Panenka s chřestem a pepřovou omáčkou
Recept ještě nebyl hodnocenChřest je výborná jarní zelenina, kterou lze připravit na mnoho způsobů. Ochutnejte ho v lákavé kombinaci s plátky pečené panenky, smetanovou pepřovou omáčkou a…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 85 kJ / 20 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 1,60 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 1,60 g |
| Tuky | 0,12 g |
| – nasycené | 0,04 g |
| – nenasycené | 0,08 g |
| –– mononenasycené | 0,06 g |
| –– polynenasycené | 0,02 g |
| ––– omega 3 | 0,00 g |
| Vláknina | 4,00 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 12 mg |
| Sůl | 0,04 g |
| Sacharidy | 2,20 g |
| – cukry | 2,20 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
Chřest je výborná jarní zelenina, kterou lze připravit na mnoho způsobů. Ochutnejte ho v lákavé kombinaci s plátky pečené panenky, smetanovou pepřovou omáčkou a…
Opečená vepřová panenka obalená ve voňavé bylinkové směsi, podávaná se zeleným chřestem a jemnou holandskou omáčkou, se jistě stane vaším novým oblíbeným pokrmem. Pokrm…
Do většího hrnce dáme vodu, přivedeme k varu, osolíme, vložíme špagety a uvaříme na skus podle návodu na obalu.V pánvi na malém množství oleje opečeme zlehka šunku…
V české kuchyni je nejpoužívanějším právě maso kuřecí. Zvláště šťavnatá kuřecí stehna patří mezi nejoblíbenější. Pokud je vykostíte, získáte plátek masa právě vhodný k…
Pražma pečená v solné krustě je snadná na přípravu a úžasně šťavnatá. Vyzkoušejte originální recept podle Marka Raditsche. K filátku z hotové pražmy podávejte vařený…
Chřest je oblíbená jarní zelenina s příjemnou svěží chutí. Uvařený, krátce opečený s kmínem a servírovaný s plátky sýra se skvěle hodí jako příloha k masu, nebo si ho…
Chřestová sezona je v plném proudu na jaře. Křupavé zelené výhonky stačí lehce podusit, aby si zachovaly svoji svěží jarní barvu. Přelité jemnou sýrovou omáčkou s…
Tuňáka nakrájejte na silnější plátky. Osolte a na rozpáleném oleji opečte na grilu nebo na pánvi. Chřest očistěte – odřízněte nebo odlomte spodní dřevnatou část. Pak jej…
Chřest je nejlepší v období sklizně. Využijte tuto krátkou dobu a připravte ho na páře s holandskou omáčkou a pečenými plátky šunky. Jemný chřest s dobře ochucenou…
Chřest má sám o sobě příjemnou chuť, a tak ho můžete podávat prakticky jen tak, jindy doplnit parmezánem. Parmezán lze nahradit okořeněným lahůdkovým droždím, což je…
Chřest je lahůdková sezónní zelenina. Jako takový si tedy zaslouží jednoduchou úpravu, aby jeho velmi jemná chuť opravdu vynikla. Zkuste ho s námi jen obyčejně uvařit a…
Pravé italské risotto není příliš podobné tomu, co se u nás za rizoto pokládá. Je sice na přípravu trochu pracnější, ale výsledek zcela jistě stojí za to. Ochutnejte i…
Špagety dáme vařit podle návodu na obalu do dostatečného množství osolené vody.Z chřestu odkrojíme tuhé konce a hlavičky. Hlavičky odložíme stranou. V pánvi rozehřejeme…
Chřest a králičí maso - ochutnejte tyto dvě jemné a delikátní suroviny ve výborném pokrmu. Závitky z králičích hřbetů plněné chřestem podávejte s omáčkou z hrášku a…
Sezóna chřestu je již pomalu v plném proudu a pokud tápete, co z něj připravit, vyzkoušejte snadný salát z blanšírované zeleniny s osvěžující zálivkou s nádechem limetky…
Špargľu (chřest) uvaríme v pare.Na taniere rozložíme rukolu.Posypeme ju strúhaným syrom.Špargľu nakrájame na menšie kúsky a s mesiačikmi paradajok a pásikmi papriky…
Ovesné vločky vložte do nožového mixéru spolu s máslem a mixujte, dokud se nezačne hmota spojovat a lepit se. Poté přendejte vločky s máslem do mísy, přidejte oba…
Strúhanku zmiešame s mandľami, soľou a korením.Zo špargle odrežeme zospodu asi 5 cm. Odrezky môžeme použiť na polievku.Potom špargľu obaľujeme v múke, rozšľahanom…
Nejprve si smícháme přísady do marinády. Do kůže lososa uděláme ostrým nožem několik zářezů. Pak z obou stran velmi pečlivě vetřeme marinádu a necháme alespoň hodinu…
Chřest opláchneme, seřízneme konečky a v osolené vodě, kterou jsme ochutili šťávou z půlky citronu krátce povaříme na skus. Pak scedíme a necháme okapat.Během vaření…
Rizoto je tradiční italské rýžové jídlo vařené ve vývaru. Správně uvařené rizoto je husté a smetanové, rýže je však vařena al dente (na skus) a s oddělenými zrny. Toto…
Příprava lehkého a zdravého jídla zabere opravdu jen pár minut. Přesvědčit se o tom můžete v tomto receptu. Filety pstruha orestujte na křupavou kůžičku a k nim…
Úžasné spojení je kombinace lahůdkového chřestu, voňavých sladkých jahod a smetanově jemné mozarelly. Musíte jen vychytat dobu, kdy jsou všechny suroviny v nejlepší…
Chřest očistíme, je-li třeba odstraníme konce. V hrnci přivedeme vodu k varu, osolíme, vložíme chřest a vaříme přibližně tři minuty (podle síly a kvality pazuchů). Musí…