Karamelizovaná jablka s kokosovými tousty
Recept ještě nebyl hodnocenToustový chléb rozkrájíme na trojúhelníky. Rozšleháme vejce s cukrem a smetanou. Chleba namočíme a obalíme v kokosu. Usmažíme na másle s olejem dozlatova.Jablka i se…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Toustový chléb rozkrájíme na trojúhelníky. Rozšleháme vejce s cukrem a smetanou. Chleba namočíme a obalíme v kokosu. Usmažíme na másle s olejem dozlatova.Jablka i se…
Dáme vařit vodu s máslem, špetkou soli a skořicí. Do vařící vody vsypeme pohanku, povaříme 2-3 minuty a odstavíme. Přikrytou můžeme dát na 30 minut do peřin. Do mírně…
V menším hrnci rozehřejte olej a 5 minut na něm opékejte cibuli (pozor, ať se nespálí). Poté přidejte česnek a nechte asi půl minuty osmahnout. Vmíchejte bylinky a cukr…
Vejce vyšleháme s cukrem do husté pěny.Krátce zašleháme olej.Vmícháme mouku, ořechy, vločky, prášek do pečiva, kakao a nakonec cuketu.Ve vymazané a vysypané formě na…
Pripravíme si plech a vystelieme ho papierom na pečenie. Z bielkov si vyšľaháme tuhý sneh. Žĺtky rozmiešame s práškovým cukrom a so štipkou soli. Pridáme olej, mlieko a…
Pripravíme si plech a vystelieme ho papierom na pečenie. Z bielkov si vyšľaháme tuhý sneh. Žĺtky rozmiešame s práškovým cukrom a so štipkou soli. Pridáme olej, mlieko a…
3/4 hrnku mátových listů nahrubo nasekejte, spolu s kokosovým mlékem vložte do rendlíku či menšího hrnce a pomalu přiveďte k varu. Poté na co nejmenším plameni velmi…
Uvaříme pudink, do vlažného zamícháme či zašleháme tvaroh a sníh ze zbylého bílku z těsta, osladíme. Suroviny na těsto zpracujeme, rozválíme či namačkáme do kulaté…
Uvaříme pudink, do vlažného zamícháme či zašleháme tvaroh a sníh ze zbylého bílku z těsta, osladíme. Suroviny na těsto zpracujeme, rozválíme či namačkáme do kulaté…
Listové těsto rozbalíme,potřeme trochou vody,posypeme cukrem a delšími stranami stočíme k sobě.V mezeře posypeme trochou cukru.Krájíme na 0,5cm proužky a klademe jeden…
Ze surovin na těsto vypracujeme těsto, které necháme chvíli odpočinout v lednici. Mezitím si z tvarohu a ostatních ingrediencí připravíme nádivku. Těsto vyválíme do…
Do menšieho hrnca dáme spolu mlieko, vločky, otruby a cukor a na vyššej teplote a za stáleho miešania privedieme do varu. Následne teplotu znížime a varíme cca 3 minúty…
Blumy vypeckujeme a nakrájíme na osminky. Vložíme do kastrůlku, zasypeme cukrem, podlijeme portským vínem a přidáme badyán, skořici a hřebíčky. Necháme asi 10 minut na…
Blumy vypeckujeme a nakrájíme na osminky. Vložíme do kastrůlku, zasypeme cukrem, podlijeme portským vínem a přidáme badyán, skořici a hřebíčky. Necháme asi 10 minut na…
Švestky naložíme alespoň na 12 hodin do vína. Pak je i s vínem restujeme na pánvi nepřilnavým povrchem, dokud šťáva nezhoustne. Poté přidáme cukr a máslo a ještě krátce…
Srdce důkladně očistíme od sraženin a tuhých částí. Vložíme do hrnce se studenou vodou, očištěnou zeleninou a kořením. Vaříme úplně doměkka.Mezitím nakrájíme slaninu a…
Švestky naložíme alespoň na 12 hodin do vína. Pak je i s vínem restujeme na pánvi nepřilnavým povrchem, dokud šťáva nezhoustne. Poté přidáme cukr a máslo a ještě krátce…
Čokoládu rozpustíme ve vodní lázni a necháme vychladnout. Kulatou, ale klidně jakoukoliv jinou, formu vymažeme máslem a vysypeme dětskou krupičkou (použila jsem dortovku…
Nejdříve připravíme omáčku, ve které budeme krůtí kousky namáčet - smícháme šťávu z pomeranče, cukr, marmeládu a sojovku a odložíme stranou. Krůtí kousky (maso…
Předehřejeme troubu na 190 stupňů. Z trochy vlahého mléka, 2 lžic cukru a rozdrobeného droždí necháme vzejít kvásek. Rozinky namočíme do rumu a necháme je v něm chvíli…
Maso a játra nakrájíme na nudličky, porek na kolečka a na oleji orestujeme. Přidáme všechno kořeni, protlak a kapii. Podusíme a poté zalijeme smetanou. Mícháme do…
1. Troubu zahřejeme na 190st./horkovzdušná 170st. 2. Z bílků vyšleháme sníh a před koncem přidáme polovinu hnědého cukru a ještě šleháme. 3. Do kastrůlku dáme čokoládu…
Varný mixér pomůže připravit bleskově těsto na sušenky. S velkou intenzitou při krátkém hnětení nahradí hravě lidskou práci. Jen vložit suroviny a nechat přípravu na něm…
Troubu předehřejeme na 230°C. Formičky na suflé nebo jiné keramické misky vhodné na zapékání vymažeme změklým máslem a vysypeme mletými mandlemi. Ve vodní lázni…
Přidáno před 5 hodinami
Přidáno před 14 hodinami
Přidáno před 14 hodinami
Přidáno před 15 hodinami
Přidáno před 16 hodinami
Přidáno před 17 hodinami
Slovenská kuchyně: Tajemná živáňská pečeně. Jak se správně skládá a co k ní podávat?
Bavorská specialita z jednoho hrnce: Pichelsteiner je šťavnatá směs masa a zeleniny, kterou si zamiluje každý
Jak na domácí kečup: Dokonalý je z pečených rajčat se skořicí a třtinovým cukrem. Podle našeho receptu jej zvládnete taky