Košíčky Toffifee
Recept ještě nebyl hodnocenTolik oblíbené karamelové košíčky s křupavým oříškem uvnitř a zalité čokoládou si nyní můžete připravit i u vás doma. Děti tuto laskominu určitě ocení a zároveň se hodí…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Tolik oblíbené karamelové košíčky s křupavým oříškem uvnitř a zalité čokoládou si nyní můžete připravit i u vás doma. Děti tuto laskominu určitě ocení a zároveň se hodí…
Ze surovin vypracujeme těsto, které necháme 2 hodiny odpočinout v chladu.Vyválíme, vykrojíme kytičky a upečeme při 175 °C.Slepujeme čokoládovým krémem, který uděláme tak…
Mléčnou čokoládu rozpustíme ve vodní lázni. Přidáme ořechy, cukr, bílek, rum nebo griotku a vypracujeme těsto. Každou višni obalíme kouskem těsta a utvoříme kuličku a…
Čokolády a tuk rozpustíme. Lupínky rozmělníme a vmícháme do čoko směsi. Z hmoty tvoříme lžičkou hrudky. Na závěr postříkáme bílou polevou.
Máslo a čokolády rozpustíme a vmícháme cornflakes. Pomocí lžičky vkládáme do košíčků. Ozdobíme polevou a dáme ztuhnout.
Nejprve si připravte čokoládové košíčky. Ve dvou tepluvzdorných mísách položených nad hrnce s mírně vroucí vodou si zvlášť rozpusťte rozlámanou hořkou i mléčnou…
Nejprve je třeba nachystat si čokoládu, což je trošku piplačka. Mléčná čokoláda relativně spolupracuje, a když si vezmete nůž s ostrou a tenkou čepelí, měla by se vám…
V míse smícháme mouku, prášek do pečiva, kakao, sodu a všechnu nasekanou čokoládu. V druhé misce prošlehejte vejce se smetanou, cukrem a máslem. Vše pak lehce…
Mléčnou čokoládu rozpustíme a přidáme skořici. Nalijeme čokoládu do hrnečku a navrch nastrouháme bílou čokoládu. …
Z mléka, droždí, 1 lžíce mouky a 1 lžíce cukru zaděláme kvásek a necháme vykynout. Z vykynutého kvásku a ostatních přísad zaděláme těsto a dáme asi na 1 hod. kynout. Na…
1) Smícháme šlehačku, kakaový prášek, cukr a sůl. Tuto směs zahřejeme, až začne vřít odstavíme a přidáme nalámanou čokoládu a mícháme dokud se nerozpustí. Pak přidáme…
Ze všech surovin na košíčky vypracujeme těsto, které necháme asi hodinu odpočinout. Odležené těsto vyválíme na plát silný asi 4 mm a vykrajujeme z něj kolečka, která…
Mouka-kakao-soda-cukr..promíchat-vejce-máslo smíchat ručně-čokoláda na drobné kostičky, vše promíchat ručně-vystlat nádobu na muffiny košíčky-nalít těsto-péct 30 min. na…
Nalámeme sušenky a naložíme do kávy (uděláme spíše silnější).Smícháme kypřicí prášek s moukou, poté přidáme všechny ostatní ingredience a přidáme na kousíčky nalámanou…
Máslo, vejce a cukry šleháme ručním šlehačem, dokud se nespojí a nejsou trošku našlehané. Poté přidáme mouku smíchanou s kypř. práškem, citronovým aroma a přiléváme…
Troubu předehřejeme na 180 stupňů, čtvercovou formu na dort, nebo hlubší plech vyložíme pečicím papírem. V kuchyňském robotu promixujeme 125 g mletých mandlí, 75 g…
Rýži propláchneme, scedíme, následně ještě jednou propláchneme vařící vodou a opět scedíme. Vsypeme ji do vařícího mléka s troškou soli a kouskem celé skořice. Na…
Ve vodní lázni pozvolna rozpustíme ve smetaně čokolády, tuk a nugát a dobře vymícháme. Necháme lehce vychladnout a plníme do malých papírových nebo kovových pralinkových…
Marcipánovou hmotu nakrájíme na malé kousky, přidáme vanilkový cukr, žloutky, sůl a vyšleháme metlami do pěny. Do sněhu z bílků zašleháme cukr. 1/3 sněhu vmícháme do…
Kryštáľový cukor a vodu v vo väčšom kastróly privedieme do varu, pridáme rozdrvené keksy /jasom drvila valčekom v igelitovom sáčku/, premiešame, pridáme mleté orechy a…
Roládu po upečení nerolujeme, jen otočíme jablky vzhůru a posypeme 2 lžičkami skořice. Pak naneseme hotový krém. Z mléka, 2 lžic cukru a pudinku svaříme základ krému.…
Nejprve upečeme korpus. Vejce rozdělíme na žloutky a bílky, bílky vyšleháme s cukrem do tuhé pěny. Pak přidáme postupně žloutky (ubereme na otáčkách). Až se žloutky a…
Recept na marokánky je ve své podstatě velmi jednoduchý a můžete jej upravit podle své chuti a domácích zásob ořechů a sušeného nebo kandovaného ovoce. Můžete, ale není…
Domácí pralinky můžeme použít jako slavnostní mlsání nebo jako krásný dárek, který určitě potěší. Klíčem k úspěchu je temperování čokolády, kterou pak vymažeme do formy…
Přidáno před 9 hodinami
Přidáno před 13 hodinami
Přidáno před 14 hodinami
Přidáno před 14 hodinami
Přidáno před 14 hodinami
Přidáno před 17 hodinami
Nejoblíbenější kavárny a cukrárny v Praze podle recenzí: Nejlepší větrník mají ve Světozoru, pro punčák si zajeďte na Žižkov
Linecký koláč: Upečte si rakouskou specialitu z mandlového těsta s rybízovou náplní!
Oběd na neděli: Jak připravit nejlepší lasagne s boloňskou omáčkou? Chce to dodržet postup!