Salát z červeného zelí s povidly

Suroviny

1 malé červené zelí
50 g rozinek
2 jablka
1 dl červeného vína
2 lžíce povidel
šťáva z ½ citronu
2 lžíce oleje
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Hrozienka namočíme na noc do vína.

  2. Kapustu nakrájame na tenké rezance a na oleji podusíme cca 5 minút. Osolíme a necháme vychladnúť.

  3. Namočené hrozienka premiešame s citrónovou šťavou, olejom a slivkovým lekvárom (povidlami) a pridáme ku kapuste.

  4. Nakoniec do kapusty nastrúhame nahrubo jablká.

  5. Premiešame a necháme v chlade 15 min postáť. Potom podávame.

Poznámka od kuchařky

Recept je z knihy Šaláty s láskou. Kombinácia so slivkovým lekvárom sa mi zdala veľmi zvláštna, tak som to musela vyskúšať. Neľutujem, je to veľmi dobrý šalát.

Komentáře k receptu Salát z červeného zelí s povidly

K receptu nejsou žádné komentáře.

Tématické fráze: červené zelí s povidly zelí s povidly zelí s vínem a povidly červené zelí s povidli červené zelí na povidlich povidlove zeli červené zelí s povidly a červeným vínem salat z cerveneho zeli červenové zelí s s povidly červené zelí s povidlama recept zelí s povily co z červeného zelí recept na červené zelí s povidly salát z hlávkového zelí a povidel salát z červeného zelí a rozinek