Mazanec podle mé babičky
Recept ještě nebyl hodnocenMazanec patří k tradičním symbolům Velikonoc. Vláčné kynuté těsto vytvarujeme do bochánku, který před pečením nastřihneme do kříže a posypeme mandlemi. Na snídani pak…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Mazanec patří k tradičním symbolům Velikonoc. Vláčné kynuté těsto vytvarujeme do bochánku, který před pečením nastřihneme do kříže a posypeme mandlemi. Na snídani pak…
Mazanec patří k tradičním symbolům Velikonoc. Vláčné kynuté těsto vytvarujeme do bochánku, který před pečením nastřihneme do kříže a posypeme mandlemi. Na snídani pak…
Máte plech na muffiny a dlouho zahálí? Vyzkoušejte čokoládové muffiny, které jsou ozdobené krémem z domácího pribináčku. Připravíte ho snadno vyšleháním všech surovin.…
Karotkový chlebíček se bude krásně na vašem svátečním stole, ale nemusíte ho péct jen na Velikonoce. Ostatně, až ho ochutnáte, budete doslova vyhledávat další…
Je tradováno, že polévka je základ dne. Můžeme ji uvařit prakticky z jakékoliv suroviny, co máme ve spíži. Na tuto polévku bude potřeba cibule, vývar a víno. Snadnou…
Opečený kuřecí plátek podáváme s jednoduchou omáčkou připravenou z výpeku a bílého vína. Jako netradiční přílohu zvolíme konfitované brambory a sladkou a lesklou…
Veganské cupcakes plné chuti připravíte podle tohoto receptu. Vanilka úžasně voní a má skvělou chuť. V kombinaci s jahodami a lehkým krémem budou minidortíčky…
Tento dezert je opravdu lahodný, jeho příprava je přitom snadná a rychlá. Lehké nadýchané ořechové řezy podáváme s plátkem hrušky v karamelu, kopečkem zakysané smetany a…
Tento sladký dezert připravíme na grilu. Lahodné sladké ovoce obalíme v kokosovém mléce, skořicovém cukru a grilujeme tak, aby cukr zkaramelizoval. Dezert ještě ozdobíme…
Hlad a málo času na přípravu jídla nás většinou donutí jednat rychle a vařit z doma dostupných surovin. Zpravidla pak vznikají skvělá, výživná a chutná jídla. Takovým je…
Rebarbora a pudink spolu skvěle ladí. Jemný pudink příjemně vyvažuje svěží kyselost rebarbory. Dezert, bohatě posypaný křupavými mandlovými lupínky, vás tak zaujme svojí…
Recept na crumble s rebarborou je lákavou variantou nedělního moučníku. Není složitý na přípravu, přitom výsledek je velmi lahodný. Přidejte k němu vanilkovou zmrzlinu…
Palačinky asi občas připravujeme všichni. Znáte ale trik, jak pomocí PET lahve vytvořit mřížkové palačinky? Můžete je podávat se zkaramelizovaným ovocem a šlehačkou jako…
Salát, hrající všemi barvami, je bohatý na vitamíny a pomůže vám na jaře či na podzim, v boji s různými neduhy. Kombinace hlávkového salátu, granátového jablka a…
Připravte sobě a svým dětem zdravou přesnídávku ze švestek, cukety a vloček. Stačí k tomu jen pár dalších surovin a během chvilky vytvoříte svačinku, kterou můžete i…
Díky pečení získá zelenina silnější a výraznější chuť i kouřovou vůni. Česnek navíc ztratí štiplavost a chutná nasládle. Pečenou zeleninu podáváme s vařeným bulgurem,…
Z ingrediencí na těsto vytvoříme klasické linecké těsto, 3/4 ho rozválíme a vložíme do máslem vymazané koláčové formy. Dno poklademe nadrcenými asi 10-12 sušenkami, na…
Kombinace voňavého espressa, napěněného mléka a kořeněného dýňového sirupu s vůní skořice je pro mnohé neodmyslitelným symbolem chladnějších dnů. Najdete ho nejen v…
Bohatě nazdobené dortíky, tak akorát do dětské ručky připravíte podle našeho inspirativního receptu. Kyprý a šťavnatý korpus dozdobíte jemným smetanovo-vanilkovým krémem…
Symbolem českých Velikonoc je oblíbený beránek, na kterého má každá z hospodyněk svůj vlastní a ověřený recept. Celiaci zajisté ocení beránka připraveného z bezlepkové…
Kříž na těchto bocháncích má svůj původ v pradávných pohanských zvycích, symbolizuje 4 roční období. Později se jimi označoval Velký pátek a Ukřižování. Křížové bochánky…
Kříž na těchto bocháncích má svůj původ v pradávných pohanských zvycích, symbolizuje 4 roční období. Později se jimi označoval Velký pátek a Ukřižování. Křížové bochánky…
Velikonoční věnec je, vedle beránka a mazance, tradičním symbolem jarních svátků. Jemné, ale kořeněné kynuté těsto tvarujeme a splétáme do věnce. Ten před a po upečení…
Velikonoční věnec je, vedle beránka a mazance, tradičním symbolem jarních svátků. Jemné, ale kořeněné kynuté těsto tvarujeme a splétáme do věnce. Ten před a po upečení…