Makový dort - Mak- Mak - Makulenka / bez mouky/
Recept ještě nebyl hodnocen1/ Žloutky ušleháme s cukrem a mákem. Přidáme 1 ČL jedlé sody a nakonec zlehka přidáme ušlehaný sníh z bílků. Těsto nalijeme do tukem vymazané a vysypané formy. Upečeme…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
1/ Žloutky ušleháme s cukrem a mákem. Přidáme 1 ČL jedlé sody a nakonec zlehka přidáme ušlehaný sníh z bílků. Těsto nalijeme do tukem vymazané a vysypané formy. Upečeme…
Kořenovou zeleninu, cibuli, citron(nahrubo nakrájené), trochu octa a koření převaříme, necháme vychladnout a teprve přidáme maso. V tomto láku necháme v chladu do 3 dnů…
Hovězí maso nakrájíme na plátky osolíme je a posypeme kořením na zvěřinu, dáme do mísy a zalijeme červeným vínem. (množství záleží na počtu porcí)Maso jsem měla naložené…
Maso rozmícháme s vejcem, citronovou kůrou, strouhankou a posekanou mátou, vmícháme na drobné kostičky (5 x 5 mm) nakrájené 1 jablko a sýr, osolíme podle chuti.Ze směsi…
Maso lehce naklepeme a přes noc naložíme do marinády z vajec, hořčice, marmelády, utřeného česneku a soli. Poté zprudka orestujeme na pánvi, stačí, aby se maso…
Z králičího hřbetu nasekáme kotletky-jsou asi 3 podle velikosti králíka, osolíme je, opepříme a obalíme v hladké mouce. Obalené je opékáme na oleji a másle na mírnějším…
Maso si očistíme a nařežeme kůži. Vmasírujeme koření, pokapeme pár kapkami oleje a necháme odležet několik hodin.Pak maso na pánvi opečeme. Na každém záleží, jak kdo má…
Všetky ingrediencie dobre premiešame a na plech vystlaný papierom urobíme malé placky a dáme upiecť do trúby na 180 st.
Ze surovin na korpus vše smícháme a vmačkáme do dortové formy vyložené pečicím papírem, uděláme 1 cm vysoké okraje. Na korpus nahrubo nastrouháme marcipán.Všechny…
Do prosáté mouky přidáme jogurt,vejce,na kousky nakrájenou heru,vanil.cukr a špetku soli a vypracujeme těsto,které rozdělíme na 2 díly.První díl vyválíme na plech …
Ryby omyjeme, osušíme a posolíme na povrchu i uvnitř. Česnek utřeme se špetkou soli a promícháme s brusinkami. Vzniklou směsí potřeme vnitřek i kůži ryby, do břišní…
Rýži uvaříme v mléce a osladíme dle chuti. Do uvařené rýže přidáme brusinky a necháme odstát. Na pánev dáme plátek másla, nakrájené meruňky a javorový sirup, špetku…
Kotlety nakrájíme ne na příliš slabé plátky a naklepeme hranou nože. Osolíme, opepříme a dáme asi na 12 minut do chladna.Rozehřejeme sádlo, na které dáme plátky…
Maso nakrájíme na kousky přibližně 4x4 cm asi jako na guláš, osolíme a opepříme. Na tuku osmažíme do hněda cibuli, přidáme maso, orestujeme, přidáme bobkový list a…
Mrkev, jablko, šmakoun a avokádo nastrouháme na jemno, přidáme vejce a ostatní ingredience. Vše zamícháme dohromady, přidala jsem ještě sekané oříšky, brusinky.Dáme do…
Všechno smícháme a dáme na pečící papír. Pečeme na 170° 20-30 minut, přitom promícháváme. Necháme vychladnout a naplníme do uzaviratelné nádoby.
V hrnci rozpusťte na mírném ohni máslo společně s kakaovým práškem a cukrem. Kakaovou směs sundejte z plotny a vmíchejte do ní mouku a vejce. Přidejte brusinky a vše…
Maso párkrát překrojíme, cibuli na osminky, česnek na plátky.Vše vložíme do pomalého hrnce, přidáme zbytek ingrediencí mimo whisky a nastavíme si na 8 hod. LOW.Po osmi…
Hermelíny rozkrojíme vydlabeme vnitřky a dáme stranou.Žampiony, oloupanou cibuli a šunku nakrájíme na kostičky.V pánvi na másle zpěníme cibuli, přidáme žampiony,…
Jablka oloupeme, nakrájíme na malé kostičky a vhodíme do kastrolu s rozpuštěným máslem. Přidáme brusinky a osladíme. Vaříme, dokud se šťáva nevypaří. Necháme…
Nepečené cukroví je velmi oblíbené a má neskutečně mnoho podob. Zkuste oplatkovo-čokoládovou dobrotu z našeho receptu. Jako náplň můžete využít od oříšků po sušené…
Den předem naložíme panenku do bylinkové marinády. Panenku si položíme na prkénko a podélně rozřízneme, tak aby vznikla kapsa. Do kapsy nasypeme polovinu brusinek a…
Hovězí plátky naklepeme, osolíme, opepříme, okořeníme a obalíme v hladké mouce. Na rozpáleném oleji postupně osmahneme a dáme na talíř. Na olej přidáme nakrájenou cibuli…
Maso nakrájíme na menší kousky, osolíme. Cibuli nakrájíme na větší kousky, orestujeme dozlata na rozpáleném oleji, poté přidáme maso a necháme zatáhnout. Přidáme…
Přidáno před 5 hodinami
Přidáno před 6 hodinami
Přidáno před 8 hodinami
Přidáno před 10 hodinami
Přidáno před 13 hodinami
Přidáno před 15 hodinami
Tyrolský gröstl: Dokonalá specialita se zbytků masa a brambor zasytí nejen horaly. Osmažená cibulka a volské oko dají jídlu korunu!
Kotlety na šlehačce: Oblíbenou klasiku z jednoho hrnce dochutí hořčice, báječně chutná i s vrstvou strouhaného sýra
Americký salát ambrosia sice není žádná dietka, ale je plný ovoce a roli dezertu zastane dokonale