Kmínové tyčinky
Recept ještě nebyl hodnocenOčekáváte návštěvu? Vyzkoušejte tento jednoduchý recept na kynuté tyčinky se solí a kmínem. Do těsta se přidávají brambory a tyčinky jsou díky nim velmi lahodné. Budou…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Očekáváte návštěvu? Vyzkoušejte tento jednoduchý recept na kynuté tyčinky se solí a kmínem. Do těsta se přidávají brambory a tyčinky jsou díky nim velmi lahodné. Budou…
Vyzkoušejte jednoduchý recept na nivové rohlíčky, které okouzlí každého milovníka slaných dobrot. Křehké těsto plné šunky, sýrové chuti a jemně křupavá textura, dělají z…
Do pekárny dáme vodu, sůl, cukr, rozpuštěnou Hery, nebo sádlo a navrch nasypeme smíchané mouky a droždí. Nastavíme pečku na těsto, hotové si dáme na vál, ani jsem…
Ze všech surovin zaděláme těsto, které je o trochu řidší a lepivější než na lepkové kynuté knedlíky. Těsto ihned naplníme do menších forem a necháme 30 min kynout.…
Troubu předehřejeme na 190°C. Portobello oloupeme a vyřízneme jim nohy (mushroom violence!). Na trošce oleje dozlatova osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli. Do misky dáme…
Příprava v pekárně a pečení v domácí pekárně: Do mísy z pekárny nejprve nalijeme olivový olej, vlažnou vodu, bezlepkovou směs Integrale, lžičku soli, cukru a droždí.…
Mouky nasypeme do mísy, přidáme vanilkový cukr a vše promícháme. Uprostřed uděláme důlek, do kterého nasypeme moučkový cukr, droždí, přidáme žloutek, zalijeme polovinou…
Drozdi a spetku cukru rozmichame ve vlazne vode a nechame vzejit "kvasek".Obe mouky prosijeme, smichame se soli, prilijeme kvasek, syrovatku, olivovy olej a vypracujeme…
Všechno mléko jsem ohřál s cukrem, vsypal jsem droždí a nechal vzejít kvásek. Vykynutý kvásek jsem přelil do mísy s moukou, solí, rozpuštěným máslem (1/3 necháme na…
Do velké mísy jsem nasypala hladkou mouku, cukr krupici, vanilkový cukr, sůl, kardamom, droždí a všechny suroviny jsem zamíchala.Rozpustila jsem máslo, ke kterému jsem…
Lívance jsou jedním z nejoblíbenějších moučníků. Nadýchané těsto, kvalitní olej na smažení a dozdobení oblíbenými pochutinami - to vše dělá z obyčejných smažených…
V domácí pekárně se dá připravit i chutný toustový chléb z pšeničné mouky. Pokud domácí pekárnu vlastníte a toustový chléb rádi používáte, vyzkoušejte podle tohoto…
Různé limonády z květů, plodin a bylin jsou fenoménem posledních let. Na začátku léta si tak můžete připravit třeba tuhle bezovou limonádu, na kterou potřebujete…
Domácí pekárna je výborný pomocník při přípravě chutného pečiva. Upečte v ní tento voňavý a měkký toustový chléb. Můžete ho podávat například namazaný máslem a jistě si…
Výborný domácí chléb připravíme i bez domácí pekárny. Těsto uděláme ze špaldové mouky, vody a sušeného droždí. Ochutit ho můžeme kmínem a bylinkovým kořením. Po vykynutí…
Skvělou pizzu jako z italské pizzerie si můžete připravit jednoduše i doma. Dokonce také ve vegan verzi. Základní kynuté těsto potřete rajčatovým sugem s bazalkou a…
Vyzkoušejte tuto lahodnou bezlepkovou verzi oblíbených dukátových buchtiček, která potěší nejen osoby s celiakií, ale i všechny milovníky tradičních sladkých pochoutek.…
Připravte si tradiční bavorské vdolečky podle receptu našich babiček. Nadýchané smažené bochánky z bramborového kynutého těsta, na které ani široce roztažená pusa…
Focaccia patří mezi tradiční italské speciality, skořicové šneky pak mezi ty severské. Jejich spojení nám pak připraví dokonale lahodný dezert z kynutého těsta a máslové…
Indické chlebové placky naan lze připravit i bez tandoori pece, ve které se tradičně připravuje. Stačí nám pánev nebo trouba. Těsto je díky použitému jogurtu krásně…
Skvělé slané šátečky ke svačině či jako pohoštění pro návštěvu připravíte snadno a věřte, že si pochutnáte. Nadýchané kynuté těsto z majonézy a skvělá náplň z kysaného…
Z droždí, cukru, lžíce mouky a vlažné vody zaděláme kvásek a necháme ho asi 10 minut na teplém místě vzejít. Mouku promícháme se solí, vlijeme rozpuštěné sádlo,…
Všechny suché ingredience smícháme ve větší misce nebo hrnci.Přidáme olej, pomalu přiléváme vodu a mícháme metličkou, těsto by mělo mít konzistenci asi jako na klasické…
Po vykynutí těsto propracujeme, vytvoříme bulky, naskládáme na plech s podložkou a necháme kynout pod utěrkou 30 - 40 minut. Pak pomašlujeme vejcem, můžeme posypat…