Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Chřest zelený - suroviny a ingredience

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie85 kJ /
20 kcal
Bílkoviny1,60 g
– z toho živočišné bílkoviny0,00 g
– z toho rostlinné bílkoviny1,60 g
Tuky0,12 g
– nasycené0,04 g
– nenasycené0,08 g
–– mononenasycené0,06 g
–– polynenasycené0,02 g
––– omega 30,00 g
Vláknina4,00 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 12 mg
Sůl0,04 g
Sacharidy2,20 g
– cukry2,20 g
––– laktóza0,00 g

Recepty s touto surovinou

Zelený chřest Videorecept

Zelený chřest

Recept ještě nebyl hodnocen 4,0

Chřest je lahůdková sezónní zelenina. Jako takový si tedy zaslouží jednoduchou úpravu, aby jeho velmi jemná chuť opravdu vynikla. Zkuste ho s námi jen obyčejně uvařit a…

Petul_Kadl

13 min

Zelený chřest na másle Videorecept

Zelený chřest na másle

Recept ještě nebyl hodnocen 4,8

Chřest je oblíbená jarní zelenina s příjemnou svěží chutí. Uvařený, krátce opečený s kmínem a servírovaný s plátky sýra se skvěle hodí jako příloha k masu, nebo si ho…

Montanka

25 min

Grilovaný chřest

Grilovaný chřest

Recept ještě nebyl hodnocen 4,8

Křupavý zelený chřest je velmi oblíbenou jarní zeleninou. Zdůrazněte jeho chuť marinádou ze sójové omáčky, sezamového a slunečnicového oleje a trošky česneku. Chřest…

1974andrea

20 min

Chřestové rizoto s parmazánem

Chřestové rizoto s parmazánem

Recept ještě nebyl hodnocen 4,7

Jemné rizoto krémové konzistence provoněné parmezánem ocení každý milovník italské kuchyně. Připravte ho ozdobené blanšírovaným zeleným chřestem a posypané parmezánem a…

Chřestová polévka s pórkem

Chřestová polévka s pórkem

Recept ještě nebyl hodnocen 4,2

Neudělat si v sezóně čerstvého chřestu krémovou polévku by byl úplný hřích. Nejlépe chutná, pokud v jemném krému zůstanou nerozvařené, na skus pevné a křehké, hlavičky…

1974andrea

35 min

Zelený chřest s hráškem Videorecept

Zelený chřest s hráškem

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Připravte si jednoduché jarní jídlo ze zeleného chřestu, hrášku, jarní cibulky a na másle opečené šunky s pršutem. Díky rychlému zpracování na pánvi si jednotlivé…

1974andrea

18 min

Chřest se šunkou v palačince

Chřest se šunkou v palačince

Recept ještě nebyl hodnocen 4,7

Ze surovin na palačinky umícháme řidší, hladké těstíčko a necháme chvíli odpočinout. Na menší pánvi rozehřejeme trochu oleje a postupně usmažíme tenké palačinky. Z…

maris

40 min

Jemná chřestová polévka

Jemná chřestová polévka

Recept ještě nebyl hodnocen 4,8

Kdo má rád syté zeleninové polévky z čerstvé zeleniny, jistě si pochutná na této jemné chřestové. Začátkem jara, seženeme v obchodech nebo u farmářů tuto oblíbenou…

maris

50 min

Rizoto s chřestem a hráškem

Rizoto s chřestem a hráškem

Recept ještě nebyl hodnocen 4,0

Rizoto má svůj původ v Itálii, připravuje se z kulatozrnné rýže a jeho variací je opravdu nespočet. V chřestové sezóně vyzkoušejte toto lahodné jarní rizoto s kousky…

poslirecept

40 min

Chřestový pekáč

Chřestový pekáč

Recept ještě nebyl hodnocen 0,0

Čerstvý chřest je opravdu velká dobrota a dá se připravit opravdu na mnoho způsobů. Užijte si sezónu této zdraví prospěšné zeleniny a připravte si slaný chřestový koláč…

poslirecept

30 min

Chřest (nejen) s vejcem

Chřest (nejen) s vejcem

Recept ještě nebyl hodnocen 4,8

Chřest opláchneme, seřízneme konečky a v osolené vodě, kterou jsme ochutili šťávou z půlky citronu krátce povaříme na skus. Pak scedíme a necháme okapat.Během vaření…

recepty73

25 min

Vepřová panenka po holandsku

Vepřová panenka po holandsku

Recept ještě nebyl hodnocen 4,8

Opečená vepřová panenka obalená ve voňavé bylinkové směsi, podávaná se zeleným chřestem a jemnou holandskou omáčkou, se jistě stane vaším novým oblíbeným pokrmem. Pokrm…

Angel 666

50 min

Chřestová polévka

Chřestová polévka

Recept ještě nebyl hodnocen 0,0

Chřestová sezóna je tu, netrvá však moc dlouho, tak neváhejte a vychutnejte si tuto zdraví prospěšnou zeleninu plnými doušky. Jemná chřestová polévka s bílým i zeleným…

poslirecept

45 min

Italské rizoto se zeleným chřestem

Italské rizoto se zeleným chřestem

Recept ještě nebyl hodnocen 4,8

Rizoto je tradiční italské rýžové jídlo vařené ve vývaru. Správně uvařené rizoto je husté a smetanové, rýže je však vařena al dente (na skus) a s oddělenými zrny. Toto…

Jurgen.k

60 min

1 2 3 5