Omáčka z okry / Okoro soup
Recept ještě nebyl hodnocenLusky okry důkladně omyjeme ve studené vodě a osušíme. Nadrobno nakrájíme, cibuli a rajčata rovněž. Ve velkém hrnci přivedeme vývar k varu, přilijeme palmový olej,…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Lusky okry důkladně omyjeme ve studené vodě a osušíme. Nadrobno nakrájíme, cibuli a rajčata rovněž. Ve velkém hrnci přivedeme vývar k varu, přilijeme palmový olej,…
Nakrájíme cibuli na měsíčky a jablko s česnekem na kousky. Dáme do vyššího pekáčku, přidáme švestky a promícháme. Nahoru položíme maso, zalijeme vínem a vývarem do tří…
Kuřecí prso nakrájíme na kousky, osolíme a okořeníme. Na oleji lehce opečeme česnek, který jsme nakrájeli na plátky. Přidáme maso a orestujeme.Omytý a osušený salát…
Na tuku osmažíme nakrájenou cibuli, popřípadě i pórek. Zasypeme hladkou moukou a osmahneme, než se zásmažka rozvoní. Ke konci přípravy vmícháme mletou paprikuZalijeme…
Jednoduchá znojemská omáčka, kterou zvládne i začátečník. Lze ji vařit i v pomalém hrnci nebo papiňáku. Omáčku si můžeme zahustit i jinak než moukou a zjemnit smetanou.
Pikantní fazolový guláš je sice trochu pracnější a rozmanitější na potřebné suroviny, zato vás hotový pokrm odmění bohatostí své chuti. Je hutný a výživný a jako příloha…
Rychlý pokrm z vepřového masa s velkou porcí zeleniny na středomořský způsob. Minutková úprava vám ušetří čas, příprava je snadná a vhodná i pro začátečníky. Servírujte…
Suflé je nadýchaná francouzská specialita, která při pečení díky sněhu z bílků velmi rychle nabyde. Jíme ho ještě horké. Základ suflé tvoří bešamel, do kterého vmícháme…
Do kameninové nádoby dáme olej, cibuli, česnek zlehka zesklovatět, maso (nakrájené na plátky zhruba 1,5 cm), které opečeme, přidáme zeleninu, protlak, ostatní…
Na másle osmahneme najemno nakrájenou cibuli. Zasypeme moukou a červenou paprikou a zalijeme vodou. Vsypeme na kostičky pokrájené brambory a konzervu fazolí i s omáčkou,…
V pánvi rozehřejeme trochu oleje a zprudka opečeme kotlety / na okrajích naříznuté, aby se nezkroutily /. Osolíme, přidáme chilli, očistěné lišky, větvičku rozmarýnu,…
Maso osolíme a opepříme, dáme opéct na pánvičku z obou stran, vyjmeme a na pánvičku dáme cibuli na plátky, krátce orestujeme přidáme fazole, kukuřici a rajčata, mírně…
Maso si naložíme den předem do marinády.Stehna pořádně pomažeme česnekem a vložíme do oleje, kam jsme dali koření a bylinky.Druhý den si připravíme pánev, na ní…
Maso osolíme a opepříme. V pekáčku vhodném do trouby rozehřejeme olej a maso zprudka z obou stran opečeme a vytáhneme. Do výpeku přidáme drobně nakrájenou cibuli a po…
1. Troubu předehřejeme na 250°C a pečící plech vyložíme pečícím papírem. 2. Na vepřové maso rozetřeme 1 - 2 PL oleje, osolíme, opepříme podle chuti. 3. Položíme na…
Cibuli nakrájíme na drobno a společně se škvarky ji necháme zpěnit. Přidáme droždí a mícháme do rozpuštění. Když droždí začne vonět, vyklepneme vejce a necháme srazit…
Maso nakrájíme na větší kostky, cibuli a česnek nadrobno. Rozpustíme sádlo a cibuli orestujeme do hněda. Přidáme maso a kmín a po zatáhnutí zasypeme paprikou a česnekem.…
Panenku nakrájíme na medailonky a naložíme na hodinu do marinády - med, česnek, sójová omáčka a 2 dl vody.Na olivovém oleji orestujeme cibuli nakrájenou na půlkolečka.…
Do hrnce dáme cibuli na půlměsíčky, na ni položíme osušené, osolené maso, které posypeme masalou, římským kmínem i pískavicí, pokapeme šťávou z citronu, ghí necháme…
Očištěnou mrkev, celer a dýni nakrájíme na kostky, promícháme se 2 lžícemi oleje a dáme péct na 25 minut do předehřáté trouby na 200 stupňů (konvenční ohřev).Na 2…
Nejprve pripravime brambory - oloupeme, nakrajime na mensi kosticky a vhodime do vody. Nechame prejit varem, slijeme a dame do misky, do ktere pridame natrhane listky…
Nejprve pripravime brambory - oloupeme, nakrajime na mensi kosticky a vhodime do vody. Nechame prejit varem, slijeme a dame do misky, do ktere pridame natrhane listky…
Dáme vařit vodu na těstoviny 1/2-1 celé balení dle toho, kolik potřebujeme porcí, osolíme ji cca 1-2 lžičky. Mezitím nakrájíme cibuli, česnek a vše orestujeme dozlatova…
Pomazánek a receptů na ně není nikdy dost. Tato je velmi zajímavá pro milovníky hub a zeleninových jídel. Hodí se na jednohubky a dá se využít i jako sytý svačinový…