Chřest s ořechovo-avokádovou omáčkou

Suroviny

300 g zeleného chřestu
1 šálek vlašských ořechů
1 avokádo
1 šálek vody
2-3 lžíce oleje
citronová šťáva
1 stroužek česneku (nemusí být)
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Dvě třetiny ořechů zalijeme vodou, přivedeme k varu a vaříme přibližně 10 minut. Vodu slijeme, dáme si ji stranou a ořechy necháme zchladnout.

  2. Do mixeru vložíme ořechy, dužinu z avokáda, citronovou šťávu, česnek a olej. Dochutíme solí a rozmixujeme. Je-li omáčka moc hustá, zředíme ji trochou vody z vaření ořechů.

  3. Chřest očistíme, odřízneme konce a krátce povaříme - na skus.
    Na talíře rozdělíme omáčku, rozložíme na ni chřest a doplníme zbytkem ořechů, které jsme opražili nasucho na pánvi.

Poznámka od kuchařky

Inspirace : A. Langbein - upraveno

Komentáře k receptu Chřest s ořechovo-avokádovou omáčkou

K receptu nejsou žádné komentáře.