Králík na šalvěji, víně a zelenině
Recept ještě nebyl hodnocenV hluboké pánvi nebo kastrolu rozehřejeme olej a králíka zprudka opečeme. Osolíme ho, opepříme a dáme stranou. Do pánve vložíme nakrájenou zeleninu, také restujeme,…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
V hluboké pánvi nebo kastrolu rozehřejeme olej a králíka zprudka opečeme. Osolíme ho, opepříme a dáme stranou. Do pánve vložíme nakrájenou zeleninu, také restujeme,…
Hokkaido zbaváme semeníku a nakrájíme na kousky. Brambory oloupeme a nakrájíme na kousky. Šalotku nasekáme nadrobno.V kastrůlku rozehřejeme ghí a krátce na něm…
Krkovičku nakrájíme na plátky,naklepeme,osolíme,potřeme křenem,poklademe hranolkem loveckého salámu,hranolkem sýru a kouskem řapíku celeru.Zavineme a zajistíme nití nebi…
Do pánve jsem si nalila olivový olej a osmažila na něm nadrobno nakrájenou šalotku. Po chvíli smažení jsem k ní přidala rýži a krátce osmažila. Jako první jsem rýži…
1-Pomocou internetu sa mi podarili vyfiletovat makrelu ja som vzdy len klasicky krajal na podkovicky.Filety som dal na kratko do jednoduchej marinady stava z limetky…
Na pánvi rozehřejeme olej, opečeme na něm nadrobno nakrájené šalotky, přidáme uzené maso, promícháváme asi pět minut. Pak smícháme s hořčicí a koprem, mírně osolíme. V…
Na pánvi rozehřejeme máslo, přidáme šalotku najemno nakrájenou, po chvilce očištěné a na větší kusy nakrájené hřiby, špetku tymiánu, trochu pepře. Přiklopíme a dusíme do…
Připravte dlouhé nudle dle návodu (buďto rýžové nebo i Fettuccine, případně české Babiččiny nudle nebo Zátkovy). Smíchejte sójovou omáčku, víno a cukr v malé misce…
Do necelého litru vody přidáme ocet, sůl, koření a přivedeme k varu. Kloboučky václavek důkladně očistíme, vložíme do vařící vody a vaříme 20-30 minut. Čočku uvaříme…
Červenou řepu vyložíme na pečící papír a pečeme v troubě při 200°C 1,5 hodiny. Poté ji oloupeme, nakrájíme na plátky, dáme do kastrůlku na máslo, osolíme, opepříme a…
Šmakouna si rozmělníme vidličkou a spolu s olejem vložíme do odměrného válce (pokud máte tyčový mixér bez něj, tak do vyšší sklenice). Důležité je, aby nádoba byla úzká,…
Čerstvého pstruha rozpůlíme a vykostíme (malé kosti pinzetou) a dáme do lednice. Červenou čočku propláchneme vodou a po té uvaříme. Mrkev si očistíme a následně…
Do misky rozdrobte droždí, přidejte lžičku cukru a zalijte teplým (ne horkým) mlékem. Rozmíchejte spolu se lžící mouky. Misku přikryjte utěrkou a nechte vzejít kvásek.…
1) Pohanku nasypte do malého kastrůlku a zalijte cca 120ml vroucí vody, přidejte špetku soli a přiveďte k varu. Vařte asi 5-6 minut. Poté pohanku přiklopte a nechte cca…
Játra pokrájíme na větší kousky. Šalotku i slaninu pokrájíme na kostičky. Rajčata (sušená, cherry rajčata) a papriku bez jádřinců pokrájíme na plátky.Pokrájenou…
Troubu předehřejte na 220 ⁰C. Celer nakrájejte na cca 2cm široké hranolky. V hrnci přiveďte vodu k varu, osolte a celer vložte do vody. Vařte 2 minuty, sceďte a nechte…
Rajčata nakrájíme na měsíčky, šalotku, česnek a bazalku najemno, jarní cibulku na proužky, vše dáme do mísy a okořeníme ještě špetkou sušeného oregána a solí. Necháme…
Kachní stehna osolíme, opepříme, přidáme kmín a položíme do pekáčku, přidáme oloupané a nakrájené jablko, plátky uzeného masa a na větší kusy nakrájenou cibuli. Kousek…
Batáty nakrájejte na velké kusy a uvařte v osolené vodě doměkka. Slijte a nechte vychladnout.Do velkého hrnce dejte vařit vodu na noky. Batáty rozmixujte tyčovým…
U chřestu odkrojíme zdřevnatělé konce, bílý oloupeme, zelený nemusíme. Zbylou zeleninu také očistíme, omyjeme. Pokud je vodnice čerstvá s tenkou slupkou, loupat ji také…
Očištěné fazolky krátce povaříme, ihned vyndáme do studené vody a necháme okapat na sítku. Plátky pečeně jsem měla 2 dny ( není to nutné, aspoň 30 minut je potřeba)…
Porce ryby osolíme, opepříme bílým pepřem a pokapeme citrónovou šťávou. Necháme je chvilku odležet v chladu. V pánvi rozehřejeme olej a porce ryby opečeme ze všech…
Vsypte polentu do šálku studené vody a nechte 10 minut nabobtnat. Pak přilijte šálek vařící vody, uveďte do varu, ztlumte plamen a za stálého míchání nechte bublat asi…
Ořez z lososa nasekáme nožem najemno, pokud koupíte tzv. „kostry z filetů“, můžete maso velmi pohodlně seškrábat čajovou lžičkou z kostry. Maso dáme do misky, zakápneme…
Přidáno před 18 hodinami
Přidáno před 19 hodinami
Přidáno 15. 5. 2024 21:05
Přidáno 15. 5. 2024 07:48
Přidáno 14. 5. 2024 12:27
Přidáno 14. 5. 2024 10:19