Zelený chřest
Recept ještě nebyl hodnocenChřest je lahůdková sezónní zelenina. Jako takový si tedy zaslouží jednoduchou úpravu, aby jeho velmi jemná chuť opravdu vynikla. Zkuste ho s námi jen obyčejně uvařit a…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 85 kJ / 20 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 1,60 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 1,60 g |
Tuky | 0,12 g |
– nasycené | 0,04 g |
– nenasycené | 0,08 g |
–– mononenasycené | 0,06 g |
–– polynenasycené | 0,02 g |
––– omega 3 | 0,00 g |
Vláknina | 4,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 12 mg |
Sůl | 0,04 g |
Sacharidy | 2,20 g |
– cukry | 2,20 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Chřest je lahůdková sezónní zelenina. Jako takový si tedy zaslouží jednoduchou úpravu, aby jeho velmi jemná chuť opravdu vynikla. Zkuste ho s námi jen obyčejně uvařit a…
Křupavý zelený chřest je velmi oblíbenou jarní zeleninou. Zdůrazněte jeho chuť marinádou ze sójové omáčky, sezamového a slunečnicového oleje a trošky česneku. Chřest…
Nechte vyniknout skvělou chuť chřestu v jednoduché kombinaci s anglickou slaninou, muškátovým květem a trochou citronové kůry. Na zapečeném chřestu si můžete pochutnat…
Chřest je oblíbená jarní zelenina s příjemnou svěží chutí. Uvařený, krátce opečený s kmínem a servírovaný s plátky sýra se skvěle hodí jako příloha k masu, nebo si ho…
Sezóna chřestu je již pomalu v plném proudu a pokud tápete, co z něj připravit, vyzkoušejte snadný salát z blanšírované zeleniny s osvěžující zálivkou s nádechem limetky…
Chřestová sezóna je tu, netrvá však moc dlouho, tak neváhejte a vychutnejte si tuto zdraví prospěšnou zeleninu plnými doušky. Jemná chřestová polévka s bílým i zeleným…
Chřest je výborná jarní zelenina, kterou lze připravit na mnoho způsobů. Ochutnejte ho v lákavé kombinaci s plátky pečené panenky, smetanovou pepřovou omáčkou a…
Lehký a svěží salát je příjemným obědem či večeří. Vyzkoušejte salát s chřestem, jahodami, mozzarellou a zálivkou z balzamikového octa. Ač se na první pohled tyto chutě…
Jak připravit chřest jako předkrm nebo lehkou večeři? Stačí ho krátce povařit, aby zůstal křehký a křupavý, a podávat politý smetanovou omáčkou ochucenou naloženým…
Jemné rizoto krémové konzistence provoněné parmezánem ocení každý milovník italské kuchyně. Připravte ho ozdobené blanšírovaným zeleným chřestem a posypané parmezánem a…
Připravte si jednoduché jarní jídlo ze zeleného chřestu, hrášku, jarní cibulky a na másle opečené šunky s pršutem. Díky rychlému zpracování na pánvi si jednotlivé…
Opečená vepřová panenka obalená ve voňavé bylinkové směsi, podávaná se zeleným chřestem a jemnou holandskou omáčkou, se jistě stane vaším novým oblíbeným pokrmem. Pokrm…
Způsobů, jak zpracovat chřest, je celá řada. Pokud ale hledáte něco nového, tento recept je přesně pro vás. Stačí jej jen s žampiony orestovat na másle a výsledný pokrm…
Těstoviny jsou vždy skvělou volbou, když nevíte, co vařit. Z několika jednoduchých surovin můžete snadno připravit chutné jídlo, které potěší celou rodinu. Vyzkoušejte…
Z chřestu odkrojíme dřevnatou část a vložíme do vařící osolené vody. Vaříme cca 6 minut. Vyndáme z vody, oddělíme hlavičky a stonky nakrájíme na menší kousky. …
Ač se to na první pohled nemusí zdát, chřest můžeme připravit na mnoho způsobů. Zapékaný zelený chřest s bešamelem, posypaný parmazánem, využijete nejen jako obědové…
Těstoviny jsou skvělou volbou na přípravu rychlého oběda. K nim pak můžete připravit i svěží a lahodnou omáčku z chřestu. Tu doplníte také kousky sušených rajčat a lehce…
Kdo má rád syté zeleninové polévky z čerstvé zeleniny, jistě si pochutná na této jemné chřestové. Začátkem jara, seženeme v obchodech nebo u farmářů tuto oblíbenou…
Pravé italské risotto není příliš podobné tomu, co se u nás za rizoto pokládá. Je sice na přípravu trochu pracnější, ale výsledek zcela jistě stojí za to. Ochutnejte i…
Hledáte inspiraci na rychlý zdravý oběd? Pak je pro vás tento recept jako stvořený. Kuřecí směs s chřestem a cherry rajčátky připravíte za necelou půlhodinu a zaručeně…
Tento recept potěší milovníky dobrého jídla z kvalitních surovin. Kombinace jemného kuřecího plátku, v máslové marinádě, se svěžím zeleným chřestem, doplněná o krémovou…
Zkuste zkombinovat chřest se sterilovanými žampiony a přelít je zálivkou z jogurtu. Jednoduché, rychlé a přitom výborné. Pozor si dejte hlavně při výběru surovin a…
Rizoto je tradiční italské rýžové jídlo vařené ve vývaru. Správně uvařené rizoto je husté a smetanové, rýže je však vařena al dente (na skus) a s oddělenými zrny. Toto…
Příprava lehkého a zdravého jídla zabere opravdu jen pár minut. Přesvědčit se o tom můžete v tomto receptu. Filety pstruha orestujte na křupavou kůžičku a k nim…