Chlebové šneky s cibulovou náplní

Suroviny 12 kousků

Těsto:
250 ml vody
2 lžíce olivového oleje
1,5 lžičky soli
350 g hladké mouky
150 g špaldové mouky
1 lžička krupicového cukru
20 g droždí
Náplň:
plátek másla
250 g červené cibule
250 g cukety
50 g černých oliv (použila jsem zelené)
petrželka
pažitka
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Těsto připravíme v domácí pekárně:
    Do nádoby pekárny nalijeme vodu, olej, přidáme sůl, obě mouky, cukr a droždí. Necháme proběhnout program na těsto.

  2. V pánvi rozehřejeme máslo, nasypeme nakrájenou cibuli, po chvíli přidáme cuketu nakrájenou na tenké plátky a ještě spolu osmažíme. Pak přimícháme olivy, nasekané bylinky, osolíme, opepříme a necháme vychladnout.

  3. Vykynuté těsto vyválíme na plát, potřeme ho připravenou vychladlou náplní a srolujeme. Vzniklou roládu opatrně nakrájíme na dílky, které řeznou plochou položíme na plech s pečícím papírem.
    Necháme na plechu ještě 30 minut kynout.
    Pečeme při 180°C asi 40 minut dozlatova.

Poznámka od kuchařky

Zdroj: starší číslo časopisu Apetit

Komentáře k receptu Chlebové šneky s cibulovou náplní

K receptu nejsou žádné komentáře.

Tématické fráze: chlebové šneky chleboví šneci náplně na slané šneky šneci na cibuli šneky z chleba olivový šneci šneky s cibulí testo na sneky s olivama