Zakysaná kapustovka
Recept ještě nebyl hodnocenKapustu si nakrouháme jako zelí, mrkev a brambory nakrájíme na čtverečky, česnek na plátky(nebo můžeme propasírovat) a cibuli nakrájíme nadrobno. V hrnci s olejem…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Kapustu si nakrouháme jako zelí, mrkev a brambory nakrájíme na čtverečky, česnek na plátky(nebo můžeme propasírovat) a cibuli nakrájíme nadrobno. V hrnci s olejem…
Maso si nakrájíme na nudličky, osolíme, opepříme a necháme v chladu odpočinout. Mezi tím si očistíme a na tenké nudličky nakrájíme celer, propereme kukuřici. Na pánev…
Zelí a slaninu nakrájíme na nudličky a cibuli nadrobno.Rozmrazené žlázy opláchneme, rozřízneme a nakrájíme na nudličky.V širším kastrolu na rozehřátém oleji orestujeme…
Na másle zpěníme pórek, zaprášíme moukou a osmahneme. Zalijeme asi 1 litrem vody, přidáme bujon, okořeníme a povaříme. Přidáme sýr a necháme při mírném varu rozpustit.…
Nejdříve si uděláme míchaná vajíčka. Na plátek šunky dáme plátky sýra. Naklademe na kraj míchaná vajíčka. Na ty dáme olivy, rozpůlené žampiony a kapii. Srolujeme.…
Na rozpuštěném sádle zpěníme nakrájenou cibuli a restujeme do hněda, přidáme gulášovou papriku, nakrájené houby a brambory a zalijeme litrem vody. Okmínujeme, přidáme…
Cibuli a mrkev si nakrájíme nadrobno, cibulku usmažíme na oleji do sklovita, přidáme vločky, trochu je osmahneme, dáme rozdrobené droždí a mícháme až se rozpustí a začne…
Cuketu omyjeme, nakrájíme na větší kousky. Brambory očistíme, nakrájíme a spolu s cuketou a čočkou dáme do hrnce. Zalijeme vodou jen asi 1 cm nad zeleninu. Přidáme…
Brokolicu a mrkvu umyjeme, nakrájame na menšie kúsky. Zeleninový vývar privedieme do varu a pridáme zeleninu. Po uvarni zeleniny vyberieme pár kuskov brokolice a mkvy a…
Sýr a oloupané kaki nakrájíme na drobnější kostky, cibuli nakrájíme na jemné půlměsíčky. Z celého ořechu plecka vcelku si nařežeme 2plátky(viz fotopostup), nebo…
Květák si nakrájíme na menší růžičky, mrkev a ´bílý pórek na kousky. Mrkev s pórkem si orestujeme na másle, pak přidáme květák, necháme chvilku restovat, zalijeme…
Játra opláchneme, osušíme, nakrájíme na silnější plátky-4ks, po okrajích nařízneme, aby se nekroutila a lehce okořeníme mletým pepřem. Olej dáme do větší pánve nebo…
Do vroucí vody dáme rozpustit kostku bujónu a přidáme sojové plátky. Povaříme asi 15-20 minut, necháme ve vývaru chvíli stydnout, potom plátky vymačkáme, osolíme,…
Sójové kocky namočíme na 20 minút do osolenej vody. Potom ich vyberieme a vodu dobre vytlačíme. Zeleninu dáme variť do 7,5 dl vody, pridáme bujón, sójové kocky a varíme…
Nejdříve si připravíme rajčata tím, že si je spaříme. Rajčata by měly popraskat. Pokud se tak nestane, dáme je chvilku na plotýnku provařit. Poté rajčata oloupeme a…
Pórek nakrájíme na drobno, dáme osmahnout na olej. Přidáme ďobáčky, rozdrobíme do nich kostku zeleninového bujonu, okořeníme, podlijeme troškou vody a cca 5 minut…
Na olivovém oleji osmažím drobně nakrájenou mrkev,pórek a přidám hl.mouku,krátce osmažím.Zaliju studenou vodou,přidám všechnu zeleninu,bujón.5minut před dokončením…
Až na cibulku dáme do hrnce vařit všechnu zeleninu s bujónem.Po uvaření rozmixujeme, přidáme smetanu, na kolečka nakrájenou mladou cibulku a ještě 10 minut povaříme.Na…
Na oleji osmažíme cibulku, ke které přidáme jemně nastrouhanou kořenovou zeleninu (mrkev+celer) a necháme pod pokličkou cca 10 minut dusit.Poté přidáme předem (v…
Květák rozebereme na růžičky, pórek podél rozřízneme a oboje propláchneme pod tekoucí vodou. Pórek nakrájíme na tenká kolečka, cibuli na drobno, mrkev a nať jarní…
Do hrnce nalijeme vodu s mlékem a bujonovou kostkou a přivedeme k varu. Snížíme plamen a za stálého míchání vsypeme polentu. Mícháme dřevěnou vařečkou, dokud se za ní…
Na oleji osmažíme na malé kousky nakrájené brambory, pak zalijeme vodou 1,5l ( dle libosti) a přidáme 1-2 kostky bujónu, 2 stroužky prolisovaného česneku, petrželku,…
Začneme klasicky cibulkou, dáme ji zesklovatět do hrnce a poté přidáme rýži, chvíli ji opékamé. Zalejeme ji asi litrem vody a vsypeme nakrájený květák nadrobno a…
Přidáno před 1 hodinou
Přidáno před 11 hodinami
Přidáno před 11 hodinami
Přidáno před 11 hodinami
Přidáno 27. 4. 2024 19:17
Přidáno 27. 4. 2024 18:33
Vyhlášená perníkářka Eva peče podle 100 let starého receptu, který se dědí z generace na generaci. Tyhle perníčky pak chce každý!
Proč navštívit Jižní Tyrolsko? Dobrým důvodem je zdejší chřest, místní farmář prozradil, jak si jej nejlépe vychutnat
Grilování jako u moře: Zkuste si připravit opečené olihně nebo salát z chobotnice