Celozrnná cuketová bábovka
Recept ještě nebyl hodnocenZdravější varianta oblíbeného moučníku. Cuketa bábovce dodá vláčnost, kakao efektní mramorování a skořice nezaměnitelnou vůni. Díky vysypání formy strouhankou je bábovka…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Zdravější varianta oblíbeného moučníku. Cuketa bábovce dodá vláčnost, kakao efektní mramorování a skořice nezaměnitelnou vůni. Díky vysypání formy strouhankou je bábovka…
Koláč z křehkého těsta je skvělý téměř vždy. V této verzi jej naplníme jemnou tvarohovou náplní s mletým mákem a ozdobíme čerstvými broskvemi. Příjemnou křupavost dodají…
TĚSTO: 6 vajec (žloutky oddělíme od bílků), 120 g cukru, 2PL kakaa dosypeme do 120 g polohrubou moukou.Ušleháme bílky s polovinou cukru, žloutky šleháme 4 minuty s…
Do vlažného mléka rozdrobíme droždí, přidáme cukr, hladkou mouku, necháme vzejít, přidáme zbytek cukru, sůl, hladkou (větší podíl)a hrubou mouku. Pečeme na rozehřáté…
Bonbony rozpustíme v mikrovlnné troubě spolu s tekutými přísadami, pak lžící smočenou v oleji vymícháme a dáme tolik cukru a smetany, kolik utáhneme. Pak na vále…
Předehřejeme si troubu na 180 stupňů. Smícháme mouku s práškem do pečiva a solí. Elektrickým mixérem vyšleháme máslo s krupicovým cukrem(alespoň 10 minut).Do…
Změklou Heru vyšleháme s vanilkovým cukrem a žloutky do pěny. Z bílků a krupicového cukru ušleháme pevný sníh a všleháme do žloutkové pěny. Nakonec přimícháme mouku s…
Na vál prosejeme mouku s kypřícím práškem, přidáme moučkový cukr, máslo, žloutky, mléko a rum a vypracujeme těsto. Třetinu těsta oddělíme a dáme do lednice. Zbylé těsto…
Větrníky s křupavou krustou z drobenky, která je připravená z másla, hnědého cukru, mletých mandlí a mouky, jsou původem z Francie a získávají na popularitě. Na…
Máslové sušenky rozdťte válečkem nebo rozmixujte. Máslo necháme změknout a smícháme se sušenkovou drtí. Směs namačkáme do předem vymazané nebo pečícím papírem vyložené…
Ze všech surovin na těsto uhněteme hladkou kouli a dáme ji nejméně na hodinu do lednice zabalenou do potravinové fólie. Z těsta poté rozválíme plát a vykrajujeme kolečka…
Ze všech surovin na těsto uhněteme hladkou kouli a dáme ji nejméně na hodinu do lednice zabalenou do potravinové fólie. Z těsta poté rozválíme plát a vykrajujeme kolečka…
Patříte-li mezi milovníky snadných a vláčných buchet, tento moučník s jablky je pro vás jako stvořený. Těsto stačí vylít na připravený plech a po upečení pocukrovat. Nic…
Koláčky z lineckého těsta, plněné rybízem a ozdobené bílkovým sněhem, se v ústech jen lehce rozplynou. Hodí se jako pohoštění pro návštěvu nebo jako dezert na oslavu.…
Buchta : Celá vejce šleháme s cukrem, přidáme 2 lžíce mouky a šleháme do zhoustnutí, pak přidáme vlažnou vodu a opět chvíli šleháme. Na konec přidáme všechnu mouku.…
Do 2 dl studeného mléka dáme 2 plné lžíce želatiny a necháme ji 2 hodiny bobtnat. Pak ji vylijeme do mixéru, přidáme 2 dl vřelého mléka a rozmixujeme. Do vzniklé…
Vejce s cukry vyšleháme, zašleháme po trochách heru, zlehka vmícháme na střídačku mouky smíchané s práškem do pečiva a kefír. Hladké těsto nalijeme na vymaštěný moukou…
Datle drobně nakrájíme ostrým nožem na drobné kousky, v misce je smícháme s mletými ořechy, vanilkovým cukrem a skořicí. Z bílků se špetkou soli ušleháme tuhý sníh,…
Myslete na své zdraví a upečte si tvarohový koláč, ze zdravější celozrnné mouky. Chuťově je výborný, a sladký tak akorát. Na koláč můžete použít jakékoliv sezonní ovoce,…
Letní koláč z třeného těsta můžete připravit v mnoha různých variantách. Záleží na tom, jaké ovoce vám zrovna dozrálo na zahrádce. Skvělý bude s malinami, borůvkami,…
Připravený piškotový korpus si rozřízneme napůl. Připravíme si máslový krém mocca: ve velké míse třete elektrickým šlehačem cukr a máslo dohladka poté přidáte kakaový…
Smetanu ušleháme a pak do ní přidáme polovinu cukru. Nad párou šleháme žloutky s druhou polovinou cukru až napění, je to velmi rychlé. Že jsou žloutky hotové poznáme tak…
Vejce s cukrem a olejem ušleháme do pěny, postupně přidáváme mouku se sodou a vše dobře zamícháme. 2/3 těsta nalijeme na plech s pečícím papírem a roprostřeme. Do zbylé…
Vrstvený koláč z litého těsta je proložený tvarohem a kousky jablek. Díky tvarohovo-jablečné náplni je krásně vláčný a šťavnatý. Zároveň je jeho příprava snadná a rychlá…