Losos s koprovým přelivem a restovanou zeleninou
Recept ještě nebyl hodnocenKoprový přeliv: Kopr nasekáme na jemno a spaříme na másle ať pustí vůni, přilijeme smetanu(mléko) a rozetřený malý česnek. Vaříme asi 10 minut. Poté přidáme špetku…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Koprový přeliv: Kopr nasekáme na jemno a spaříme na másle ať pustí vůni, přilijeme smetanu(mléko) a rozetřený malý česnek. Vaříme asi 10 minut. Poté přidáme špetku…
Vepřovou panenku odblaníme.Pak ji nakrájíme na cca 2 cm tlusté plátky, jemně naklepeme, osolíme a opepříme. Jarní cibulku nakrájíme na drobná kolečka, pórek očistíme a…
Kedlubnu oloupeme a nastrouháme na hrubším struhadle.Šunku nakrájíme na jemné proužky, cibulku i s natí nakrájíme na jemno.Přidáme tatarskou omáčku, nasekanou pažitku,…
Topinky nemusíme vždy smažit na pánvi, stejně dobře je upečeme i v troubě, na plechu s pečicím papírem. A když k nim připravíme pikantní směs z jatýrek, cibule, papriky…
Těstovinový salát s kuřecím masem a zeleninou můžeme v horkých letních dnech podávat i jako oběd. Opečené kuřecí maso je zde vhodně doplněno o tučné sýry, které nás…
Jako téměř každá pomazánka, i tahle je velmi jednoduchá a rychlá. Za pár korun a s minimem práce vykouzlíte večeři či snídani, stačí namazat na pečivo a dozdobit např.…
Využití kuřecího masa v kuchyni je opravdu variabilní, nejčastěji ho však používáme do různých směsí. Orestujte ho společně s uzeným masem, okořeňte kari a zakápněte…
Tento lehký bramborový salát můžeme použít jako přílohu nebo podávat jen tak s pečivem. Díky ředkvičkám, jarní cibulce a pažitce je svěží. Jako zálivku použijeme pouze…
Kombinaci smetanového špenátu se šťavnatým kuřecím masem a noky, odolá opravdu málokdo. Uděláte je svým strávníkům jednou a budou se jich dožadovat pravidelně. Výborný…
Toto chutné bramborové jídlo můžeme použít jako hlavní chod nebo přílohu. Brambory zapečené s kapií, jarní cibulkou a česnekem skvěle dochutí zakysaná smetana a čedar…
S teplejším jarním počasím přichází také období sklizně medvědího česneku. Z byliny jemné česnekové chuti můžete připravit krémovou polévku, kterou budete mít do…
Panenku jemně naklepeme a ochutíme kořením (dle chuti). Poté maso osmažíme a vyjmeme jej na talíř. Do toho samého oleje dáme žampiony, šunku nakrájenou na proužky a…
Pokud máme zbylou uvařenou rýži, můžeme udělat rychlý oběd nebo večeři. Kořenovou zeleninu očistíme a nakrájíme nadrobno, řapík oškrabeme škrabkou a nakrájíme, hrášek…
Maso nakrájíme na kostky, cibulku na drobno. Ve vyšší pánvi rozehřejeme trochu oleje a osolené a opepřené maso zprudka opečeme. Když začne maso zlátnout, vytáhneme ho a…
Filety ze štiky omyjeme, osušíme. Posypeme solí a celým kmínem.Na dno většího pekáčku poklademe pokrájenou slaninu. Na slaninu položíme plátky omytého citronu. Na…
Plátky masa osolíme posypeme nasekaným rozmarýnem a opeříme. Na pánvi je z obou stran opečeme do hněda na oleji a vyjmeme. Výpek zalijeme červeným vínem a provaříme.…
Pikantní zelné saláty jsou velmi oblíbené a pokud jsou kombinované s majonézou, jsou i velmi výživné. Nemusíme je podávat jen jako přílohu, mohou nahradit s vhodným…
Hlívu a maso si nakrájíme na nudličky, cibulku a pórek na kolečka. Na pánvi rozehřejeme olej s máslem a maso na něm zprudka orestujeme, zakápneme sójovou omáčkou a po…
Oloupaná vejce, Hermelín, jablko a cibuli nakrájíme na kousky. Hermelín se bude lépe krájet, když ho dáte před tím na půl hodiny do mrazáku.Vše dáme do misky a opatrně…
Nejdříve si uvaříme samostatně oloupané brambory a mrkev. Na pánvi podusíme jen do poloměkka pokrájenou kapustu (aby zůstala křupavá). Vše při vaření osolíme, po…
Maso omyjeme, osušíme a ostrým nožem opatrně nařízneme kapsu. Na pánvi necháme zpěnit bílou část cibulky, přidáme nakrájené žampióny, osolíme, opepříme a necháme asi 5…
Nádivka: Do nádoby, kterou si vyberete :-) ( třeba mísa ), dáme najemno nakrájenou cibuli ( můžete dát i červenou, kvůli barvičkám ), na kostky nakrájené pečivo,…
Oloupané kedlubny nakrájíme na kostičky. Rozpustíme máslo a kedlubny krátce restujeme. Zalijeme lehce vodou, aby se jen dusily. Případně lehce podléváme.Osolíme a dusíme…
Přidáno před 32 minutami
Přidáno před 2 hodinami
Přidáno před 9 hodinami
Přidáno před 10 hodinami
Přidáno před 23 hodinami
Přidáno 1. 5. 2024 16:45
Muchovník si vystačí s běžnou zeminou a polostínem. Správná péče bude odměněna lahodnými indiánskými borůvkami
Rulandské šedé láká svojí plností a vůní
Expertka na jedlé kytky Jana Vlková: Květy pažitky jsou výborné do salátů a ochutí máslo, doporučuji ale zkusit i květy cibule a česneku