Drážďanská štóla
Recept ještě nebyl hodnocenVánoční štola plná rozinek, mandlí, kandovaného ovoce a jemného marcipánu patří k nejvoňavějším svátečním klasikám. Po upečení jí dopřejte čas odležet, aby se všechny…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 1 590 kJ / 380 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 0,00 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 0,00 g |
| Tuky | 0,00 g |
| – nasycené | 0,00 g |
| – nenasycené | 0,00 g |
| –– mononenasycené | 0,00 g |
| –– polynenasycené | 0,00 g |
| ––– omega 3 | 0,00 g |
| Vláknina | 0,00 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 0 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 95,00 g |
| – cukry | 95,00 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
Vánoční štola plná rozinek, mandlí, kandovaného ovoce a jemného marcipánu patří k nejvoňavějším svátečním klasikám. Po upečení jí dopřejte čas odležet, aby se všechny…
Štědrý den nelze začít jinak než sladkou snídaní s nadýchanou vánočkou. Vánoce bez ní si snad nikdo neumí představit, neboť je královnou vánočního pečení. Vyzkoušejte ji…
Máte chuť na tradiční valašské frgále, ale nechcete se zdržovat přípravou kynutého těsta? Zkuste podle našeho receptu připravit frgálovou buchtu, která spojuje tři…
Pražské koláče – sladké kynuté bochánky se světlou a skořicovou drobenkou, plněné vanilkovým krémem, učarovaly nejednomu cukráři a pro svou oblíbenost jsou stále v…
Pražské koláče – sladké kynuté bochánky se světlou a skořicovou drobenkou, plněné vanilkovým krémem, učarovaly nejednomu cukráři a pro svou oblíbenost jsou stále v…
Postup přípravy: Elektrickým šlehačem ušleháme změklé máslo s cukrem do pěny. Přidáme mléko a vanilkový cukr a všechno dobře prošleháme. Přisypeme mouku s kypřícím i…
Jak jsem sepsala do surovin, v tomto pořadí dám do pekárny, pustím program míchání. Tak 3 minutky, než se mi to smísí a pak už jen vyklopím a udělám váleček. Lze to i v…
S podzimem pomalu přichází sklizeň jablek, ze kterých nejčastěji připravujeme různé moučníky, které pohladí naše chuťové pohárky. Spojení čokolády a jablek je opravdu…
Hledáte pro svoje sladké víkendové pečení moučník, ve kterém zpracujete přebytek jablek a zároveň si pochutnáte? Právě jste narazili na ten správný recept. Křehké těsto…
Hledáte pro svoje sladké víkendové pečení moučník, ve kterém zpracujete přebytek jablek a zároveň si pochutnáte? Právě jste narazili na ten správný recept. Křehké těsto…
Velmi oblíbená buchta na plech, kterou zná z dětství téměř každý. Vláčná, nadýchaná a prolitá tvarohovou náplní, přesně takovou nám pekly naše babičky a maminky. Též ji…
Nadýchané a vláčné máslové těsto se směsí šťavnatého čerstvého ovoce chutná výborně. Jak už to u bublaniny bývá, příprava je snadná a rychlá. Podávat ji můžeme…
Na přípravu těsta nakrájíme meruňky a marcipán na kostičky. Bílky postupně zašleháme elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni do marcipánu. Přidáme cukr,…
Piškot: Vejce ušleháme s cukrem do pěny, pomalu přimícháme mouku. Vylijeme na tukem vymaštěný a moukou vysypaný plech (nebo pečící papír) a pečeme v předehřáté troubě…
Pokud se nemůžete rozhodnout, jestli máte nejraději tvarohovou, ořechovou nebo makovou náplň, vyzkoušejte tento recept, ve kterém najdete všechny. Kynuté těsto rozdělené…
Všechny sypké přísady smícháme dohromady. Do mísy přidáme nastrouhaná jablka (bez slupky a doporučuji jemně vymačkat přebytečnou šťávu, aby nebyly sušenky rozmáčené)…
Maslo, cukor a vajcia vyšľaháme.Pridáme múku s práškom do pečiva a sódou bicarbónou, škoricu, vanilínový cukor a prešľaháme. Vmiešame nastrúhané jablká, orechy a…
Veškeré suroviny těsta spojíme do jedné hmoty, piškoty musí být úplně rozdrcené, pomůže i kvalitní tyčový mixer na závěr. Kokos dáváme až naposledy.Z těsta tvoříme…
Do pekárny dáme suroviny na těsto, jak jsou v pořadí. Zapneme program těsto.Na dva větší plechy dáme pečící papír.Těsto rozdělíme, rozlijeme na oba plechy a stěrkou…
Mouku, cukr, olej, kypřicí prášek, vajíčka a kysanou smetanu smícháme. Do světlého těsta přidáme vanilinový cukr a do tmavého kakao.Do těsta přimícháme např. čokoládu…
Vláčný moučník, který rozzáří oči dětem i dospělým. Přesně taková je snad všemi milovaná bábovka. Vyzkoušejte tvarohovou bábovku plnou čerstvých borůvek a hořké čokolády…
Ze všech surovin si utvoříme směs, poklademe na vymazaný plech. Kousek si dáme stranou na mřížky. Plníme marmeládou ( povidla, jablka, tvaroh, atd. ) Ze zbylého…
Piškotová kakaová roláda je lahodný dezert, který spojuje jemnou kakaovou chuť piškotového těsta s osvěžujícími jahodami a šlehačkovou náplní. Piškotové těsto je lehké a…
Tvaroh utřeme s cukrem, vanilinovým cukrem. Vmícháme rozinky a lžičku libovolné marmelády. Zamícháme. (marmeláda není nutná).Nakrájíme tenčí plátky veky, které rukou…