Křenové zelí
Recept ještě nebyl hodnocenMáte rádi čalamády? Tuto vyrobíte z nakrouhaného hlávkového zelí, cibule a nastrouhaného křenu. Menší část můžete sníst hned a zbytek dáte do sklenic, zavíčkujete a ani…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 0 kJ / 0 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 0,00 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 0,00 g |
| Tuky | 0,00 g |
| – nasycené | 0,00 g |
| – nenasycené | 0,00 g |
| –– mononenasycené | 0,00 g |
| –– polynenasycené | 0,00 g |
| ––– omega 3 | 0,00 g |
| Vláknina | 0,00 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 40,00 g |
| Sůl | 100,00 g |
| Sacharidy | 0,00 g |
| – cukry | 0,00 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
Máte rádi čalamády? Tuto vyrobíte z nakrouhaného hlávkového zelí, cibule a nastrouhaného křenu. Menší část můžete sníst hned a zbytek dáte do sklenic, zavíčkujete a ani…
Tenhle pokrm je tak trochu ''svéráz", pro svou chuť je milovaný i nenáviděný. Pokud patříte do první zmíněné kategorie a nedokážete si ho odříct s pěkně vychlazeným…
Výborný zelný salát, který vám v obyčejných hospodách a bufetech přidají k jídlu jako zeleninovou oblohu. Konečně si můžete na sladkokyselém zelném salátu pochutnat i…
Pro milovníky ryb máme recept na rybí salát. Připravíte ho snadno, jen si na něj budete muset asi týden počkat. Ryba se totiž musí odležet v nálevu, aby změkly i drobné…
Z vepřové kýty nakrájíme malé řízečky. Obalíme v mouce, vejcích a strouhánce a usmažíme na oleji, či sádle pěkně do zlatova. Uvaříme deko, dle návodu na sáčku a ještě…
Nejdříve připravíme nálev: vodu a ocet přivedeme k varu. Přidáme Deko, olej, bobkový list, pepř a nové koření. Vaříme asi 5 minut. Po vypnutí přidáme cibuli nakrájenou…
Očištěné hříbky podle velikosti překrojíme, menší necháme vcelku. Vložíme je do hlubšího hrnce, zalijeme 1a1/2litrem horké vody a velice slabým varem necháme bez…
K přípravě milotických okurek není třeba vařit nálev. Do každé sklenice vkládáme suroviny a koření přesně podle receptu a zalijeme jen čistou vodou. Nemáme-li zavařovací…
Recept na tuto směs křupavé sterilované sladkokyselé zeleniny pochází z Maďarska, ale velmi rychle zdomácněl i u nás. Základem je zelí, cibule, paprika a mrkev. To vše…
Očištěné a vykuchané ryby povaříme a vychladlé obereme a nameleme na masovém mlýnku.Kdo nemá rád moc mleté, může maso jen obrat - nemusíte mít strach, když tam zůstane…
Na výborné utopence potřebujeme kvalitní špekáčky a dobrý nálev. V tomto receptu navíc špekáčky potřeme feferonkovou pastou, díky kterým budou utopenci příjemně pikantní…
Urodilo se vám hodně květáku? Zkuste připravit sterilovaný květák. Je to jednoduché: očistěný květák zalijete připraveným nálevem a sterilujete. V zimě jej můžete použít…
Z masa a ostatních přísad uděláne karbanátky. Usmažíme je a necháme vychladnout. Mezitím svaříme vodu s octem, přidáme Deko a čili papričky (počet dle chuti) a…
Zavařené papriky, plněné zelím, jsou výbornou pochoutkou ke grilovaným masům nebo zabijačkovým specialitám. Pokud máte možnost, naložte si v sezóně paprik alespoň pár…
Červená řepa je opravdu zdraví prospěšná zelenina, bohatá na spoustu vitamínů a minerálních látek. Červená řepa ve sladkokyselém nálevu je skvělou přílohou k pečenému…
Milovníci pikantního jistě mají rádi hojně očesnekované topinky, namazané směsí s mletým masem, zvanou ďábelské tousty. Směs však nemusíte kupovat, připravit ji můžete v…
Krásně křupavá červená řepa, zavařená s křenem, který jí dodá ten správný říz, je vítanou přílohou u mnoha pokrmů, třeba u pečeného masa. Červená řepa je navíc bohatá na…
Pokud máte rádi sterilované bílé zelí, ale nemáte v oblibě zavařování, máme pro vás jednoduchý recept na zelí bez sterilování. Hodí se jíst jen tak nebo jako příloha k…
Špekáčky nařízneme podélně a oloupeme. Oloupeme cibuli a česnek, cibuli nakrájíme na kolečka, česnek na plátky. Zelí scedíme a propláchneme,pokud se rozhodneme jej…
Pro tento způsob zavařování se hodí houby spíše tvrdší, aby se při vaření nerozpadly nebo nebyly nevzhledně kašovité. Jejich použití je celkem široké, například jako…
Pokud si už nevíte rady, jak zužitkovat přebytek cuket, vyzkoušejte recept na nakládané cuketové karbanátky. Jsou velmi snadné na přípravu a chutnají podobně jako…
Červené zelí s křenem, naložené na zimu rádi vyložíte na talíř k nějakému skvělému masitému jídlu. Křupavé a pikantní zelí vás svou chutí nadchne. Spotřebujete ho určitě…
Skvělým způsobem, jak zpracovat velkou úrodu ze zahrádky, je příprava zeleninové čalamády. Kombinace křupavého zelí a sladkých paprik, zalitá jemně pikantním nálev,…
Zelí očistíme, pokrájíme na nudličky (bez košťálu) a dáme do větší mísy. K zelí přidáme na nudličky pokrájenou, očištěnou papriku. Další zeleninu přidáváme dle chuti…