Salát z pečené dýně s křenovou smetanou
Recept ještě nebyl hodnocenDýni nakrájíme na kostičky, promícháme s olejem a kořením a spolu s rozpůlenou paprikou upečeme v troubě doměkka.Papriku nakrájíme na proužky (můžeme sloupnout slupku) a…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Dýni nakrájíme na kostičky, promícháme s olejem a kořením a spolu s rozpůlenou paprikou upečeme v troubě doměkka.Papriku nakrájíme na proužky (můžeme sloupnout slupku) a…
Začneme nádivkou - nakrájíme dva dny staré housky na kostičky, polijeme mlékem nebo smetanou, přikrájíme jarní cibulku.Oddělíme si vejce, žloutek dáme do misky k…
Tento dip připravíme z avokáda a sýra s modrou plísní. Obě chuti doplňuje pálivá paprička, kterou zjemní zakysaná smetana. Dip podáváme s kukuřičnými chipsy nebo…
Slaný francouzský koláč quiche se v poslední době těší veliké oblibě. Připravte si jeho menší variantu, skládající se z křehkého těsta a výtečné smetanové náplně se…
Mazanec je jeden z tradičních symbolů Velikonoc a neměl by tedy na stole chybět. Pokud však nejste zrovna příznivci sladkého pečiva, připravte si podle tohoto receptu…
Jarní nádivka je zpravidla plná masa a bylinek. Podle tohoto receptu si připravíme nádivku jednotlivě pečenou v zapékacích mističkách a použijeme do ní uzená kuřecí…
Nádivka může mít mnoho rozličných chutí a tvarů. Co by v ní však nemělo rozhodně chybět je maso a bylinky. Na tento nádivkový koláč použijeme uzené maso a slaninu.…
Tento salát připravíme během chvilky. Stačí nám k tomu čerstvá zelenina, voňavé bylinky, vejce uvařená natvrdo a trochu oleje a citronové šťávy. Ve svěží chuti salátu…
Kedlubnu i brambory oloupeme a nakrájíme na menší kostky, cibulku očistíme a nakrájíme na kolečka.V hrnci přivedeme vývar k varu a přidáme zeleninu. Vaříme doměkka a ke…
Masové kuličky připravíme, jak jsme zvyklí podle vlastního receptu na sekanou nebo karbanátky. Uděláme malé kuličky, obalíme je ve strouhance a smažíme na sádle nebo…
Sladká chuť medu nepatří jen do moučníků, skvělá je i v kombinaci se slanou sójovou omáčkou. Dobře ochucené proužky kuřecích prsou orestujeme a poté podusíme. Na závěr…
Svěží tvarohovou pomazánku s jarní cibulkou a rajčetem upotřebíte jako rychlou svačinu, nebo večeři. Pomazánku, doslova nadupanou bílkovinami, konzumujeme namazanou na…
Tato jednoduchá pomazánka se skvěle hodí ke snídani nebo ke svačině. Oceníte ji zvláště, pokud se snažíte o redukci váhy. Tvaroh a tofu stačí smíchat se zeleninou.…
Těstoviny provoněné aromatickou šalvějí podáváme s lahodnými závitky z vepřového masa, které naplníme pršutem, jarními cibulkami, šalvějí a s jednoduchou omáčkou z…
Pečené brambory, vonící po citronu a bylinkové soli, využijete jako přílohu ke grilovanému masu, nebo jako samostatný pokrm. Vašim strávníkům se po nich budou dělat…
Pizza je snad všemi oblíbené jídlo. Tuto dobrotu si můžete vychutnat i v dietnější variantě z celozrnné mouky a špenátovou náplní, která příjemně voní po česneku. S…
Přidáno před 1 hodinou
Přidáno před 2 hodinami
Přidáno před 3 hodinami
Přidáno před 4 hodinami
Přidáno před 5 hodinami
Přidáno před 7 hodinami
Jídelníček z filmu Pelíšky: K snídani čaj a loupáček, na večeři rajská nebo knedlíky s vajíčkem a okurka
Retro okénko: Frankfurtská polévka je rychlá, zasytí, využijete do ní zbytky z lednice a vyjde vás na pouhých 40 Kč
Umění francouzské kuchyně nejlépe ovládala Američanka. Poznejte kuchařku Julii Child!