Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Deko - suroviny a ingredience

Recepty s touto surovinou

Nakládané zelí s křenem

Nakládané zelí s křenem

Recept ještě nebyl hodnocen 0,0

Bílé zelí nakrouháme najemno, nakrájíme na kolečka cibuli a přidáme nastrouhaný křen, který neodměřuji, určitě je lepší domácí.Vše dáme do dostatečně velké nádoby a…

Moje červená řepa

Moje červená řepa

Recept ještě nebyl hodnocen 4,8

Červená řepa je opravdu zdraví prospěšná zelenina, bohatá na spoustu vitamínů a minerálních látek. Červená řepa ve sladkokyselém nálevu je skvělou přílohou k pečenému…

eva hubova

60 min

Nakládané zelí - bez sterilování

Nakládané zelí - bez sterilování

Recept ještě nebyl hodnocen 4,7

Pokud máte rádi sterilované bílé zelí, ale nemáte v oblibě zavařování, máme pro vás jednoduchý recept na zelí bez sterilování. Hodí se jíst jen tak nebo jako příloha k…

Vera.a

20 min

Čalamáda, jak ji dělám já

Čalamáda, jak ji dělám já

Recept ještě nebyl hodnocen 0,0

Vše pokrouhat na malé plátečky, kostičky jak chcete. Vše smíchat, nandat do sklenic, pořádně zatlačit do sklenic, ale pozor, bez puštěné šťávy ze zeleniny. Zalít horkým…

k.radulka

120 min

Utopené karbanátky

Utopené karbanátky

Recept ještě nebyl hodnocen 4,8

Z masa a ostatních přísad uděláne karbanátky. Usmažíme je a necháme vychladnout. Mezitím svaříme vodu s octem, přidáme Deko a čili papričky (počet dle chuti) a…

Dooga

30 min

Sladkokyselé okurky

Sladkokyselé okurky

Recept ještě nebyl hodnocen 4,8

Do sklenice 0,7 l nejdříve vložíme kopr, listy černého rybízu, tenké plátky křenu, cibule a mrkve. Vkládáme okurky, které postupně prokládáme křenem, cibulí a mrkví. …

Křupavé okurky bez zavařování

Křupavé okurky bez zavařování

Recept ještě nebyl hodnocen 4,9

Na zavařování okurek existuje spousta receptů, většina je však pracná. Tento způsob zavařování je na čas méně náročný a hlavně není potřeba zavařovací hrnec, který v…

Danca

60 min

Tousty

Tousty

Recept ještě nebyl hodnocen 4,3

Zeleninová směs zavařená s mletým vepřovým bůčkem je ideální a rychlou večeří. Zpracujeme letní úrodu a v zimě nám už stačí jen rozdělat skleničku a směs použít na…

heli3

120 min

Babiččina čalamáda

Babiččina čalamáda

Recept ještě nebyl hodnocen 4,8

Nedozrála vám rajčata? Udělejte čalamádu. K rajčatům přidejte cibuli a okurky, zalijte nálevem a již nemusíte sterilovat. Je rychle hotová a příjemně pikantní. Použijete…

Severinka

60 min

Červené zelí s křenem i na zimu

Červené zelí s křenem i na zimu

Recept ještě nebyl hodnocen 3,7

Červené zelí s křenem, naložené na zimu rádi vyložíte na talíř k nějakému skvělému masitému jídlu. Křupavé a pikantní zelí vás svou chutí nadchne. Spotřebujete ho určitě…

Utopenci mé maminky

Utopenci mé maminky

Recept ještě nebyl hodnocen 4,3

Nachystáme si sklenici do které budeme utopence nakládat. Toto množství odpovídá asi na sklenici od okurek o objemu 1,5 litru , ale můžeme použít i jiné. Špekáčky…

lenkahomolova

60 min

Čalamáda mistra kuchaře

Čalamáda mistra kuchaře

Recept ještě nebyl hodnocen 4,1

Zeleninu očistit, nakrájet, zamíchat a nechat 24 hod stát, deko nasypat rovnou.Naložit do horkých sterilizovaných sklenic a sterilovat na 85°C asi 20 min.

Maryla337

1560 min

Harissa

Harissa

Recept ještě nebyl hodnocen 4,5

Urodilo se vám letos víc feferonek, než jste čekali? Inspirujte se v našem receptu a připravte z nich skvělou tradiční pikantní harissu. Tato zeleninová hořčice je…

Sterilované kapie

Sterilované kapie

Recept ještě nebyl hodnocen 4,4

Sterilované kapie jsou tradiční přílohou k masitým pokrmům a v létě je využijete i při grilování. Hodí se také do salátů a pomazánek. Zpracujete přebytky paprik,…

jitule

25 min

Utopenci z Bystřice

Utopenci z Bystřice

Recept ještě nebyl hodnocen 4,6

Špekáčky nařízneme podélně a oloupeme. Oloupeme cibuli a česnek, cibuli nakrájíme na kolečka, česnek na plátky. Zelí scedíme a propláchneme,pokud se rozhodneme jej…

ella1

60 min

Ančkine hrozno

Ančkine hrozno

Recept ještě nebyl hodnocen 4,8

Hroznové víno pečlivě očistíme, naskládáme do zavařovací sklenice spolu s feferonkami, těch dáme podle chuti. Zalijeme nálevem a zavaříme jen tak aby se chytilo víčko,…

gmptop

60 min

Žižkovští utopenci

Žižkovští utopenci

Recept ještě nebyl hodnocen 4,4

Špekáčky z jedné strany do 2/3 podélně nařízneme, potřeme uvnitř hořčicí a vložíme podélný plátek okurky. Na druhé straně uděláme několik malých řezů a vložíme do nich…

Letní čalamáda

Letní čalamáda

Recept ještě nebyl hodnocen 4,5

Giganty a mrkev nastrouháme. Očištěnou cibuli a papriky nakrájíme.Litr vody, cukr a Deko necháme projít varem a nalijeme do směsi zeleniny.Necháme hodinku odstát.Plníme…

Papriková pasta do zásoby

Papriková pasta do zásoby

Recept ještě nebyl hodnocen 4,6

Papriku zbavíme semínek a stopek, omyjeme a umeleme. Cibuli oloupeme a umeleme. Umletou papriku s cibulí dáme do většího hrnce, přidáme ocet, cukr, olej, Deko, sůl,…

Toustová směs s masem

Toustová směs s masem

Recept ještě nebyl hodnocen 4,2

Zeleninu pomeleme na masomlýnku nebo postrouháme na robotu nadrobno a vaříme ji s olejem, octem, cukrem, Dekem, kečupem a hořčicí, až do odpaření většiny tekutiny.…

1 2 3 4