Smažená krkovička s třepanými brambory

mika59 Kuchařka: mika59

40 minut Vepřové maso 1 názor

Suroviny

2 pěkné řízky z vepřové krkovičky - možno i s kostí
sůl
pepř
na trojobal:
hladká mouka
1 vejce
2 lžíce vody
lžička hořčice
lžíce pomazánkového másla
1/2 lžičky sušeného česneku
strouhanka na obalení
olej nebo sádlo na smažení
0,5 kg brambor
sůl
kmín
lžíce másla
jarní cibulka nebo pórek
pažitka na posypání
Recept si zatím oblíbilo 5 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Nejdříve dáme vařit okrájené brambory se solí a kmínem do měkka. Maso na řízky naklepeme, osolíme a opepříme. Připravíme trojobal. Vejce prošleháme s vodou, máslem, hořčicí a česnekem. Utvoří se řídké těstíčko. Maso obalíme v mouce, těstíčku a strouhance.

  2. Ihned smažíme v rozpáleném tuku z obou stran. Uvařené brambory scedíme, přidáme pórek a máslo. Dáme na to pokličku a s bramborami pořádně zatřeseme. Krásně se obalí v másle s pórkem. Sypeme pažitkou.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 131 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Smažená krkovička s třepanými brambory

  • Dana61 Dana61(neregistrovaný)

    vidíš a já jím říkám roztřesené, ale kdo neochutnal tu úžasnou chuť brambor obalených máslem tak neví, jaká je to úžasná dobrota:yes::-D určitě vyzkoušejte;-)

    Odpovědět

Tématické fráze: smažená krkovička krkovice s bramborem recepty z krkovice roztřesená vejce recept roztřesená vejce recept krkovička recepty krkovička v bramboráku přírodní smažená krkovice smažená krkovice přírodní krkovica obalena hladke mouce rizek z krkovicky jak varit okrajene brambory recepty krkovíčka s bramborem smažena přírodní krkovice krkovice smažena s cesnekem