Francouzské čokoládové dukáty

Hella Kuchařka: Hella

Doba přípravy: 20 min + doba pečení asi 150 ks Moučníky , Drobné pečivo 2 názory

Suroviny

150 g čokolády (nejlépe 50 %)
100 g polohrubé mouky
150 g cukr prášek
80 g másla
30 g škrobu (Maizena atd.)
2 vejce
1/2 prášku do pečiva
špetka soli
100 g sekaných ořechů
Recept si zatím oblíbilo 9 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Čokoládu s máslem rozehřejeme nad párou a necháme chviličku trochu vychladnout. Mezitím vejce vyšleháme s cukrem, pak přidáme rozehřátou čokoládu, promíchanou mouku se škrobem, solí a práškem do pečiva a nakonec hrubě sekané ořechy.

  2. Plechy vyložíme pečícím papírem a na něj klademe malé hromádky (asi 2 cm - polovina čajové lžičky) s 5 cm rozestupem od sebe. Pečením dost nabudou.

  3. Pečeme ve vyhřáté troubě na 180 °C asi 5 min, jen co povrch nelepí. Po upečení je necháme na plechu vychladnout, protože jsou velmi měkké, až zchladnutím ztvrdnou. Ale jsou velmi křehoučké a rozplývají se na jazyku.

Poznámka

Doporučuji upéct jeden plech a podle něj zvolit množství těsta a dobu pečení. Já nejen první plech spálila, ale ještě se mi spojily dohromady. Ještě že jich je tolik a dají se jíst i rozlámané.

Zdroj: Varecha.sk

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 7 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Francouzské čokoládové dukáty

  • Lenka Lenka(neregistrovaná)

    sice těsto bylo dosti mazlavé, ale přidala jsem více mouky. :-( neměla jsem tolik ořechů, tak jsem opražila vločky. i tak výborné! :-K :-Q

    Odpovědět

  • zizala zizala

    Hezké mlsání :yes:

    Odpovědět

Tématické fráze: čokoládové moucniky francouzský čokoládu rozehřejeme nad parou jak rozehřát čokoládu francouzska cokoladova bublanina recept