Sójové plátky na smetanové zelenině

Angel 666 Kuchařka: Angel 666

Bezmasá jídla 0 názorů

Suroviny

80 g sójových plátků
1 gelový zeleninový bujón
sůl
pepř
sójová omáčka podle chuti
1 lžička kari koření
sáček mražené čínské zeleninové směsi
200 ml smetany
olej
Recept si zatím oblíbil 1 kuchař

Postup přípravy receptu

  1. Do hrnce nalijeme přiměřeně vody, vhodíme kelímek bujónu, dost osolíme, opepříme a přidáme několik střiků sójové omáčky. Když se voda začne vařit, přidáme sójové plátky a 10 minut povaříme.
    Po 10 minutách vypneme, plátky scedíme a necháme vychladnout.
    Ze studených plátků dobře vymačkáme všechnu tekutinu.

  2. Na pánev nalijeme 2 lžíce oleje, necháme rozehřát a sójové plátky z obou stran opečeme dozlatova. Hotové je vyndáme stranou a udržujeme teplé.
    Na pánev přidáme lžíci oleje a vsypeme mraženou zeleninovou směs. Necháme ji asi 10 minut restovat, pak zalijeme smetanou, dochutíme lžičkou kari koření a smetanu necháme chvilku zredukovat. Směs dosolíme a můžeme podávat.
    Na talíř dáme zeleninovou směs, na ni naklademe opečené plátky a podáváme s rýží.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdíleli již 4 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Sójové plátky na smetanové zelenině

K receptu nejsou žádné komentáře.

Tématické fráze: sójové plátky recept sójové platky recepty ze sójovyh platku sójové platky recepty sojove platky se zeleninou recepty sojové plátky sojové palátky smetana recept sójové platky recept na sójové plátky recepty se sójových plátků zredukovat smetanu na pánvi a přidat