Rajčatový salát s camembertem a lyonským salámem
Recept ještě nebyl hodnocenČerstvá rajčátka s jarní cibulkou a měkkým sýrem s bílou plísní zabalená v majonéze - to je salát lahodící nejen oku ale i našim chuťovým buňkám. Přidáním kořeněného…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Čerstvá rajčátka s jarní cibulkou a měkkým sýrem s bílou plísní zabalená v majonéze - to je salát lahodící nejen oku ale i našim chuťovým buňkám. Přidáním kořeněného…
V misce důkladně prošleháme všechny suroviny na dresink tak, aby se rozpustil cukr.V míse nebo na talíři promícháme špenátové listy, přepůlené jahody a na tenká kolečka…
Žebírka nakrájíme na proužky podle kostí a opraná dáme vařit do vroucí vody. Když se začne tvořit pěna, vodu slijeme, žebírka opláchneme pod tekoucí vodou, dáme znovu…
Plněný vepřový řízek, to je splněný sen všech labužníků. Teprve po jeho rozkrojení uvidíte pestrou mozaiku barevné náplně a ucítíte vyváženou vůni všech dobrot na vašem…
Vyzkoušejte tento vynikající recept z vepřového masa. Maso plněné rajčaty, plátkovým sýrem a mozzarellou posypané jarní cibulkou stačí zapéct v troubě. Příprava je…
Salát nakrájíme a propláchneme. Přidáme nakrájenou kapii a jarní cibulku.V misce smícháme citronovou šťávu, sůl, pepř, olivový olej a cukr.Zálivku vlijeme do salátu,…
Variací na hamburgery je spousta. V tomto receptu vám přinášíme krůtí hamburger s jarní cibulkou a olivami. Mezi bulky pak spolu s opečeným masem patří okurková…
Okurku, rajčata a cibulky nakrájíme na drobné kousky.Cizrnu propláchneme a necháme okapat, z tuňáka slijeme šťávu a oboje smícháme se zeleninou.Salát zakápneme olivovým…
Nejrpve vymícháme dohladka zálivku z výše uvedených surovin. Měla by být krémové konzistence.Na grilovací pánvi na troše olivového oleje, opečeme papriky, jarní cibulky…
Gazpacho je španělský tekutý salát z čerstvé zeleniny původem z Andalusie. Podává se vychlazené, a to buďto jako studená polévka, nebo jako hustý nápoj v širokých…
Cuketové karbanátky, kde je jako pojivo použit sýr, jsou společně s bramborem nebo jen salátem, vhodným lehkým letním obědem. Pokud si je upečete v troubě, ušetříte i…
Olej promícháme se solí a kořením. V připraveném oleji obalíme křídla, uložíme je na pekáček nebo hluboký plech. Vložíme do trouby rozehřáté na cca 190 °C a upečeme…
S příchodem krásného letního počasí čím dál více vyhledáváme jednoduché a rychlé recepty, které nás u plotny nezdrží celé hodiny. Jedním takovým jsou i nové brambory,…
Pálivost jídla v exotických zemích má prozaický důvod - ochranný a dezinfekční. Ostrá kuchyně s nezbytným pivem ale vyhovuje i našincům. Nezbytné dochucovací suroviny a…
Ve výrazně osolené vodě uvaříme těstoviny tzv. na skus. Po uvaření je scedíme.Mezitím na oleji pomalu prosmažujeme nakrájené cibulky, aby se spíše jen dusily.Pak…
Čočku propláchneme a namočíme cca na 1 hodinu. Do hrnce přidáme vývar, přivedeme k varu, vložíme pokrájenou mrkev, celerové řapíky a bílé části cibulek.Z másla a mouky…
V sezoně cuket hledáme všemožné způsoby a recepty jak cuketu připravit. Přidejte ji k hovězímu mletému masu a můžete upéct šťavnatou sekanou, která chutná skvěle jak…
Máte rádi olomoucké tvarůžky? Tyto dozlatova vypečené placičky z kuřecího masa jsou jimi bohatě provoněné. Nejlépe chutnají čerstvé, ještě horké, s pečivem či vařenými…
Společně s létem přichází ruku v ruce i sezóna cuket. Pokud hledáte inspiraci, jaký pokrm z této zeleniny připravit, pak vyzkoušejte zapečené cukety, plněné zeleninovou…
Bramborová kaše v neobyčejném podání. Zapékanou kaši jistě znáte, díky tomuto receptu ji však můžete pozvednout ještě o další level výš. Hebká kaše pikantní chuti…
Jemná hrášková polévka nezvykle přichucená mátou s nevšední polévkovou vložkou v podobě bílkových noků. Nezralé hrášky či celé lusky se používají jako zelenina, zralá…
Zkuste připravit rodině z lesních úlovků na pohled efektní a přitom chutné jídlo. Pokud vám les nepřál, výborné budou žampiony. Plněné kloboučky hub pod zapečeným sýrem,…
Květák rozebereme na růžičky. Brambor a cibuli nakrájíme na kousky, mrkev nastrouháme na hrubším struhadle. Rozpustíme máslo, zpěníme cibulku a česnek nakrájený na…
Na hlubší pánvi rozehřejeme 1 lžíci másla s troškou olivového oleje a zprudka opečeme plátky krkovičky. Osolíme, opepříme, podlijeme vínem, přidáme bazalku a zvolna…