Vepřová panenka s žampiony, paprikou a bílým vínem
Recept ještě nebyl hodnocenVynikající minutková vepřová panenka s restovanými žampiony a paprikou se skvěle hodí jako víkendový oběd s rodinou. Příprava vám nezabere mnoho času a všichni si…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Vynikající minutková vepřová panenka s restovanými žampiony a paprikou se skvěle hodí jako víkendový oběd s rodinou. Příprava vám nezabere mnoho času a všichni si…
Dršťková polévka patří mezi tradiční české pokrmy a připravuje se v mnoha variantách. Tato je pikantní a skvěle dochucená, vývar je posilněn morkovou kostí a kořenovou…
Klasickou českou čočkovou polévku zná snad každý. Vyzkoušejte její obměnu, s italskými kořeny, se slaninou a plnou zeleniny. Na této syté polévce plné chuti si zajisté…
Téměř bez práce, s pomocníkem jménem pomalý hrnec, připravíte skvělý nedělní oběd, po kterém se vaší rodině budou dělat boule za ušima. Krásně šťavnatá vepřová plec na…
Připravte si poctivou zelňačku z čerstvého hlávkového zelí, doplněnou voňavou klobásou! Tato sytá polévka vás potěší svou jednoduchostí a bohatou chutí, která je ideální…
Hrachová polévka dokáže zahřát i zasytit v zimních dnech. Obohaťte ji o kousek uzeniny, uzenou papriku a máslovou jíšku. Získáte tak plnou a lahodnou chuť, kterou v…
Výborný kančí guláš připravíme z kančí kýty, kterou osmažíme na cibulovém základu, okořeníme divokým kořením a dusíme zalité vínem a vývarem. Na závěr dochutíme a můžeme…
Tato bůčková roláda nádherně vypadá a výborně chutná. Nádivku připravíme z rohlíků, slaniny, česneku, majoránky a petrželky. Roládu pečeme položenou na nakrájené cibuli…
Kuře naporcujeme na menší kusy, osolíme a poklademe do pekáčku na pokrájenou cibuli, česnekový bok nebo slaninu, nasekané stroužky česneku a rozmarýn.Podlijeme smetanou,…
Na dobrém guláši s knedlíkem a čerstvou cibulí si pochutná každý. Připravte podle našeho receptu tento opravdu snadný guláš z hovězích kostek. Chuť mu dodá mletá sladká…
Italskou specialitu připravíme z plátů těstovin, bešamelu a směsi z mletého masa a rajčatového protlaku, kterou ochutíme voňavými bylinkami. Povrch zasypeme sýrem a…
Vydatné a jednoduché jídlo, které zahřeje všechny členy rodiny. S nádechem koření a jemné omáčky je kuře s těstovinami a játry perfektní kombinací, která přinese na váš…
Perkelt, původní maďarský pokrm, je jakýmsi příbuzným guláši. Ideálně vyvážené poměry chutí masa, cibule a koření v tomto pokrmu nám dávají československé normy.…
Základem pivní sekané je kvalitní mleté maso, špek a pár základních ingrediencí, které máme obvykle doma. Skvělou chuť masu dodává pikantní dijonská hořčice, určitě ji…
Přílohové červené zelí vylepšené o jablka a sušené švestky se skvěle hodí ke kachně, ale vychutnáte si ho i s jinými druhy masa a uzenin. Jeho příprava je velmi snadná a…
Smažené cibulové kroužky obalené v pivním těstíčku jsou ideální chuťovkou pro posezení s přáteli u vychlazeného piva, k televizi, nebo jako příloha k hamburgeru. Kroužky…
Ideálním rodinným obědem, který potěší děti i dospělé, je jemné krůtí maso na smetanové paprikové omáčce. Pokrm plný chuti podáváme s domácím knedlíkem. Po vašich…
Všude samé cukety! Pokud je to i váš případ a už nevíte, jak úrodu ze zahrádky zpracovat, vyzkoušejte tuto rychlou omáčku na těstoviny. Je hotová raz dva, plná zeleniny…
Krůtí směs s cuketovým ragú je lehké a zdravé jídlo plné chutí, ideální pro rychlý oběd nebo večeři. Kombinace libového masa a sezónní zeleniny potěší nejen milovníky…
Chalupářský guláš je poctivé a syté jídlo z jednoho kastrolu, které nádherně voní cibulkou i kořením. Když se maso dusí pěkně pomalu, cibulka zkaramelizuje. Podáváme s…
Polévka z červené čočky je rychlá, sytá a plná živin. Kombinace brambor, kořenové zeleniny a koření vytváří jemně pikantní chuť, čočka dodá bílkoviny a vlákninu. Hotová…
Rozmačkaný česnek a nakrájenou cibuli zpěníme na pánvi. Rozmixovaná rajčata dáme vařit. Přidáme nahrubo (na plátky) nastrouhanou cuketu a na proužky nakrájené papriky.…
Hovězí plátky naklepeme, posolíme, potřeme hořčicí a obalíme v mouce.Mezitím na pánvičce opečeme špek a cibuli nakrájenou na kolečka, přidáme všechno divoké koření. Na…
Cibuli oloupeme a nakrájíme na tenké půlměsíčky. Oškrábané brambory nakrájíme na co nejtenčí kolečka a než vymažeme formu máslem, necháme je ještě ve vodě.Do formy pak…