Rozmarýnová krůtí rolka

Drůbeží maso Doba přípravy: cca 1,5 hodiny 0 názorů

Drůbeží maso Doba přípravy: cca 1,5 hodiny 0 názorů

Suroviny 4 porce

1 krůtí rolka
1 PL sušeného rozmarýnu
1 citron
1 lžička sladké papriky
1 lžička majoránky
3 bobkové listy
cca 2 hrnky zeleninového vývaru (nebo 1 kostka bujonu a voda)

Postup přípravy receptu

  1. Do pekáče dáme rolku, na kterou z obou stran vetřeme koření, přidáme na kolečka nakrájený citron a bobkové listy, vše podlijeme hrnkem vývaru, přikryjeme a dáme do trouby péct na 180°C. (Záměrně jsem nedávala olej ani máslo, rolka pustí dostatek tuku při pečení).

  2. Necháme péct asi 30 minut, rolku obrátíme, podlijeme výpekem a přidáme druhý hrnek vývaru a pečeme další cca půl hodiny, naposledy obrátíme a necháme dopéct doměkka.

  3. Podávala jsem s bramborem a zeleninovým salátem (viz. recept v pozn.)

Komentáře k receptu Rozmarýnová krůtí rolka

K receptu nejsou žádné komentáře.