštika je totiž ta, kterou…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Pokud jste milovníci poctivých paštik, jistě oceníte recept na tuto paštiku, ve které můžete upotřebit čerstvé vepřové maso a játra. Nejlepší paštika je totiž ta, kterou…
Mleté maso důkladně promícháme s ostatními ingrediencemi, aby se všechny přísady dobře spojily. Vytvarujeme 2 masové šišky.V pekáčku, ve kterém budeme maso péct,…
Chcete připravit poctivý guláš plný masa, fazolí a výrazné chuti? Tahle verze se zařadí do vašich rodinných kuchařek a potěší vaše strávníky. Nejjednodušší přílohou tak…
Pokud hledáte tip na výborné bezmasé jídlo, tento recept vás jistě potěší. Cizrnu uvaříte s rajčatovým protlakem a spoustou voňavého koření. Na závěr ji ještě zjemníte…
Po Velikonocích vždy přichází období, kdy konzumujeme vykoledovaná vajíčka natvrdo. Pokud vás již omrzela příprava pomazánky, tak vsaďte na tuto polévku, jejíž chuť je…
Kroupy přebereme, propláchneme a uvaříme v osolené vodě doměkka. Průběžně odebíráme pěnu.Když jsou měkké, tak je scedíme, opět propláchneme a vmícháme dvě lžíce oleje…
Poctivý domácí hovězí guláš, na kterém si pochutnáme s jakoukoliv vhodnou přílohou. Výhoda přípravy v troubě je, že ho stačí občas promíchat a nemusíme se bát, že se…
Polévka, která je schopná nahradit plnohodnotné jídlo na vás čeká v našem receptu. Luštěniny zasytí a jsou hodnotnou bílkovinnou složkou, zelenina a houby dodají chuť i…
K nedělnímu obědu neodmyslitelně patří pokrm, který skvěle chutná a opravdu zasytí. Dobrou volbou je vepřová krkovička, která je krásně šťavnatá. Klasické zelí vyměňte…
Tento recept z remosky je ideální pro milovníky výrazných chutí a jednoduché přípravy. Masové ruličky jsou naplněné šťavnatým masem a pikantním kořením a pečením v…
Pokud jste přinesli košík plný hub a nevíte, jak je upotřebit, vyzkoušejte připravit houbovou čalamádu, po které můžete bez obav sáhnout i v zimních měsících. Čalamáda…
Rizoto s vepřovým masem a zeleninou, bohatě sypané sýrem, zajisté potěší všechny vaše strávníky. Není to sice to pravé italské rizoto, ale i naše česká verze, kterou…
Hovězí na houbách je klasika, kterou jednou za čas každý vaří doma. Plátky červeného masa jsou ve vrstvách proloženy houbami s kořením a česnekem. Společně se tak dusí…
Kuřecí uzené kousky dušené s kysaným zelím a podávané s bramborovo-mrkvovým knedlíkem, zdobeným smaženou cibulkou jsou skvělým tipem na víkendový oběd. Kosti a kůže z…
Dobře upečený bůček je lahodné jídlo. Je šťavnatý, měkký, s křupavou a zlatavou kůží. Pivní směs mu dodá ještě lepší chuť. Plátky bůčku podáváme se sladkou kořeněnou…
Domácí paštika z kuřecích jater je opravdová lahůdka. Zajímavou chuť dotváří i jablka, slanina a nasekané ořechy. Na závěr paštiku zjemní trochu smetany. Ochutnejte tuto…
Recept na kysané zelí s uzeným masem, které může posloužit i jako samostatné jídlo. Sama autorka ho vaří pouze na Vánoce a podává s chlebem či knedlíkem jako rychlou…
Vepřové srdce na slanině, má díky rajčatové omáčce a čerstvé paprice ještě výraznější chuť. Ať už pokrm podáváte s bramborem nebo třeba s krupicovými noky, vždy si…
Kuřecí roládky plněné vaječnými omeletami, ochucené tymiánem a divokým kořením, podávané v jemné omáčce z ostružinové marmelády a červeného vína jsou náročnější na…
Předem povařený a do pikantní chuti odležený vepřový bok je lahůdka pro fajnšmekry! Pokud chcete, aby vám vydržel k určitému termínu, zásadně neochutnávejte. Už by…
Kuře vařené v zelenině je velmi příjemný pokrm, vlastně něco mezi polévkou a hlavním jídlem. Kusy zeleniny jsou nakrájeny na větší kousky, stejně tak maso. Součástí…
Na tu "správnou zelňačku" existuje 1000 a jeden recept. Každá rodina má tu svou nejlepší. Pokud chcete obměnit repertoár, zkuste tuto s podmáslím. Neuděláte chybu. Bude…
Tato polévka je ideální volbou pro každého, kdo si rád přizpůsobí jídlo podle svých preferencí. Ať už máte rádi výraznější kyselost, jemnější chuť nebo spíše kořeněné a…
Segedínský guláš z vepřového plecka, sterilovaného zelí a s přídavkem lesních hub bude chutnat výborně s houskovým knedlíkem, stejně tak s chlebem. Dejte mu čas a…