Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Deko - suroviny a ingredience

Recepty s touto surovinou

Nakládané zelí - bez sterilování

Nakládané zelí - bez sterilování

Recept ještě nebyl hodnocen 4,5

Pokud máte rádi sterilované bílé zelí, ale nemáte v oblibě zavařování, máme pro vás jednoduchý recept na zelí bez sterilování. Hodí se jíst jen tak nebo jako příloha k…

Vera.a

20 min

Čalamáda

Čalamáda

Recept ještě nebyl hodnocen 4,0

Čalamáda je klasická domácí zavařenina, která nesmí chybět ve spíži. Bílé zelí, mrkev, kapie a cibule naložené ve sladkokyselém nálevu skvěle doplní maso, obložené mísy…

past1978

100 min

Zelný salát nejen s paprikou

Zelný salát nejen s paprikou

Recept ještě nebyl hodnocen 4,8

Zelí očistíme, pokrájíme na nudličky (bez košťálu) a dáme do větší mísy. K zelí přidáme na nudličky pokrájenou, očištěnou papriku. Další zeleninu přidáváme dle chuti…

Utopenci z Bystřice

Utopenci z Bystřice

Recept ještě nebyl hodnocen 4,6

Špekáčky nařízneme podélně a oloupeme. Oloupeme cibuli a česnek, cibuli nakrájíme na kolečka, česnek na plátky. Zelí scedíme a propláchneme,pokud se rozhodneme jej…

ella1

60 min

Čalamáda DEKO

Čalamáda DEKO

Recept ještě nebyl hodnocen 0,0

Pokud máme na zahrádce přebytky zeleniny, kterou nestačíme konzumovat, je dobré si něco zakonzervovat na zimu. Takto zavařenou zeleninu pak můžeme používat jako přílohu…

Chlebajez

70 min

Nakládaná paprika v oleji

Nakládaná paprika v oleji

Recept ještě nebyl hodnocen 4,4

Milujete papriky a neumíte si představit, že je nemáte? Vyzkoušejte recept na nakládané papriky, budete je mít tak vždy po ruce. Skvěle doplní hlavní chod nebo rozzáří…

tejaja

50 min

Zavařené václavky

Zavařené václavky

Recept ještě nebyl hodnocen 4,7

Nebojte se pařezovitých hub a vyzkoušejte václavky. Tyhle nejedlé houby se po tepelné úpravě stávají jedlými a jsou opravdovou pochoutkou. Na sušení se příliš nehodí,…

tejaja

40 min

Masová pomazánka

Masová pomazánka

Recept ještě nebyl hodnocen 4,5

Pokud potřebujete uchovat větší množství masa, můžete si ho zavařit na pozdější spotřebu do menších sklenic. Tato pomazánka je pak vždy po ruce, využijete jí při…

mia2404

240 min

Čalamáda ze zelí a paprik

Čalamáda ze zelí a paprik

Recept ještě nebyl hodnocen 0,0

Skvělým způsobem, jak zpracovat velkou úrodu ze zahrádky, je příprava zeleninové čalamády. Kombinace křupavého zelí a sladkých paprik, zalitá jemně pikantním nálev,…

poslirecept

60 min

Nakládané zelí s křenem

Nakládané zelí s křenem

Recept ještě nebyl hodnocen 0,0

Bílé zelí nakrouháme najemno, nakrájíme na kolečka cibuli a přidáme nastrouhaný křen, který neodměřuji, určitě je lepší domácí.Vše dáme do dostatečně velké nádoby a…

Kyselé řízky

Kyselé řízky

Recept ještě nebyl hodnocen 4,6

Z vepřové kýty nakrájíme malé řízečky. Obalíme v mouce, vejcích a strouhánce a usmažíme na oleji, či sádle pěkně do zlatova. Uvaříme deko, dle návodu na sáčku a ještě…

Žižkovští utopenci

Žižkovští utopenci

Recept ještě nebyl hodnocen 4,4

Špekáčky z jedné strany do 2/3 podélně nařízneme, potřeme uvnitř hořčicí a vložíme podélný plátek okurky. Na druhé straně uděláme několik malých řezů a vložíme do nich…

Utopenci mé maminky

Utopenci mé maminky

Recept ještě nebyl hodnocen 4,3

Nachystáme si sklenici do které budeme utopence nakládat. Toto množství odpovídá asi na sklenici od okurek o objemu 1,5 litru , ale můžeme použít i jiné. Špekáčky…

lenkahomolova

60 min

Čalamáda ze zelí a paprik

Čalamáda ze zelí a paprik

Recept ještě nebyl hodnocen 4,2

Pokud už nevíte co připravit z přebytků zeleniny ze zahrádky, pak připravte jednoduchou čalamádu ze zelí a paprik, která je hotová během chvíle a bude se hodit v zimním…

MiskaM

45 min

Harissa

Harissa

Recept ještě nebyl hodnocen 4,5

Urodilo se vám letos víc feferonek, než jste čekali? Inspirujte se v našem receptu a připravte z nich skvělou tradiční pikantní harissu. Tato zeleninová hořčice je…

Čalamáda

Čalamáda

Recept ještě nebyl hodnocen 3,6

Pokud nevíte, jak zpracovat přebytky zeleniny, vyzkoušejte tento recept na chutnou čalamádu, kterou můžete využít jako jednoduchou přílohu ke grilovaným masům, nebo jako…

eva hubova

60 min

Sterilované kapie

Sterilované kapie

Recept ještě nebyl hodnocen 4,4

Sterilované kapie jsou tradiční přílohou k masitým pokrmům a v létě je využijete i při grilování. Hodí se také do salátů a pomazánek. Zpracujete tak přebytky paprik.…

jitule

25 min

Křupavé okurky bez zavařování

Křupavé okurky bez zavařování

Recept ještě nebyl hodnocen 4,5

Na zavařování okurek existuje spousta receptů, většina je však pracná. Tento způsob zavařování je na čas méně náročný a hlavně není potřeba zavařovací hrnec, který v…

Danca

60 min

Okurky z Břeclavi

Okurky z Břeclavi

Recept ještě nebyl hodnocen 4,7

Nálev vaříme asi 5 minut, horký nalejeme na okurky, dle zvyklostí přidáme křen, mrkev, cibuli..... 10 minut sterilizujeme na 80°C.

Čalamáda mistra kuchaře

Čalamáda mistra kuchaře

Recept ještě nebyl hodnocen 4,1

Zeleninu očistit, nakrájet, zamíchat a nechat 24 hod stát, deko nasypat rovnou.Naložit do horkých sterilizovaných sklenic a sterilovat na 85°C asi 20 min.

Maryla337

1560 min

Zeleninová čalamáda

Zeleninová čalamáda

Recept ještě nebyl hodnocen 4,7

Zeleninová čalamáda je výtečná příloha, která přináší pestrou směs chutí a barev na váš stůl. Připravovaná z různých druhů čerstvé zeleniny, jako jsou papriky, zelí a…

verulinka7

60 min

1 2 3 4 5