Úterní vepřové koleno

cekrops Kuchař: cekrops

Doba přípravy: 4h 3 porce Vepřové maso 7 názorů

Suroviny

1,2 kg vepřového kolena
chleba
sůl
5 stroužků česneku
pivo světlé
chilli sušené
Whisky
Recept si zatím oblíbilo 9 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. U řezníka Krkovičky zakoupíme jedno velké vepřové koleno. Řádně ho nasolíme a vetřeme česnek. Posypeme sušeným čili a podlejeme trochó píva. Dáme na 48 hodin odležet do chladničky.

  2. Potom pečeme v uzavřeném pekáči nejdříve 1,5 h na 100°C. Potom další 1,5 h na 140°C . Dále 0,5 h na 200°C.

  3. Nakonec odkryjeme horní víko pekáče,přepneme tróbu na horní ohřev (či gril) a uděláme křupavó kůžičku. Tuto mňamku zaléváme pívem a zazdíváme whiskó ! :-) PS: jo a hlavně nesmí být doma vaše "stará" ! :-) PS2: a ledničku tím rozhodně nemyslím...

Poznámka

Já vím. Těchto receptů je zde hodně(i já zde už dva podobné mám). Ale dobrého "kolena" není nikdy dost ! :-) Dobró chuť ! :-)

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 22 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Úterní vepřové koleno

  • Oridan Oridan

    ¨Tak já jsem koupil skoro dvoukilové koleno. Dělal jsem přesně podle receptu. jen jsem ještě půl hodiny přidal. Koleno bylo opravdu měkké a velmi chutné.Doporučuji.Taky jsem si myslel, že když jej neuvařím ve vodě nebude měkké, ale je to tak jak píše autor receptu. Děkuji za inspiraci.:-):-)

    Odpovědět

  • cekrops cekrops(autor receptu)

    Dajda : Rádo se stalo ;-):yes:

    Odpovědět

  • Dajda Dajda

    Právě jsem dopekla. Víťo - cekropsi, jestli sem ještě někdy chodíte, tak vězte, že výsledek je famózní. Už jsem zkoušela péct koleno, ale nikdy nebylo jako dort, ani když jsem kolena předvařila - pak to zas nebylo úplně ono. Vím, že tu máte několik podobných receptů, z nichž je patrné, že jste zkoušel a experimentoval, až jste dospěl k tomuhle opravdu pomalinkému pečení a já postupovala přesně podle Vás (až na to chilli, zůstala jsem u českého česneku, cibule a hořčice). Pochybovala jsem, že trouba rozehřátá na 100 stupňů utáhne poměrně velký kus masa s kostí, ale stalo se. Už za chvíli se z trouby začala linout lákavá vůně. Maso bylo hotové za 3,5 hodiny, jak píšete, pak následovala ještě jeho povrchová úprava. Přitom se jídlo vařilo skoro samo. Teď se v horké troubě peče ještě domácí chleba a já sedím celé dopoledne u počítače. Takže nadšené ovace a díky za recept. :-D:yes::yes:

    Odpovědět

  • mlsoun mlsoun(neregistrovaný)

    A je tady jedno dobré dietní jídlo :-p:-p:-D:yes:

    Odpovědět

  • MAGDALENA MAGDALENA(neregistrovaný)

    To uz je supa ,slinky uz tecu,ach jaj:-p:-p:-p:-p:-p:yes::yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • Víťa Víťa(neregistrovaná)

    Whisky je obyčejná z Lídlu (v akci) . No,na vožrání to stačí :-8

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    Hmm, mohlo by být páteční?:-D. Dcera plánuje oslavu svých narozenin a bude marinovat kolena;-) A teda..Whisky??? Sakra, zrovna ji nemáme:-/

    Odpovědět

Tématické fráze: recepty jak upravit vepřové koleno úprava vepřového kolena vepřové koleno vepřové koleno recepty recepty na vepřové koleno vepřová kolena vepřové koleno úprava úterní jídla veprove koleno recept pečené koleno uprava uz kolena recepty z vepřového kolena dobré koleno koleno recept co udělat z kolena uprava veproveho kolene jídlo a kolena pečené koleno v troubě úterní pečené koleno

Zapomněl/a jsem heslo