Vepřové kostky s cizrnou a mrkví

mysulka Kuchařka: mysulka

4 porce Vepřové maso 6 názorů

Suroviny

500 g vepřová plec (krkovice)
150 g cizrny
2 větší mrkve
1 cibule
1 - 2 stroužky česneku
čerstvý zázvor - asi 2 cm
sůl
pepř
mletý kmín
1 lžička octa
vývar podle chuti
jíška
olej nebo sádlo
Recept si zatím oblíbilo 13 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Den předem si namočíme cizrnu, pak vodu slijeme a v nové vodě vaříme do měkka.

  2. Maso si nakrájíme na kostky.

  3. Na tuku orestujeme cibuli nakrájenou na půlkolečka, pak přidáme maso a opečeme. Osolíme, opepříme, přidáme kmín a nadrobno nakrájený zázvor a česnek. Podlijeme trochou vývaru a dusíme téměř do měkka.

  4. Pak vložíme mrkev nakrájenou na kolečka a dodusíme.

  5. Pak přidáme uvařenou cizrnu a vývar - podle toho kolik chceme omáčky, můžeme ještě přidat česnek a uvedeme do varu, zahustíme jíškou a provaříme. Nakonec ještě dochutíme octem.
    Podáváme s pečivem.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 20 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Vepřové kostky s cizrnou a mrkví

Tématické fráze: vepřové maso s cizrnou cizrna s vepřovým masem mrkev s cizrnou recepty s cizrnou cizrna z vepřovym masem vepřová plec s cizrnou maso s cizrnou vepřové na česneku s cizrnou recept vepřové s mrkví vepřové kostky na cizrně a zelenině hovězí s cizrnou a mrkvi cizrna a veprove maso recepty cizrna mrkev zazvor cizrna z vepřovým vepřové maso a cizrna vepřové kostky zdrave plec cizrna vepřové maso s cizrnou a mrkví vepřový maso cizrna veprove.maso.s.cizrnou

Zapomněl/a jsem heslo