Piškotový dort s čokoládovým krémem
Recept ještě nebyl hodnocenpiškotový korpus: Vejce a cukr ušleháme do husté pěny a postupně přimícháme zbylé suroviny. Pečeme při 160-170 stupních do růžova. Čokoládový krém: Cukr,čokoládu…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
piškotový korpus: Vejce a cukr ušleháme do husté pěny a postupně přimícháme zbylé suroviny. Pečeme při 160-170 stupních do růžova. Čokoládový krém: Cukr,čokoládu…
Marmeláda: Dýni očistíme a nastrouháme. Vložíme do hrnce, přidáme nadrobno rozkrájený ananas včetně nálevu. Vlijeme citrónovou šťávu a vaříme, dokud dýně nezmění svou…
Pikantní rybízovou marmeládu můžeme připravit pokaždé jinak, lišit se může nejen barvou podle druhu použitého rybízu, ale i chutí. Hotovou marmeládu dokonce není potřeba…
Nedělní či sváteční oběd si žádá opravdovou pochoutku. Tou se může stát lahodná vepřová krkovice, která je pečená na červeném zelí. O dochucení se postará nejen víno,…
Špagetová dýně je malý zázrak mezi dýněmi. Díky tepelné úpravě získá "špagetovou" strukturu a proto se nejčastěji připravuje ve slané verzi. Tento recept je sladký a…
Tento punč je taková dobrota, že se budeme chtít vyhýbat chřipce již od začátku podzimu! Štiplavá chuť zázvoru je zde tlumena pomerančem a teplé víno s rumem dokáže…
Cupcakes jsou malé kompletní dortíky. Čím méně máte těsta, tím více krému a ozdobiček na ně použijte. Dortíky jsou velmi oblíbené pro svoji rozmanitost a vcelku rychlou…
Škvarky můžeme zobat jen tak samostatně nebo je zakomponovat třeba do pečiva. Do kynutého těsta zapracujeme drobně pokrájené škvarky, vytvarujeme v malé placky a…
Nejlepší snídaně jsou ty, kdy nikam nespěcháte a v klidu si je vychutnáte. Zkuste pro své blízké připravit nadýchané, zlatavé a voňavé loupáky, sypané mákem nebo plátky…
Upečte si s námi biskupského beránka plného kandovaného ovoce, ořechů a rozinek, díky nimž je těsto krásně barevné. Upečeného beránka můžete polít čokoládovou polevou,…
Moučník, který vždy potěší, je snad všemi oblíbená bábovka. Krásně vláčnou a nadýchanou bábovku, zvládnou připravit i ti, kteří s pečením teprve začínají. Vyzkoušejte…
Fantastický tvarohový moučník s borůvkami připomene léto. Ideální volba pro rodinné oslavy i každodenní posezení s kávou. Vláčný a šťavnatý tvarožník s křupavým máslovým…
Švestky patří mezi naše tradiční ovoce, ze kterého můžeme upéct buchtu nebo uvařit povidla. A když to všechno zkombinujeme, dostaneme famózní máslový moučník s…
Bohatou úrodu cuket můžeme využít také při pečení moučníků. Potěšte celou vaši rodinu malým dezertem v podobě krásně vláčné kakaové cuketové buchty, ozdobené šlehačkovým…
Chystáte-li letní oslavu, tento dort bude to pravé. Dortové korpusy z litého těsta, promazané jemným tvarohovým krémem, ozdobené čerstvým ovocem a přelité lesklou…
Není nad to, zakousnout se do šťavnaté sladké hrušky, ale trvanlivost raných odrůd je velmi omezená a rychle se kazí. Zkuste z nich připravit voňavá povidla. Příprava je…
Dýně je skvělou surovinou, dovoluje nám ji upravit a zpracovat na mnoho způsobů. Jedním a netradičním z nich může být marmeláda. Kousky dýně naložíme do pomerančového…
Výtečné jablečné řezy voní skořicí a ořechy. Upečte je třeba k nedělní kávě. S minimem práce získáte moučník, který je vláčný, šťavnatý a výborný i druhý den. Ořechy…
Makový litý koláč se švestkami a drobenkou je dezert, který voní koncem léta. Jemné makové těsto, sladké švestky a křupavá máslová drobenka vytvářejí dokonale vyváženou…
Makový litý koláč se švestkami a drobenkou je dezert, který voní koncem léta. Jemné makové těsto, sladké švestky a křupavá máslová drobenka vytvářejí dokonale vyváženou…
Dušené hovězí na lesních houbách patří mezi klasické pokrmy, které propojují šťavnaté maso a bohatou vůni hub. Maso si díky pomalému dušení uchová svou chuť. Skvěle…
Jste milovníci švestek na koláčích, bublaninách, v buchtách i knedlích? Vyzkoušejte tento švestkový kompot a můžete modrofialovými sladkými plody doprovázet vaše…
Kynuté záviny se těší velké oblibě, i když jsou pracnější a časově náročnější. Až ochutnáte první kousek jemného a dozlatova upečeného závinu s voňavou makovou náplní,…
Kynuté záviny se těší velké oblibě, i když jsou pracnější a časově náročnější. Až ochutnáte první kousek jemného a dozlatova upečeného závinu s voňavou makovou náplní,…