Katův šleh a bramboráčky
Recept ještě nebyl hodnocenKlasické hospodské jídlo rozdělující lid na dva tábory. Zatímco jeden ho miluje, druhý nenávidí. Základem jsou nudličky z vepřového masa, chybět nesmí cibule a papriky.…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 150 kJ / 36 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 2,00 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 2,00 g |
Tuky | 0,20 g |
– nasycené | 0,00 g |
– nenasycené | 0,10 g |
–– mononenasycené | 0,00 g |
–– polynenasycené | 0,10 g |
––– omega 3 | 0,00 g |
Vláknina | 9,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 16 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 5,00 g |
– cukry | 0,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Klasické hospodské jídlo rozdělující lid na dva tábory. Zatímco jeden ho miluje, druhý nenávidí. Základem jsou nudličky z vepřového masa, chybět nesmí cibule a papriky.…
Máte rádi pizzu? Vyzkoušejte jednoduchý recept na tuto skutečně vynikající italskou pochoutku, neboť si ji připravíte přesně dle svých představ. Vše co si rodina bude…
Máte - li chuť na rychlý a vydatný salát k snídani nebo svačině, můžete si připravit třeba tento jednoduchý vajíčkový salát. Díky hořčici, cibuli a kyselým okurkám je…
Odlehčená verze bramborového salátu bez majonézy chutná skvěle. Salát spojíme olejem a citronovou šťávou, dochutíme cibulí a podáváme posypaný cibulkovou natí a kousky…
Pojďme si zavzpomínat a připravit si šunkofleky - výborné, syté jídlo, které většina z nás zná již od dětství. Těstoviny, zapečené s uzeným masem a cibulí, zalité…
Tento jednoduchý a rychlý slaný koláč vám svou vůní i chutí trochu připomene pizzu. Základ můžete doplnit tím, co máte rádi, nebo co máte zrovna v lednici. Skvěle chutná…
Tato aromatická a barevná směs zeleniny a vajec, smíchaná s lahodnou rýží a dochucená asijskými kořeněnými omáčkami, vám přinese autentický zážitek z asijské kuchyně…
Tento starofrancouzský pokrm je sice na přípravu složitý, ale za to se v něm snoubí chutě bylinek, kořenové zeleniny a kvalitního červeného vína. Na sváteční stůl se…
Dokonalé spojení plátků masa a výrazné krémové omáčky. Tento nenáročný a elegantní pokrm je vhodný pro všední oběd nebo víkendovou večeři. Krůtí maso je lehké, výživné a…
Tortilly jsou skvělou volbou, pokud nemáte zrovna čas na dlouhé vaření. Podle tohoto receptu je můžete naplnit mletým masem s vejci, zeleninou, kterou chuťově doplní…
Hovězí krk patří mezi tužší kus masa, který si žádá delší pomalé vaření. Pojivová tkáň se rozpustí a maso získá dokonalou strukturu, která se rozplývá na jazyku. My jsme…
Hledáte recept na rychlou a snadnou večeři? Vepřové na kari voní po kurkumě a lahodná smetanová omáčka vypadá i chutná, společně s nasekanou pažitkou, skvěle. Jako…
Za málo peněz, hodně muziky. Tímto rčením by se dalo označit i toto navenek obyčejné jídlo, které ale dokáže zároveň být pokrmem, po kterém se jen zapráší. Hodí se k…
V hrnci na másle prohřejeme smaženou cibulku, přidáme nadrobno pokrájený česnek a anglickou, zapražíme lehce moukou, přidáme povolené fazolky a zalijeme vývarem. Podle…
Pokrmy asijské kuchyně se hodí v horkých letních dnech i pro evropské destinace. Rychlá příprava, vyladěná chuť a dávka exotiky láká usednout k talíři. A dokonce nejen v…
Domácí křupavý chléb si můžete snadno připravit i vy, podle našeho receptu to zvládnete hravě. Tento chléb potřebuje delší kynutí, ideální je proto zadělat těsto večer a…
Vychutnejte si jedinečnou kombinaci nakládané ačokči s cibulkami. Tento křupavý a osvěžující pokrm spojuje jemnou chuť paprik a okurek s pikantností naložených cibulek,…
Vepřové koleno asi není zrovna běžný kus masa v našich kuchyních, v dnešní době nás ale může zaujmout svou relativně nízkou cenou. Tento recept vám nabídne 4 tipy jak si…
Pikantní pomazánka, která je výborná na chlebíčkách i jednohubkách. Proč se jí říká Sloní mls (Sloní žrádlo), to úplně nevíme. Možná proto, že se jí vždycky sní na…
Zelí očistíme a nakrouháme. Pokrájenou cibulku a slaninu zpěníme na sádle, přidáme kmín, zelí a sůl a dusíme do měkka. Je - li třeba přidáme vodu. Zaprášíme moukou,…
Tyto tradiční recepty přinášejí jedinečnou chuť a vůni lesa do vaší kuchyně. Jsou skvělým způsobem, jak využít čerstvé houby a proměnit je v něco výjimečného. Houbové…
Do mouky dáme sůl, postupně přidáváme vodu a zpracováváme vláčné těsto.Z těsta ihned uděláme malé kuličky, které ručním válečkem rozválíme na placičky a středním…
Do mouky dáme sůl, postupně přidáváme vodu a zpracováváme vláčné těsto.Z těsta ihned uděláme malé kuličky, které ručním válečkem rozválíme na placičky a středním…
Ostřejší rychlá večeře nebo oběd. Fazole s klobásou k sobě dobře ladí a omáčky bude taky dost. Může se podávat s jakýmkoliv pečivem které máte rádi. Ideální jídlo do…