Čokoládová pěna
Recept ještě nebyl hodnocenMilovníky čokolády jistě potěšíte touto nadýchanou čokoládovou pěnou, která se v ústech jen rozplyne. Pěna díky rumu příjemně voní a dobře ji doplňují sladkokyselé…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Milovníky čokolády jistě potěšíte touto nadýchanou čokoládovou pěnou, která se v ústech jen rozplyne. Pěna díky rumu příjemně voní a dobře ji doplňují sladkokyselé…
Dýně jsou u nás spjaty zejména s koncem léta a počátkem podzimu. Na dokonalé dny babího léta se můžete naladit hned po ránu. Stačí si připravit na snídani tuto lahodnou…
Tento vynikající čokoládový cheesecake připravíme bez živočišných produktů. Na náplň použijeme doma vyrobený sýr z kešu oříšků a vegan jogurtu, který necháme zakysat.…
Výborné trubičky z ořechového těsta upečeme a po vychladnutí naplníme libovolným krémem. Můžeme použít například klasický pudinkový, karamelový nebo pařížský krém.…
Hladkou mouku a moučkový cukr prosejeme. Přidáme nakrájené máslo, žloutek, vejce a vypracujeme těsto, které zabalíme do potravinářské fólie a necháme aspoň hodinu…
Išelské cukorví se právem řadí mezi nejoblíbenější druhy cukroví. Komu by také nechutnaly tak úžasně vláčné sušenky s ořechovou náplní, ovoněnou rumem a meruňkovou…
Vaflové rohlíčky jsou křupavou lahůdkou, která se hodí ke každé příležitosti. Vyzkoušejte tuto sladkou vánoční pochoutku jako doplněk ke kávě nebo jako malou radost na…
Nepečené cukroví připravujeme zejména ve tvaru kuliček. Odlišit další druh však můžeme v podobě kostek. Těsto z piškotů, sušeného ovoce, oříšků a másla vytvarujeme do…
Nepečené cukroví připravujeme zejména ve tvaru kuliček. Odlišit další druh však můžeme v podobě kostek. Těsto z piškotů, sušeného ovoce, oříšků a másla vytvarujeme do…
Výborné nepečené kuličky z rozinek, ořechů a čokolády krásně voní griotkou a rumem. Zaujmou i výrazně čokoládovou chutí. Kuličky obalujeme v mletých ořeších nebo…
Plech 20x30 cm vyložíme papírem na pečení. Místo toho můžeme plech vytřít olejem a vysypat hrubou moukou. V dostatečném předstihu zapneme troubu na 180 °C.Ušleháme…
Nejen milovníci sladkého ocení recept na banánové lívance. Sladká snídaně v podobě lívanců vonících po banánu z ovesných vloček a kakaa, vám vykouzlí úsměv na tváři.…
Pokud se vám nechce trávit čas u plotny a smažit palačinky, s tímto receptem si práci velmi usnadníte. Stačí je promíchat všechny ingredience, těsto nalít na plech a…
Jemný, nadýchaný piškot ve spojení s bohatou čokoládovou ganache, tvoří neodolatelný dort, který potěší každého milovníka sladkého. Hodí se na oslavy, nedělní pohodu i…
Granola je vyplešená, dokřupava vypečená verze klasického sypaného müsli. Tahle čokoládová granola je slazená javorovým sirupem a chuťově vyladěná arašídovým máslem a…
Malé sladké občerstvení v podobě lahodných čokoládových muffinů potěší nejen dospělé u posezení s šálkem dobré kávy, ale rozzáří oči také dětem. Muffiny jsou velice…
Sušenky Oreo má rád snad úplně každý. Připravte si z nich skvělý nepečený dezert skládající se z rozdrcených sušenek a nadýchaného krému z mascarpone a smetany. Dezert…
Nepečené dorty jsou výborné po celý rok, nicméně v létě k nim můžeme přidat čerstvé ovoce. V tomto receptu použijeme voňavé jahody, které jsou v kombinaci s tvarohovým…
Mezi klasické moučníky patří snad všemi oblíbená bábovka. Čerstvě upečená, vláčná, plná ořechů a čokolády, krásně provoní váš dům a přiláká všechny vaše strávníky ke…
Muffinky s máslovým krémem budou ozdobou vašeho slavnostního stolu. Vláčné těsto s čokoládou a ořechy a krém ochucený vaječným likérem tvoří lákavou kombinaci chutí.…
Smícháme třtinový a krystal cukr s máslem.Přidáme mouku, kypřící prášek, mléko a vejce.Na malé kousky nalámanou čokoládu přimícháme k těstu, které lžící po částech…
Hrozny opláchněte, nechte okapat a dejte do mísy. K hroznům přisypte 2 lžíce cukru z dávky 170 g, přidejte mandlové lupínky, skořici, vše zamíchejte a dejte stranou…
Nejdříve připravíme náplň - všechny přísady nalijeme do hrnce a přivedeme k varu, ihned poté teplotu snížíme a vaříme do té doby než nám vznikne hustá karamelová hmota. …
Ze všech přísad uhněteme těsto, zabalíme do folie a dáme do lednice odpočinout, nejlépe do druhého dne. Druhý den povolené těsto vyválíme na plát cca 3-4 mm, vykrajujeme…