Ďábelské tousty
Recept ještě nebyl hodnocenTento recept kombinuje šťavnaté maso se zeleninou a výrazným kořením, čímž vytváří směs plnou bohaté chuti a vůně. Ideální pro rychlé večeře nebo pohoštění, zavařená…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Tento recept kombinuje šťavnaté maso se zeleninou a výrazným kořením, čímž vytváří směs plnou bohaté chuti a vůně. Ideální pro rychlé večeře nebo pohoštění, zavařená…
Fazoli uvaříme doměkka, kupovaná fazole se rychleji uvaří v tlakovém hrnci za 40 minut.Všechnu zeleninu - papriky, rajčata, cibuli - nakrájíme na kostičky, dáme vařit do…
Giganty a mrkev nastrouháme. Očištěnou cibuli a papriky nakrájíme.Litr vody, cukr a Deko necháme projít varem a nalijeme do směsi zeleniny.Necháme hodinku odstát.Plníme…
Pro milovníky ryb máme recept na rybí salát. Připravíte ho snadno, jen si na něj budete muset asi týden počkat. Ryba se totiž musí odležet v nálevu, aby změkly i drobné…
Kozí rohy naložené ve sladkokyselém nálevu chutnají skvěle, můžeme si je vychutnat k masu, či je jíst jen tak. Díky vykrojeným tvarům z celeru vypadají pěkně na pohled a…
Zelí očistíme, pokrájíme na nudličky (bez košťálu) a dáme do větší mísy. K zelí přidáme na nudličky pokrájenou, očištěnou papriku. Další zeleninu přidáváme dle chuti…
Z masa a ostatních přísad uděláne karbanátky. Usmažíme je a necháme vychladnout. Mezitím svaříme vodu s octem, přidáme Deko a čili papričky (počet dle chuti) a…
Veškerou zeleninu nakrouháme.Smícháme s octem, cukrem a přidáme prosáté DEKO.Rukou mícháme a mačkáme, aby zelenina pustila co nejvíce šťávy. Dá se konzumovat okamžitě…
Urodilo se vám letos víc feferonek, než jste čekali? Inspirujte se v našem receptu a připravte z nich skvělou tradiční pikantní harissu. Tato zeleninová hořčice je…
Pokud máte rádi sterilované bílé zelí, ale nemáte v oblibě zavařování, máme pro vás jednoduchý recept na zelí bez sterilování. Hodí se jíst jen tak nebo jako příloha k…
Obohaťte svůj jídelníček domácím zelím s křenem, pečlivě připraveným a uloženým do sklenice pro vaši pohodlnou spotřebu. Tento pikantní a křupavý pokrm kombinuje svěží…
Vše pokrouhat na malé plátečky, kostičky jak chcete. Vše smíchat, nandat do sklenic, pořádně zatlačit do sklenic, ale pozor, bez puštěné šťávy ze zeleniny. Zalít horkým…
Pomazánku, kterou si připravíme v létě z čerstvé zeleniny a masa, můžeme uchovat zavařenou ve spíži pro další použití. Je pikantní, hodí se na topinky, chuťovky, nebo…
Nejprve umyji sklenice s víčky, víčka dám na plech s utěrkou do trouby, tam je nechám na 50 stupňů osušit.Vydrhnu okurky kartáčkem, oloupu cibule, nakrájím na plátky,…
Kombinace zelí a křenu dává tomuto zelí říz. Perfektně doplní pečené maso, ale je skvělé i samotné jako salát. Zelí je plné vitamínů a díky bakteriím mléčného kvašení má…
Pokud potřebujete uchovat větší množství masa, můžete si ho zavařit na pozdější spotřebu do menších sklenic. Tato pomazánka je pak vždy po ruce, využijete jí při…
Očištěné a vykuchané ryby povaříme a vychladlé obereme a nameleme na masovém mlýnku.Kdo nemá rád moc mleté, může maso jen obrat - nemusíte mít strach, když tam zůstane…
Nálev vaříme asi 5 minut, horký nalejeme na okurky, dle zvyklostí přidáme křen, mrkev, cibuli..... 10 minut sterilizujeme na 80°C.
Feferony očistíme, odkrojíme stonky a nakrájíme na kousky asi 2-3 cm. Po částech je vkládáme do sklenic a vždy mezi vrstvy dáme trochu brusinek. Zalijeme teplým lákem,…
Špekáčky z jedné strany do 2/3 podélně nařízneme, potřeme uvnitř hořčicí a vložíme podélný plátek okurky. Na druhé straně uděláme několik malých řezů a vložíme do nich…
Připravíme si nálev a necháme ho zchladnout. Růžičky brokolice spaříme vařící vodou a po 2minutách přemístíme do nádoby se studenou vodou, pro zachování svěží barvy.…
Nebojte se pařezovitých hub a vyzkoušejte václavky. Tyhle nejedlé houby se po tepelné úpravě stávají jedlými a jsou opravdovou pochoutkou. Na sušení se příliš nehodí,…