Pštrosí vejce - pečená
Recept ještě nebyl hodnocenSměs z mletého masa připravíme buď podle vlastního osvědčeného receptu na sekanou či karbanátky, nebo ji ochutíme kořením na mletá masa a smícháme s vejcem a strouhankou…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Směs z mletého masa připravíme buď podle vlastního osvědčeného receptu na sekanou či karbanátky, nebo ji ochutíme kořením na mletá masa a smícháme s vejcem a strouhankou…
Omyté a dobře osušené bylinky oddělíme od hrubých stonků. Na otrhané lístky použijeme hmoždíř nebo mixér. Začneme bylinkami a nasekáme je na jemno.Přidáme sůl a společně…
Z výše uvedených surovin do hlubší uzavíratelné nádobky připravíme a dobře promícháme marinádu, do které nejlépe přes noc namočíme odblaněné a na silnější plátky…
Malé kuřecí kousky marinované s bylinkami, obalené v kukuřičných lupínkách nebo brambůrkách, osmažené a pak pečené dozlatova jsou vevnitř křehké a šťavnaté a na povrchu…
Lučinu smícháme s tvarohem, okořeníme a přidáme bylinky, dobře zamícháme, vejce uvaříme natvrdo. Srnčí hřbet vyložíme folií, na ni naskládáme šunku aby přečnívala, musí…
Brambory oloupeme a nakrájíme na cca 0,5 cm, ne moc hrubší kolečka. Z uvedených surovin připravíme polohusté těstíčko. Nebojte se těstíčko výrazněji okořenit, brambory…
Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme a necháme vychladit. Nebo můžeme využít zbylé brambory od oběda. Prolisujeme nebo nastrouháme je, přidáme smetanu, sůl, pepř,…
Maso nakrájíme na kousky, osolíme, opepříme a osmažíme na oleji, přidáme mléko a tavený sýr (který by se při zahřívání měl rozpustit).Omáčku zahustíme, dochutíme solí a…
Z tvarohu a bylinek připravíme pomazánku, osolíme. Z toustového chleba okrájíme kůrky a rozválíme válečkem na tenkou placku, kterou potíráme pomazánkou. Na jeden kraj…
Z vejce, oleje, sojových omáček, pepře, solamylu a česneku umícháme těstíčko. Košťál brokolice očistíme a nakrájíme na drobné kostičky a dáme do menšího množství vařící…
Sýry, uzeninu a zeleninu nakrájíme na kostičky.Vejce rozšleháme, mírně osolíme a nalijeme na vyšší plech vyložený pečícím papírem.Na vejce rovnoměrně nasypeme veškeré…
Porce lososa posypeme hrubou solí, opepříme a naskládáme kůží dolů do olejem potřeného pekáčku. Vložíme do trouby vyhřáté na 200°c a pečeme asi 15-20 minut, až je na…
Na oleji si rozpustíme špek a na něm dozlatova orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme očištěné na kostky nakrájené maso a zprudka restujeme cca 10 min. (maso se…
Brambory oloupeme a dáme na cca 8-10 minut předvařit do osolené vody. Maso zpracujeme se všemi surovinami a dochutíme. Mokrýma rukama tvarujeme kuličky.Ve velké pánvi…
Klobásu svinutou do šneku a zajištěnou špejlí jemně posypeme grilovacím kořením a zprudka opečeme po obou stranách. Pak ji nakrájíme na 3-4 cm špalíčky. Brambory…
Dejte mouku do větší mísy. V druhé míse rozšlehejte vajíčka s mátou, citronovou kůrou, sodou a jogurtem. Přilejte k mouce a dobře spolu promíchejte. Mátu a citronovou…
Oloupeme chřest a povaříme 10 minut. Poté nakrájíme na kousky.Maso očistíme a nakrájíme na menší kousky, ty zprudka osmahneme na másle do změknutí.Uvařené brambory…
Smrže očistíme (většinou jsou čisté), oddělíme duté nožičky, které nasekáme na drobno, právě tak cibulku. Tu dáme do kastrůlku restovat na olej, až zesklovatí, přidáme…
1)kukuřici osolíme, opepříme. Do misky si dáme grilovací koření, olej a kukuřici do toho naložíme. 2)kukuřici osolíme, do misky si dáme jemně nasekané bylinky,…
Trhací chléb je ideální přílohou ke grilování. Každý si uštípne ze skládaného bochníčku ochucené kousky nadýchaného upečeného pečiva podle své chuti a hladu. Příprava v…
Žampiony omyjeme, vykrojíme nožičku, případně i trošku vnitřku - aby bylo víc místa pro náplň. Položíme na pekáč a osolíme a posypeme kořením dle chuti. Vydlabané…
Těstoviny promícháme s nakrájenou paprikou, slaninou, cibulí, bylinkami, pepřem, Nivou a zakápneme olejem. Hermelín rozkrojíme na poloviny.Alobal připravíme podle počtu…
Brambory a žampiony nakrájíme na plátky, cibuli na proužky a rajčata na kolečka. Do větší mísy dáme brambory, cibuli, žampiony, tatarku, papriku, sůl a pepř. Vše dobře…
Mléko přivedeme k varu a přidáme ocet. Začne se oddělovat syrovátka. Odstavíme a necháme asi 5 minut stát. Připravíme sítko s plátýnkem.Vložíme sýr, propláchneme…
Přidáno před 7 hodinami
Přidáno před 14 hodinami
Přidáno před 16 hodinami
Přidáno před 16 hodinami
Přidáno před 19 hodinami
Přidáno před 19 hodinami
Vánoční zelňačka na svátečním stole: Skvěle chutná vylepšená kvalitní klobáskou a sušenými švestkami
Pečení na neděli: Koláč s meruňkami a tvarohem posypaný drobenkou je jednoduchý, přitom je krásně vláčný a božsky chutná
Ochutnejte středověk - tematické krčmy lákají na výborné jídlo i nevídanou show