

Chřest s ořechovo-avokádovou omáčkou
Suroviny
- 300 g zeleného chřestu
- 1 šálek vlašských ořechů
- 1 avokádo
- 1 šálek vody
- 2-3 lžíce oleje
- citronová šťáva
- 1 stroužek česneku (nemusí být)
- sůl
Postup přípravy receptu
Dvě třetiny ořechů zalijeme vodou, přivedeme k varu a vaříme přibližně 10 minut. Vodu slijeme, dáme si ji stranou a ořechy necháme zchladnout.
Do mixeru vložíme ořechy, dužinu z avokáda, citronovou šťávu, česnek a olej. Dochutíme solí a rozmixujeme. Je-li omáčka moc hustá, zředíme ji trochou vody z vaření ořechů.
Chřest očistíme, odřízneme konce a krátce povaříme - na skus.
Na talíře rozdělíme omáčku, rozložíme na ni chřest a doplníme zbytkem ořechů, které jsme opražili nasucho na pánvi.
Poznámka od kuchařky
Inspirace : A. Langbein - upraveno
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Chřest s ořechovo-avokádovou omáčkou
K receptu nejsou žádné komentáře.