Treska po mlynářsku s třepanými bramborami
Recept ještě nebyl hodnocenTreska po mlynářsku je tradiční český pokrm, který vyniká svou jednoduchostí a zároveň lahodnou chutí. Treska, obalená v mouce a smažená dozlatova, je podávána s…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Treska po mlynářsku je tradiční český pokrm, který vyniká svou jednoduchostí a zároveň lahodnou chutí. Treska, obalená v mouce a smažená dozlatova, je podávána s…
Restovaná zelenina s nudlemi tvoří barevnou a pestrou pánev plnou chutí a vůní s asijským nádechem. Použijte sójovou omáčku, žampiony a mražený hrášek s mrkví. Velmi…
Během několika minut snadno připravíme jemnou a chutnou rybí pomazánku. Konzervovaného tuňáka stačí rozmačkat, přidat sýr a nakrájenou jarní cibulku. Podáváme ji s…
Jednoduchý, plný chuti a vitamínů – přesně takový je tento barevný salát z pekingského zelí. Křupavá zelenina s pikantním sladkokyselým nálevem se hodí jako příloha k…
Červená čočka pochází z Asie a její výhodou je, že nemá slupku jako ostatní luštěniny. Nemusí se předem namáčet, stačí jí chvíli povařit. Je chutná, zdravá, krásně…
Skutečnou lahůdku najdeme v tomto receptu. Nejprve samostatně rozpečené brambory vydlabeme a naplníme lahodnou lososovou směsí z tvarohu a sýru. Takto spolu ještě…
Recept na dobrou pomazánku se hodí mít vždy po ruce. Kdykoliv vás může zachránit, třeba když nevíte co zrovna připravit ke svačině. Perfektně se také hodí na chlebíčky.…
Zapékané brambory jsou oblíbeným jídlem z jednoho pekáčku. Typické chalupářské jídlo je skvělé teplé i po studenu a nikdo jím nepohrdne. Vyzkoušejte svátečnější verzi…
Ideálním rodinným obědem, který potěší děti i dospělé, je jemné krůtí maso na smetanové paprikové omáčce. Pokrm plný chuti podáváme s domácím knedlíkem. Po vašich…
Kedlubnové kari je voňavý a barevný pokrm inspirovaný indickou kuchyní, který dává této nenápadné kořenové zelenině zcela nový rozměr. Lehké syté jídlo, které se skvěle…
Jednoduchá pomazánka z tuňákové konzervy a čerstvého sýra chutná výborně jen tak na pečivu nebo jako součást jednohubek. Svěží chuť sýra a jarní cibulky je doplněna…
Salát coleslaw je klasika, která nikdy nezklame. Jemně nakrouhané zelí, mrkev a celer se spojí s krémovou majonézovou zálivkou a vytvoří svěží, lehce sladkokyselý salát.…
Netradiční kombinaci najdeme v tomto receptu. Kuřecí maso, ideálně ze stehen, umeleme na masovém strojku s jablkem a cibulkou. Dochucenou směs pak upečeme v horkovzdušné…
Mezi oblíbené pokrmy české kuchyně patří masové karbanátky. Vyzkoušejte je připravit trochu jinak, a to z květáku. Vařený květák promícháme se salámem a jarní cibulkou…
Mozaiková tlačenka je velmi chutná a díky barevnému vzhledu i pěkná na pohled. O Velikonocích v ní snadno zužitkujeme vykoledovaná vařená vejce. Doplníme je uzeninou,…
Jednoduchý, chutný a hezky barevný salát na všední i sváteční oběd. Kousky uvařených brambor a celeru doplní červená řepa, lístky polníčku a jarní cibulka. Spojení…
Košičky připravíte tak, že z mouky, másla, žloutku, vody a špetky soli vypracujete těsto. Zabalené ve fólii nechte hodinu odpočinout.Rajčata spařte, oloupejte a…
Tvaroh v misce dobře promícháme s majonézou, hořčicí, solí a pepřem. Šunku nakrájíme na malinké kostičky, jarní cibulky nasekáme nadrobno a oboje i s nastrouhaným…
Králíka naporcujeme, část hrudi a vykostěnou páteř můžeme použít na vývar, kusy masa k pečení osolíme. Cibulky očistíme a nakrájíme na kolečka, nať nakrájíme též, ale…
Maso nakrájíme na 2 mm tenké plátečky (lépe se krájí polozmrzlé). V misce maso rozmícháme s vejcem a škrobem, můžeme malinko naředit vodou, aby se maso lépe obalilo.…
Brambory oloupeme, nakrájíme na plátky hned je osolíme, opepříme, promícháme a dáme zatím stranou.Mezitím nakrájíme uzené maso na kostičky, dáme ho do misky, dále na…
Cibulky nakrájíme nadrobno, omytou kapustu pokrájíme na nudličky a omytý květák rozeberme na malé růžičky. V hrnci rozehřejeme máslo a necháme na něm zesklovatět…
Kraby usmrtíme bodnutím zespoda do středu krunýře, umyjeme, odlomíme spodní krunýř, , odstraníme drápy a žábry s vnitřnostmi (to tmavé nebo žluté), rozmačkáme klepeta a…
Kuře vykostíme a utvoříme rovnoměrný plát masa. Posolíme, popepříme a poklademe anglickou slaninou. Na to rozprostřeme játra, míchaná vajíčka, a pro barvu papriku a…