Rozmarýnová krůtí rolka

Lenka Škulinová Kuchařka: Lenka Škulinová

Doba přípravy: cca 1,5 hodiny 4 porce Drůbeží maso 0 názorů

Suroviny

1 krůtí rolka
1 PL sušeného rozmarýnu
1 citron
1 lžička sladké papriky
1 lžička majoránky
3 bobkové listy
cca 2 hrnky zeleninového vývaru (nebo 1 kostka bujonu a voda)
Recept si zatím oblíbili 2 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Do pekáče dáme rolku, na kterou z obou stran vetřeme koření, přidáme na kolečka nakrájený citron a bobkové listy, vše podlijeme hrnkem vývaru, přikryjeme a dáme do trouby péct na 180°C. (Záměrně jsem nedávala olej ani máslo, rolka pustí dostatek tuku při pečení).

  2. Necháme péct asi 30 minut, rolku obrátíme, podlijeme výpekem a přidáme druhý hrnek vývaru a pečeme další cca půl hodiny, naposledy obrátíme a necháme dopéct doměkka.

  3. Podávala jsem s bramborem a zeleninovým salátem (viz. recept v pozn.)

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 7 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Rozmarýnová krůtí rolka

K receptu nejsou žádné komentáře.

Zapomněl/a jsem heslo