Vietnamská kuřecí (slepičí) polévka Súp Gà Nấm Hương

1974andrea Kuchařka: 1974andrea

Polévky 8 názorů

Suroviny

3 kuřecí skelety
1 kuřecí stehno
3 cm čerstvého zázvoru nakrájeného na širší kolečka
1 cibule
3 PL rybí omáčky
2 jarní cibulky
100 g sterilované kukuřice
1 vejce
hrst hub shitake (nấm hương) sušené,
půl hodiny předem namočné ve vodě
3 PL tapiokového škrobu
(lze nahradit škrobem jiným, třeba Solamylem)
sůl
Recept si zatím oblíbilo 19 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí skelety, stehno, plátky zázvoru a celou cibuli vložíme do studené vody, osolíme a přilijeme rybí omáčku. Přivedeme k varu a sbíráme pěnu, která se bude tvořit na povrchu. Jakmile bude voda bez sražených bílkovin, stáhneme teplotu a necháme při mírné teplotě vařit cca hodinu a půl.

  2. Všechny ingredience z vývaru vyjmeme, maso necháme trochu zchladnout, poté ho obereme od kostí a nakrájíme nebo vidličkami natrháme. Vývar necháme celou dobu dále probublávat, přidáme k němu na proužky nakrájené houby, kukuřici, asi po 10 minutách i obrané maso a na kolečka nakrájené jarní cibulky včetně zelených částí. Vejce v hrnku vyšleháme a vlijeme postupně za stálého míchání do polévky. Tapiokový škrob rozpustíme asi ve 100 ml vody a také přidáme do polévky. Promícháme, prohřejeme, případně ještě dochutíme rybí omáčkou nebo solí a můžeme podávat posypané koriandrem.

  3. Polévka by měla být dost hustá, takže případně můžete přidat škrob či naopak doředit troškou vody.

Poznámka

Nejlepší je samozřejmě uvařit silný vývar z celé slepice, ale postačí vám i kuřecí skelety a stehno.

Zdroj: Zahraniční web

Moje recepty a ostatní fotografie najdete na https://inkitchenopen.blogspot.cz/

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 265 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Vietnamská kuřecí (slepičí) polévka Súp Gà Nấm Hương

  • Marie Svarcova Marie Svarcova

    :yes::yes::yes: miluji a vařím moc ráda asijskou kuchyni <3:-K

    Odpovědět

  • 1974andrea 1974andrea(autorka receptu)

    mekkejla: Tak super, díky za zprávu ;-):-K

    Odpovědět

  • mekkejla mekkejla

    Vyzkoušeno a určitě se zařadí mezi naše oblíbené masité polévky. :yes:

    Odpovědět

  • Nadia22 Nadia22

    :-K Krasne foto, polivka je urcite chutna. <3 Delam podobne, akorat jeden postup delam obracene. Ke koneci prvni liju skrob, a az vyvar zhoustne, tak liju v tenkem praminku predem rozslehane vajicko s lzickou vody dokola. Nemicham. Tim vajicko udela krasne tvary v polivce (cinani tomu rikaji egg-flower soup).

    Odpovědět

  • popoluska340 popoluska340

    Toto mi pripomina ostrokyslu cinsku polievku.Ukladam do kucharky,a urcite vyskusam.:-K:yes::yes:

    Odpovědět

  • 1974andrea 1974andrea(autorka receptu)

    yanull: Janulko, oni to tak prostě dochucují, místo většiny soli, dávají obvykle rybí omáčku. S kuřecím se to nebije, neboj se, není toho tam zase tolik ;-)

    Odpovědět

  • yanull yanull(moderátorka)

    Andrejko, velmi pěkný recept :yes:, jen se chci zeptat, jaká je výsledná chuť kuřecího vývaru s rybí omáčkou? Netlučou se mezi sebou? ;-) Nebo kuřecí převažuje?

    Odpovědět

  • rozmarynaH rozmarynaH

    Polévka by mě určitě chutnala.:-K Nádherné foto:-K:yes:

    Odpovědět

Tématické fráze: súp gá čínská slepičí polévka vietnamská rybí polévka rychlá vietnamská polévka thajská slepičí polévka vietnamska kuřecí polévka s kukurici vietnamská kuřecí polévka vietnamska polivka vietnamská rybí omáčka vietnamské recepty sušené houby shiitake recepty silná polévka z kuřecích skeletů vietnamská kuřecí polévka sup ga vietnamska polevka kureci s kukuřice vietnamská kuřecí polévka sup ga nam huong kuřecí skelet omáčka vietnamska polevka s kurecich stehen jak se vaří čínská slepičí polévka větnamska polévka se solamilem recept vietnamská polivka pho