Bramboráčky se škvarky, celerem a jarní cibulkou
Recept ještě nebyl hodnocenZlatavé bramboráky smažené dokřupava se hodí jako příloha, nebo si je můžeme dát jen tak samotné. Kromě klasického dochucení majoránkou a česnekem přidáme navíc škvarky,…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Zlatavé bramboráky smažené dokřupava se hodí jako příloha, nebo si je můžeme dát jen tak samotné. Kromě klasického dochucení majoránkou a česnekem přidáme navíc škvarky,…
Neobvyklá kombinace křupavé zeleniny s jemností a sladkostí ovocného kompotu vás překvapí. Listy kadeřávku jsou křehké, křupavé, šťavnaté a protože je považován za…
Masové kuličky připravíme, jak jsme zvyklí podle vlastního receptu na sekanou nebo karbanátky. Uděláme malé kuličky, obalíme je ve strouhance a smažíme na sádle nebo…
Talíř horké polévky přijde vždy k chuti. Máte-li rádi mléčné polévky, tento recept je pro vás jako stvořený. Polévka z jarní cibulky, s brambory a vajíčkem, krásně voní…
Těstoviny provoněné aromatickou šalvějí podáváme s lahodnými závitky z vepřového masa, které naplníme pršutem, jarními cibulkami, šalvějí a s jednoduchou omáčkou z…
Pilaki je lehce pikantní pokrm z bílých fazolí, který má svůj původ v Turecku. Snadný a chutný salát zvládnete připravit během půlhodiny. Podávat jej můžete jak studený,…
Masová pikantní pomazánka s feferonkami a z vepřové plece, která po odležení dostane opravdu ty "pravé grády". Pomazánku doplníme zeleninou, protlakem a po odležení…
Jídla ve stylu asijské kuchyně jsou velmi oblíbená. Jsou rychlá a jednoduchá na přípravu. Stačí vše nakrájet na velikost soust, postupně osmažit a dobře dochutit.…
Při slavnostních příležitostech se často podává dobrá polévka s játrovými knedlíčky a polévkovými těstovinami. Dochutíme ji trochou česnekového oleje a chilli, díky tomu…
Řapíkatý celer je bohatý na spoustu prospěšných látek a obsahuje spoustu vlákniny. Tápete co z něj připravit? Pak vsaďte na snadnou a rychlou polévku, podávanou s řeckým…
Do mixéru dáme asi 1/4 l vody a nasypeme arašídy. Pokud máme nesolené arašídy, osolíme. Zpočátku mixujeme zvolna, za chvíli rychlost zvýšíme, případně doléváme vodu,…
Nezůstávejte v kuchyni pouze u rybího filé z tresky. Je spousta výborných ryb, které lze koupit. Štikozubec je velmi chutná ryba, převážně se dělá smažená v trojobalu,…
Muffiny mají rádi snad všechny. Vyzkoušejte připravit jejich slanou verzi, ve které zužitkujete zbytek květáku. Hotové muffiny perfektně doplní snadný zelný salátek s…
Žloutková polévka s řapíkatým celerem je lahodný a výživný pokrm, který spojuje jemnost vajec se svěžestí celeru. Tato polévka je nejen snadná na přípravu, ale také plná…
Krabí tyčinky jsou v naší kuchyni stále populární. Můžete z něj připravit třeba i tyto smažené placičky. K nim podávejte vychlazený bramborový salát s rajčaty, baby…
Těstoviny doplněné na sucho restovaným kuřecím masem a dochucené úžasnou jarní bylinkou – medvědím česnekem v kombinaci s plísňovým sýrem. To je náš recept na rychlou…
Tato krémová polévka je skvělou volbou pro každou příležitost, ať už jako lehký oběd či večeře. Křupavé krutonky dodávají pokrmu příjemnou chuť, oceníte i kořeněný…
Frittata vděčí za svůj původ slunné Itálii. Jde o lehkou vaječnou omeletu, o kterou se mohou podělit prakticky všichni u stolu. V tomto receptu je doplněna uzeným…
Polentové bylinkové trojhránky s grilovanou zeleninou jsou lahodným a zdravým pokrmem, který potěší nejen vegetariány. Křupavé trojhránky z polenty, provoněné čerstvými…
Připravte si chuťově bohatou a pikantní kuřecí směs, která oživí váš jídelníček. Toto jednoduché a rychlé jídlo je ideální volbou, kdy potřebujete něco chutného a sytého…
Asijské závitky si velmi rychle našly cestu i do našich kuchyní. Základem je rýžový papír, který plníme různými náplněmi - například zeleninou, masem či mořskými plody.…
Zapečené špecle s kuřecím masem a zeleninou jsou chutným a výživným pokrmem, který spojuje německou tradici se svěžestí čerstvých surovin. Tento recept kombinuje měkké…
Pokud máte chuť na lehký oběd, určitě vyzkoušejte tento recept. Lososa zapečete v troubě pod zeleninovou krustou z mrkve, jarní cibulky a cukety. Měkké maso pod…
Tato jemná krémová polévka zaujme na první pohled pěknou zelenou barvou. Připravíme ji z hrášku a květáku a její příprava zabere jen chvilku. Polévku podáváme s kousky…