Špekové knedlíky s bylinkami
Recept ještě nebyl hodnocenDo mísy nakrájíme 5 housek na kostičky. Potom přidáme na másle osmaženou cibulku, anglickou slaninu, nasekanou pažitku, petrželku, na drobno nasekané listy pórku a…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Do mísy nakrájíme 5 housek na kostičky. Potom přidáme na másle osmaženou cibulku, anglickou slaninu, nasekanou pažitku, petrželku, na drobno nasekané listy pórku a…
Den předem jsem si uvařila ve vodě kroupy sřední velikosti. Druhý den jsem povařila asi 25 minut špičku zauzeného masa s česnekem a solí, přidala jsem hrášek, cibulku,…
Sáček na jedné straně uzavřeme svorkou (většinou jsou součástí balení). Maso omyjeme a vložíme do pečicího sáčku spolu se směsí koření. Dobře protřepeme, aby se obalilo…
Dubáky/praváky namočíme na 30 minút do teplej vody. Na oleji orestujeme na drobno pokrájanú cibuľu so šampionmi pokrájanými na plátky. Osolíme a okoreníme. Pridáme celé…
Na rozpálenou pánev vložíme na krájené na nudličky maso a jarní cibulku. Až maso nebude syrové přidáme obě papriky nakrájené na drobno, rajčátka na měsíčky,mrkev…
Na rozpálenou wok pánev dáme třetinu másla, olej a cibuli nasekanou nadrobno. Necháme zesklovatět, přidáme rýži, promícháme a podlijeme vínem.Když se víno odpaří přidáme…
Do velkého hrnce vložím ½ vepřové hlavy, koleno, srdce, slezinu, játra, jazyk a kůže, 1 cibuli, 4 stroužky česneku, mrkev, petržel, jarní cibulku a celer, kmín, nové…
Ryby opláchněte ve vodě a zbavte je případných nečistot.Podélně je nařízněte, abyste dovnitř mohli vložit další suroviny.Citron nakrájejte na tenké plátky, česnek…
Kuřecí maso nakrájíme na nudličky i skůží, pokud ji nechceme, odstraníme ji a restujeme na oleji. Osolíme, opepříme a přiklopíme poklicí. Po chvíli přidáme nakrájené…
Očištěné maso nakrájíme na kousky velikosti soust, dáme do uzavíratelné misky. Přidáme marinádu a kousky masa rukou promícháme, aby se marináda dostala na všechny.…
Filety osolíme, opepříme, pokapeme citronovou šťávou.Cibulku nakrájíme nadrobno a na oleji orestujeme dozlatova. Přidáme filety a zprudka z obou stran osmažíme.Přidáme…
Omytá kuřecí prsa nakrájíme na menší kousky. Paličkou je jemně naklepeme a z obou stran, osolíme a opepříme.V hlubší míse připravíme marinádu prošleháním všech surovin…
Očištěné maso nakrájíme na malé kostky, dáme do misky, přidáme prolisovaný česnek, koření, zakápneme olejem a promícháme. Necháme stranou.Slaninu nakrájíme na malé…
Maso nakrájíme na nudličky a zprudka opečeme na oleji.Přidáme bílé části cibulek a česnek nakrájený na jemné plátky. Osolíme, opepříme a okořeníme.Zalijeme rajčaty i s…
Do hrnce s osolenou vodou dáme skelety, prsa a vaříme na 95 °C cca 20 minut.Přecedíme přes čisté plátýnko do pomalého hrnce, (tak se zbavíme veškerého šumu) maso…
Rozšleháme kefír s vejcem a přidáme prosátou mouku, lžíci oleje, sůl, a petrželku s cibulkou nakrájenou na hodně drobno. Vše metličkou prošleháme do hladkého těstíčka…
Výborný tip na zdravý a vyvážený pokrm z luštěnin. Červená čočka si nachází stále více příznivců právě pro svou snadnou a rychlou přípravu. Určitě vyzkoušejte jižním…
Těstoviny uvaříme ve vroucí osolené vodě podle návodu. Uvařené propláchneme studenou vodou a necháme vychladnout.Zeleninu nakrájíme na kousky, tvrdý sýr na kostky.Na…
Salát plný fazolek určitě vyzkoušejte jako přílohu k masu nebo jej položte na stůl, když čekáte návštěvu. Originální a velmi jednoduchý recept zajistí, že se bude u vás…
Asijská kuchyně se nám přibližuje svou chutí a proniká do našich domovů. Kvalitní maso pak lze upravit pomocí koření a různých ochucovadel. Jen jejich ostrosti jsme se…
Topinky nemusíme vždy smažit na pánvi, stejně dobře je upečeme i v troubě, na plechu s pečicím papírem. A když k nim připravíme pikantní směs z jatýrek, cibule, papriky…
Na této výborné syté fazolové polévce si jistě pochutnáte. Bohatou chuť zajistí silný vývar a klobása, krásnou vůni zase aromatický libeček. Polévku na závěr zjemní…
Koprovka milovaná i nenáviděná. Základ této omáčky tvoří jogurt, který jí předává svou typickou nakyslou příchuť a proto již není potřeba použít ocet jako dochucovadlo.
Pilaki je lehce pikantní pokrm z bílých fazolí, který má svůj původ v Turecku. Snadný a chutný salát zvládnete připravit během půlhodiny. Podávat jej můžete jak studený,…