Kuřecí fajitas v tortille
Recept ještě nebyl hodnocenKuřecí maso nakrájíme na nudličky a promícháme s kořením, šťávou z 1/2 limetky a trochou oleje. Necháme 1-4 hodiny uležetPapriky, cibuli a ledový nakrájíme na…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Kuřecí maso nakrájíme na nudličky a promícháme s kořením, šťávou z 1/2 limetky a trochou oleje. Necháme 1-4 hodiny uležetPapriky, cibuli a ledový nakrájíme na…
Roštěnou nakrájíme na nudličky. Osolíme, opepříne a zprudka orestujeme, aby se maso zatáhlo. Podlijeme vývarem a dusíme přikryté, dokud maso nezměkne.Pak přidáme na…
Mnozí z nás milují opečenou křupavou kůžičku na mase. A proč si tedy tuto pochoutku nedopřát ve větším množství? Pokud vydržíte a nebudete nedočkavě otevírat troubu,…
Jednoduchá znojemská omáčka, kterou zvládne i začátečník. Lze ji vařit i v pomalém hrnci nebo papiňáku. Omáčku si můžeme zahustit i jinak než moukou a zjemnit smetanou.
Základem chutných karbanátků je dobře okořeněné mleté maso. Jsou opravdu šťavnaté a krásně voní po rozmarýnu. Pečené karbanátky můžeme podávat s vařeným bramborem, nebo…
Zeleninové sabdží je tradiční indický pokrm plný barev a chutí, který si oblíbí každý milovník zeleniny. Toto jídlo spojuje rozmanité druhy zeleniny s aromatickými…
Čas od času není od věci připravit bezmasý pokrm. V období sklizně cuket z nich můžete uvařit skvělé kari s cizrnou, které je plné chuti, krásně voní a zároveň je velice…
Plněné tortilly připravíte během chvilky, naplnit je můžete podle své chuti mnoha druhy náplní a navíc se dobře jí i na cestách. Ochutnejte je plněné lehce pikantní…
Dny začínají být teplejší a teplé letní podvečery lákají k rozpálení grilu, na kterém můžeme připravit spoustu dobrot. Z čerstvé zeleniny ze zahrádky můžete připravit…
Vyzkoušejte lahodnou matjesovo-vajíčkovou pomazánku, která spojuje jemnost vajec s výraznou chutí matjesů. Tento krémový pokrm je ideální na čerstvý chléb nebo krekry.…
Obohaťte svůj jídelníček o houbovou čalamádu. Tato delikatesa spojuje různé druhy hub s aromatickým kořením a zeleninou, čímž vytváří jedinečnou chuť. Ideální jako…
Toto je lahodný asijský pokrm plný chutí a vůní. Čínské nebo japonské udon nudle, které jsou známé svou měkkou a žvýkavou texturou, se skvěle doplňují s bohatou…
Paštika patří mezi oblíbené produkty naší kuchyně. Kdo neholduje těm masovým, může si připravit její výživnou a veganskou verzi. Základem je opečená hlíva s česnekem a…
Kuřecí křidýlka jsou ideálním a zároveň levným pohoštěním pokud chystáte posezení pro přátele. Předem marinovaná křidýlka v medovo-sójové marinádě jsou krásně šťavnatá a…
Objevte nový rozměr oblíbené klasiky s pikantním "segedínem" z červeného zelí! Tato výrazná a barevná varianta spojuje jemné maso, aromatické koření a sladkokyselé…
Houby očistíme, nakrájíme na menší kousky a podusíme na rozpuštěném másle se solí, drceným kmínem a chilli kořením. Pak necháme vychladnout.Hermelín rozkrojíme,…
Jeden z klasických amerických pokrmů si snadno připravíte i u vás doma. Šťavnaté maso opečené na grilu, a na něm plátek rozpuštěného sýra s dokřupava vypečenou slaninou,…
Výživnou polévku, kterou můžeme podávat na svačinu či večeři připravíme z masového vývaru, kousků kvalitní uzeniny a různé zeleniny. Ta jí dodá potřebné vitamíny a chuť.…
Čína s rýžovými těstovinami a vepřovým masem je plná zeleniny a jistě potěší milovníky pikantních jídel. Základem autentické asijské chuti je sójová, rybí a chilli…
Nic se nevyrovná chuti domácího kysaného zelí – a právě z něj je připravená zelňačka opravdová lahůdka. Polévka plná poctivých ingrediencí, jemně nakyslá a voňavá, je…
1. V malé misce smícháme chilli, koriandr, olivový olej, limetkovou šťávu, sůl, kmín. 2. Ve směsi obalíme kuřecí prsa a dáme grilovat na rozpálenou pánev. Kuře takto…
Rohlíky nakrájíme na kolečka.Sýry a máslo pokojové teploty dáme do misky a vidličkou nebo metličkou vytvoříme hladkou krémovou pomazánku. Pomocí vidličky navrstvíme…
Sýr nastrouháme a maso, pokud nepůjde nastrouhat, nakrájíme na hodně jemné kousky. Přidáme vejce a dokořeníme. Vmícháme asi 2 lžíce strouhanky a tvoříme řízečky. Obalíme…
Brambory oloupeme a nakrájíme na hranolky. Vložíme do studené vody a dáme vařit. Jakmile začnou vařit necháme 2- 3 minuty a ihned scedíme a dobře propláchneme studenou…