Salát z pekingského zelí se zakysanou smetanou
Recept ještě nebyl hodnocenSvěží salát z pekingského zelí je doplněn o ředkvičky, jablka a jarní cibulku. Ve spojení se zakysanou smetanou zůstává zelenina křehká a pikantnost dodává strouhaný…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Svěží salát z pekingského zelí je doplněn o ředkvičky, jablka a jarní cibulku. Ve spojení se zakysanou smetanou zůstává zelenina křehká a pikantnost dodává strouhaný…
Lámete si hlavu s tím, co uvařit na Velikonoce? Recept na pečená kachní stehna s jarní nádivkou vám jistě přijde vhod. Kachna patří mezi velmi oblíbená sváteční jídla a…
Recept na vajíčkovou pomazánkou se o Velikonocích vždy hodí mít po ruce, zužitkujete tak spousty vykoledovaných vajíček. Pomazánka z Lučiny s jarní cibulkou, ochucená…
Jednoduché věci bývají ty nejlepší. Stejné je to v případě této pomazánky. Stačí smíchat pár běžně dostupných surovin, vychladit a podávat na čerstvém pečivu, ozdobené…
Tato jemná sladkokyselá omáčka chutná skvěle s vařeným masem i vejci. Připravíme ji z máslové jíšky, kterou zředíme mlékem a dochutíme čerstvým libečkem, pažitkou a…
Smažené cibulové kroužky obalené v pivním těstíčku jsou ideální chuťovkou pro posezení s přáteli u vychlazeného piva, k televizi, nebo jako příloha k hamburgeru. Kroužky…
Zapečené brambory plněné směsí šunky, jarní cibulky a sýra, provoněné česnekem, jsou skvělým tipem na výtečný oběd nebo večeři. Křupavá slupka, lahodná náplň a rozpečený…
Špenát je doslova nabitý spoustou prospěšných látek. Jarní krémová polévka je plná chutí a díky ricottě je krásně jemná. Před podáváním ji můžete ozdobit smetanou a…
Yakitori v sobě spojují jednoduchost přípravy a dokonalou vyváženost sladké, slané i kouřové chuti. Kousky šťavnatého kuřecího masa napíchneme na špejle a za častého…
Cuketová polévka je ideální pro letní i podzimní dny. Rychlá příprava a skvělá chuť. Zjemněná je smetanou, voní po orestovaném česneku a muškátovém oříšku. O zahuštění…
Rychlá cibulová pomazánka s taveným sýrem a pomazánkovým máslem se skvěle hodí na čerstvý chléb či opečenou topinku. Stačí pár surovin, chvilka práce a výborná pomazánka…
Základ z klasických voňavých bramboráků s přídavkem vajec, šunky a dalších i ostřejších pochutin. To vše se zapečením dokřupava pod grilem stane luxusní večeří i pro…
Vyvážený salát plný křupavé zeleniny je vyladěn k dokonalosti strouhaným parmezánem, vařenými vejci a výraznou citrónovou zálivkou. Na talíři působí svěže a živě, navíc…
Kuřecí maso je velice variabilní a připravit jej můžeme na spoustu možných způsobů. Vyzkoušejte uvařit pokrm lehce inspirovaný asijskou kuchyní, a to restované kuřecí…
Uvařenou rýži smícháme s ingrediencemi na salát a dáme vychladit alespoň na hodinu do lednice.Na pánvi rozpálíme olivový olej, na kterém rychle opečeme celé rajče ze…
V kastrolu rozpustíme nakrájenou anglickou slaninu a přidáme nakrájenou cibuli, po chvíli vložíme nakrájená játra a orestujeme.Zalijeme vínem a necháme odpařit, pak…
Králíka naporcujeme, omyjeme a očistíme. Brambory oloupeme a nakrájíme na kolečka. Cibuli oloupeme a nakrájíme na plátky. Slaninu nakrájíme na kostičky.Pekáč vymažeme…
Dobrou pomazánku z Lučiny připravíme snadno a rychle. Skvělá je jen tak ke svačině, nebo ji můžeme namazat na tmavé pečivo a ozdobit například pršutem, rajčaty a rukolou…
V hrnci zpěníme na rozehřátém oleji nakrájenou cibuli a nasekané stroužky česneku. Když se rozvoní, přihodíme drobně nakrájenou zelenou papriku, naťové cibulky, rajčata…
Maso omyjeme a ostrým špičatým nožem do každé kotlety nakrojíme kapsu. Dvě cibulky nasekáme najemno a spolu s drobně pokrájenou hlívou je osmahneme na lžičce oleje. …
Zapneme troubu na 180 °C. Filet lososa očistíme, omyjeme, osušíme a nakrájíme na porce. Pokapeme limetkovou šťávou nebo citronem a opepříme. Z obou stran rychle opečeme…
Do misky dáme tuňáka, ze kterého jsme slili olej, přidáme sýr ricottu, změklé máslo a nadrobno nakrájenou jarní cibulku. Vidličkou vše rozmačkáme a podle chuti osolíme,…
Mleté maso vložím do větší mísy, přidáme prolisovaný česnek, koření, vejce, zelenou nasekanou nať z mladých cibulek, nakladánou zeleninu/na bramb.salát/ bez nálevu a …
Maso z obou stran osolíme, opepříme, zelenu část jarní cibulky nakrájíme na kolečka a bílou na osminky, mrkev na hranolky, šalotku na půlkolečka a v 1 dl teplé vody…