Metyja - valašský dezert
Recept ještě nebyl hodnocenMetyja je sladkým jídlem, dezertem, původem ze Slovácka. Jde o spojení vařených a rozmačkaných brambor s povidly, mákem a cukrem. Nahoru můžeme doplnit také zakysanou…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Metyja je sladkým jídlem, dezertem, původem ze Slovácka. Jde o spojení vařených a rozmačkaných brambor s povidly, mákem a cukrem. Nahoru můžeme doplnit také zakysanou…
Typickou gulášovou polévku známe jako masovou, tato je bez masa a navíc z dýně. Chuť je díky koření opravdu gulášová, polévka krásně zasytí a jistě bude chutnat celé…
Na oleji orestujeme na nudličky nakrájenou zeleninu a brambory. Zalijeme vodou, osolíme a přidáme koření. Zvlášť ve vodě uvaříme překrájené zelí i s lákem.Až jsou…
Každá rodina a každý kuchař dá vlastní krk na špalek za vlastní nejlepší bramborový salát. Třeba vás osloví tento jednoduchý, s vejci a sterilovanou zeleninou. Jako…
Pod názvem chorvatským názvem blitva se schovává mangold, ze kterého můžete připravit lehký pokrm, skládající se z vařených brambor, listů mangoldu, provoněnou česnekem.…
Osobitá chuť zvěřiny dobře vynikne v kombinaci s jemnou smetanovou omáčkou. Z mleté zvěřiny vytvoříme kuličky, které opečeme a poté dusíme ve vývaru. Ten nakonec…
Lahodné filety z tresky s čočkovým salátem vás doslova nabijí energií. Čočkový salát s bramborami a zeleninou je plný skvělých chutí a krásně se hodí k jemnému tresčímu…
Kotlety z bramborového těsta obaleného v těstíčku a strouhance osmažíme dozlatova. Jako přílohu podáváme dušenou zeleninu, která je pestrá vzhledově i chutí. Servírujeme…
Vepřové závitky plněné zelnou směsí s uzeným bůčkem můžete připravit k nedělnímu rodinnému obědu. Maso je šťavnaté a měkké a s omáčkou krásně ladí. Určitě si pochutnáte.…
Vynikající bramborový salát se zeleninou a luštěninami vás v chladných dnech dokonale zasytí. Můžete jej servírovat jako samostatný pokrm nebo jako přílohu k vašemu…
Podle našeho receptu nepřipravíte gulášovou polévku v přesném smyslu slova. Uvaříte ale vskutku dobrou variaci oblíbené polévky, bez masa, ale s chuť nesoucí klobásou a…
Očekáváte návštěvu? Vyzkoušejte tento jednoduchý recept na kynuté tyčinky se solí a kmínem. Do těsta se přidávají brambory a tyčinky jsou díky nim velmi lahodné. Budou…
Chcete na Vánoce upéct i jiné cukroví než oblíbenou klasiku? Vyzkoušejte toto zajímavé cukroví z bramborového těsta. Nadýchané cukroví slepované marmeládou provoněnou…
Pokud si lámete hlavu, jakou přílohu podávat ke sváteční pečené kachně nebo vepřové pečeni, vyzkoušejte recept na zelný knedlík. Spojení dušeného zelí s cibulkou a…
Kapr na cikánský způsob je rychlý způsob přípravy oblíbené české ryby. Skvělé jídlo z jednoho pekáčku připravíte velmi snadno a určitě si pochutnáte. Nemusíte v kuchyni…
Bramborový salát a ryba patří k Vánocům stejně jako vánočka. V každé rodině se najde osvědčený recept na štědrovečerní menu, ale někdy se vyplatí vyzkoušet něco nového.…
Pečené mini kuřátko na provensálský způsob vás ihned dostane na francouzský venkov. Jednoduchost, která se skrývá v pečené zelenině a lahodném, šťavnatém masu vás…
Ve vyváženém jídelníčku nesmí chybět dostatek vlákniny, která je obsažená v luštěninách. Čočka má spoustu benefitů pro naše zdraví. Připravit z ní můžete připravit…
Masová pomazánka s plnou, lehce pikantní chutí, je výborná především na opečených topinkách a toustech. Zužitkujete do ní zbytek vařeného masa od oběda či večeře a…
Gratinované pokrmy jsou velmi oblíbené a není divu. Na povrchu je zdobí lahodná nazlátlá krusta. Tento pokrm připravíme velmi snadno. Plátky brambor a kedlubny zalijeme…
Také jste jako děti měli rádi sladké obědy? Zavzpomínejte na dětství s tímto receptem a připravte si bramborové nočky posypané voňavou zkaramelizovanou strouhankou a…
Bramborové knedlíky plněné směsí z mletého masa, slaniny a papriky vás překvapí svou skvělou chutí a určitě si je oblíbíte. S minimálním úsilím zajistíte výborný oběd…
Česnečka patří mezi tradiční polévky, které zasytí, zahřejí a mnohdy vyženou také bacily z těla. Sama o sobě je velice aromatická po česneku a koření. V této verzi ji…
Domácí gnocchi chutnají mnohem lépe než ty kupované. Jejich chuť navíc obohatí trochu dýně. Gnocchi podáváme se špenátem, který zjemníme ricottou a na závěr je posypeme…