Cizrnová polévka se zelím
Recept ještě nebyl hodnocenVopred namočený cícer uvaríme. Scedíme, ale vodu zachytíme. Na oleji opražíme narezanú cibuľu, pridáme kari, rascu a na rezance narezanú kapustu a na kocky narezané…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Vopred namočený cícer uvaríme. Scedíme, ale vodu zachytíme. Na oleji opražíme narezanú cibuľu, pridáme kari, rascu a na rezance narezanú kapustu a na kocky narezané…
Nejprve smícháme sypké suroviny na těsto, poté přidáme ostatní. Vše vlijeme do dortové formy a pečeme na 180 stupňů asi 40 min. Klasicky zkoušíme špejlí. Upečený korpus…
Batáty očistíme a nakrájíme na hranolky, dáme do trouby předehřáté na 200 stupňů a pečeme cca 20 minut, až budou batáty měkké a lehce zlatavé.Mezitím připravíme směs.…
Pohanku spaříme vroucí vodou a necháme ve vodě stát, aby změkla, poté vodu slijeme.Smícháme pohanku, cizrnu, krájené sterilované žampiony, promícháme, osolíme, opepříme…
Mleté maso osolíme, opepříme a promícháme se Solamylem a lístky citronové verbeny.Utvoříme placičky, rozdělíme na ně cizrnu a zabalíme. V pánvi rozehřejeme trochu…
Cizrnu namočíme přes noc do vody. Poté cizrnu propláchneme, vložíme do hrnce s vodou a s listem bobkového listu uvaříme doměkka. Troubu rozehřejeme na 180 °C. Plech…
Smícháme sambal oelek, papriku, kmín, prolisovaný česnek a citronovou šťávu. Do této marinády naložíme na větší kousky nakrájené stehenní řízky. Dobře promícháme, aby…
Kuřecí maso pokrájíme na nudličky nebo kostky, osolíme, ochutíme kari kořením a necháme asi půl hodiny proležet.Rozpálíme v pánvi trošku oleje, na něm osmažíme maso ze…
Brambory nakrájíme na kostky, propereme, slupku můžeme nechat, záleží na bramborách. Kostky brambor přidáme do osolené vody a vaříme do měkka.Červenou cibuli nakrájíme…
Cibuli nakrájíme nadrobno a osmahneme na olivovém oleji. Přidáme rajčata i se šťávou, propláchnutou cizrnu (obojí z konzervy) a chvilku povaříme. Přilijeme trochu…
Kuřecí maso nakrájíme na menší kousky a osmahneme na oleji, asi tak 5 až 6 minut, dokud kousky masa nezačnou zlátnout. Osolíme a opepříme. Přidáme na měsíčky nakrájenou…
Filety kapra na oleji opečieme z oboch strán a dáme do misy.Na výpeku orestujeme dobleda na kolieska nakrájanú cibuľu. Pridáme cícer, pretlak, soľ, tymián a víno a…
Na 1 lžíci másla orestujeme nakrájenou cibuli, přidáme nakrájený zázvor, na kostičky nakrájené batáty a brambor.Zalijeme vývarem, osolíme a přidáme burákové máslo a…
Kuřecí stehna osolte a obalte v hladké mouce, přebytečnou mouku oklepejte. Ve velkém kastrolu rozehřejte olej a stehna na něm orestujte do zlatova. Vyjměte je ven a…
Všechny suroviny dáme do vysoké nádoby a rozmixujeme tyčovým mixérem. Jde to celkem rychle. Případně můžeme dosolit po umixování.Majonézu umístíme do sklenice a…
Na troche oleja orestujeme nakrájanú cibuľu. Pridáme nasekaný cesnak, rímsky kmín, nastrúhaný zázvor, garam masala a necháme rozvoňať.Pridáme cícer, nakrájaný mangold a…
Cizrnu namočíme do vařící vody přes noc, poměr voda : cizrna je 2:1. Nevaříme! Ráno ji scedíme, přidáme petrželku a cibuli a umeleme vše mlýnkem na maso na střední…
Dýni si oloupeme a nakrájíme na kostky. Květák rozebereme na růžičky. Na oleji si zesklovatíme na proužky nakrájenou cibuli, přidáme kari pastu a promícháme. Vložíme…
Plech vyložte pečícím papírem a troubu předehřejte na 100°C. Otevřte skleničku cizrny a tekutinu z ní slijte přes cedník do misky s vyššími okraji. Pokud se chystáte…
V oleji rozmícháme směs koření. Kuře naporcujeme, omyjeme, osušíme, dáme do uzavíratelné nádoby, polijeme ochuceným olejem a řádně promícháme. Necháme přes noc marinovat…
Rozehřejte troubu na 180 °C.V pánvi, kterou můžete dát do trouby, osmahněte na dvou lžících olivového oleje cibuli. Až zesklovatí, přidejte koření- papriku, kmín,…
Prsa předem namarinujeme v oleji, citronové šťávě a rozdrceném česneku. Následně orestujeme do zlatova.Kuskus s rozinkami zalijeme 2x větším množstvím kuřecího vývaru -…
Namočit cizrnu na 6-12 hodin. Kratší čas postačí pro nasáknutí vody.Vařit v hrnci asi 35 minut. Výhodnější je uvařit v tlakovém hrnci 25 minut (lepší na 2. stupeň).…
Cizrnu namočenou na 5-12 hod vařit mírným plamenem z nové studené vody, osolené po začátku varu, 20 minut. Pěnu při varu sbírat. Pro velmi sladkou chuť je lepší cizrnu…
Přidáno před 7 hodinami
Přidáno před 16 hodinami
Přidáno před 16 hodinami
Přidáno před 17 hodinami
Přidáno před 18 hodinami
Přidáno před 19 hodinami
Jak vyčistit připálený hrnec i bez chemie: Pomůže obyčejná sůl, jedlá soda, dřevěný popel i coca-cola
Prapodivná kuchyně starých Egypťanů zahrnovala chleba s pískem i zeleninu vařenou v medu
Holka u plotny radí: Jak na skvělou zeleninovou polévku minestrone? Chuť vylepší tyhle tři suroviny