Polévka z červené čočky
Recept ještě nebyl hodnocenTahle polévka z červené čočky je hřejivá, voňavá a rychle hotová. Kombinace zeleniny, zázvoru, karí a papriky vytváří bohatou chuť, která zahřeje i zasytí. Skvěle…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Tahle polévka z červené čočky je hřejivá, voňavá a rychle hotová. Kombinace zeleniny, zázvoru, karí a papriky vytváří bohatou chuť, která zahřeje i zasytí. Skvěle…
Dhal z červené čočky a dýně je jídlo, které zahřeje svou pikantností. Kombinuje sladkost dýně s voňavým ostrým kořením, tak typickým pro indickou kuchyni. S rýží nebo…
Na sádle zpěňte cibuli, přidejte mouku a osmahněte na světle žlutou jíšku. Do ní zamíchejte sladkou papriku. Zalijte vývarem, dobře rozmíchejte, přidejte kořenovou…
Maso omyjeme, nakrájíme na kostky. Cibuli oloupeme nakrájíme na drobno. Fazole otevřeme a přecedíme, nálev z fazolí nebudeme potřebovat.Do hrnce dáme lžíci sádla,…
Korenie,cesnak, pokrájanú cibuľu, nadrobno pokrájaný zázvor, papriku, nadrobno pokrájaný tymian dáme do mažiara a rozmliaždime.Pridáme šťavu z citróna, soľ a olivový…
Předehřejte troubu na 200 °C. Rozpulte rajčata a vložte je do mísy. Přidejte česnek, chilli, oregano, tymián, sůl, čerstvě mletý pepř a zakápněte olejem a jemně…
Mleté maso smícháme se všemi surovinami, dochutíme a necháme půl hodiny odpočinout. Těsto rozbalíme a potřeme masovou směsí.Na směs uložíme plátkový sýr a těsto pevně…
Na másle osmahneme najemno nakrájenou cibuli. Zasypeme moukou a červenou paprikou a zalijeme vodou. Vsypeme na kostičky pokrájené brambory a konzervu fazolí i s omáčkou,…
Hranolky špeku dáme na malou chvilku do mrazáku ztuhnout a očištěné maso pak prošpikujeme pomocí špikovací jehly nebo do otvorů naříznutých tenkým nožem. Maso nakrájíme…
Brambory nastrouháme na jemno, přidáme změklé máslo, ostatní suroviny a dobře zpracujeme ve vláčné těsto. Necháme odpočinout. Mezitím si nakrájíme zeleninu na drobno. …
1. Nejprve si připravíme nálev. Dáme vařit vodu s octem. Ve varu přidáme sůl, cukr, olej, bobkový list a chilli a necháme 2 minuty povařit. Nálev pak necháme vychladnout…
Cibuli, zázvor a česnek nasekáme na co nejjemnější kousky. Rozpálíme olej a restujeme cibuli. Než se nám cibule orestuje osolíme tuňáka a ogrilujeme ho asi 2 minuty z…
Jako první nakrájíme maso a promícháme ho s kari a škrobem. Na pánev dáme olej a cibuli a orestujeme. Když je cibulka zezlátlá, přidáme maso. Maso musíme pořádně osmažit…
Na troše sádla si osmažíme pokrájenou cibuli dosklovata. Přisypeme drcený kmín, necháme rozvonět, nasypeme na menší kousky pokrájené zelí a za častého míchání zvolna…
Video s receptem naleznete v poznámce. Nejprve oloupeme všechnu zeleninu, kromě cibule, tu pouze omyjeme.Do ledové vody v hrnci dáme zeleninu mimo cibule, kterou jsme…
Nejprve uděláme marinádu a maso nakrájené na nudličky dáme marinovat nejméně na 30 minut, pak maso vyndáme a necháme na sítku okapat. Marinádu necháme na omáčku. …
Králičí hřbet podél páteře vykostíme, odblaníme a prošpikujeme proužky vychlazeného špeku.Do masa vmasírujeme sůl, pepř a utřený česnek. Poté vložíme do uzavíratelné…
Večer předem čočku namočíme do dostatečného množství vody. Přidáme nové koření a bobkový list. Ráno vypijeme kafíčko, slijeme vodu z čočky. Proč? Udělejte to, čočka ve…
Guacamole: Avokádo rozřízneme po délce a krouživým pohybem otočíme a vyndáme pecku, následně pokrájíte na menší kousky,zakápněte limetovou šťávu, jinak by zhnědlo.…
Dám vařit maso s česnekem (oloupaný-celý) novým kořením, bobkovým listem a solí. Vařím v papiňáku, je to uvařené dříve. Pokud se mi vaří maso, připravím si kašičku na…
Indická kuchyně je tak velká a rozmanitá jako jejich země. Proto si získává stále víc a víc příznivců, kteří dokážou ocenit její specifickou a nezaměnitelnou chuť. To,…
Z křídel za posledním kloubem odkrojíme špičky bez masa a zbylou část rozdělíme v prostředním kloubu napůl. Omyjeme pod tekoucí studenou vodou.Promícháme je s přísadami…
Pokud jste milovníci poctivých paštik, jistě oceníte recept na tuto paštiku, ve které můžete upotřebit čerstvé vepřové maso a játra. Nejlepší paštika je totiž ta, kterou…
Snad každý zná dobře ochucený tatarák z hovězího masa. Připravit ho můžeme ale i ze zrajícího sýru, který máte rádi, třeba z Romaduru nebo tvarůžků. Tatarák si nejlépe…