Kynuté buchty
Recept ještě nebyl hodnocenVlažné mléko dáme do pekárny, potom přidáme další suroviny a nastavíme program těsto. Po vykynutí těsto na vále prohněteme, rozdělíme na dva díly a pomoci válečku…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Vlažné mléko dáme do pekárny, potom přidáme další suroviny a nastavíme program těsto. Po vykynutí těsto na vále prohněteme, rozdělíme na dva díly a pomoci válečku…
Do pečky dáme suroviny jak je psáno za sebou. Troubu nastavíme na těsto a po půl hodině vyndáme na vál, ještě propracujeme a vytvarujeme chleba jaký chceme mít (kulatý…
Klasické kynuté šneky jsou velká dobrota a můžeme je připravit s rozličnými náplněmi. Tentokrát zvolíme voňavou náplň s mletými ořechy, skořicí a rumem. Před pečením…
Všechny suroviny smícháme dohromady, podle chuti lze přidat cibulku, česnek, bylinky, semínka, škvarky...Těsto zakrýt utěrkou a nechat 8-12 hodin kynout podle teploty,…
Jednoduchý recept na domácí masopustní koblížky. Jsou nadýchané jako pírko, a tak budete mít co dělat, abyste je nesnědli všechny sami a zbylo pár kousků i pro vaše…
Smícháme ingredience na těsto a dáme vykynout.Vykynuté těsto rozdělíme na 4 díly. Z každého vyválíme placku, potřeme nutelou (já ji vložila na 1 minutu do mikrovlnky,…
Kynuté buchty s ovocem patří k oblíbeným moučníkům snad všech domácností. V tomto receptu je velkým pomocníkem domácí pekárna, která připraví těsto i s kynutím. Na nás…
Švestkový koláč patří prostě k závěru léta. Šťavnaté fialové plody osvěží každý moučník. V tomto případě jimi doplníme kynuté těsto s tvarohovou náplní. Na kynutí však…
Tradiční pagáče, pocházející ze Slovenska, se pečou při slavnostnějších příležitostech, například při masopustu. Naplnit je můžete třeba škvarky, bryndzou, nebo sladkým…
Ingredience si odvážíme a vložíme do pekárny. Droždí nasypeme buďto do přihrádky na droždí nebo k ostatním ingrediencím. Pekárnu si nastavíme na program základní rychlý;…
Ingredience si odvážíme a vložíme do pekárny. Droždí nasypeme buďto do přihrádky na droždí nebo k ostatním ingrediencím. Pekárnu si nastavíme na program základní rychlý;…
Jogurt smícháme metličkou s olejem. Přidáme sůl, cukr, mouku a droždí. Vymísíme těsto a necháme ho na teplém místě přikryté kynout - může to být třeba až hodinu.Hodí se…
náplň: mleté maso (nejlépe hovězí) rajčatový protlak cibule strouhaný eidam sůl a pepř
Do domácí pekárny vložíme suroviny v uvedeném pořadí. Kromě nakrájených rohlíků, ty přidáme až na posledních 5 minut. Pekárnu naprogramujeme na míchání těsta - bez…
V míse ušleháme žloutky s cukrem a špetkou soli, pak přidáme vymačkaná nastrouhaná jablka, mouku, mléko, citronovou kůru, skořici, droždí, promícháme a nakonec přidáme…
Domácí voňavý chléb s křupavou zlatou kůrkou je čím dál oblíbenější. Příprava není složitá, ale vyžaduje dostatek času. Tento pšeničný chlebík s žitnou moukou kyne 12-18…
Tuto kynutou buchtu naplníme výbornou makovou náplní, kterou ovoníme skořicí a perníkovým kořením. Kynuté těsto rozválíme, potřeme makovou náplní a upečeme ve formě na…
Královna svátečního stolu by neměla chybět v žádné domácnosti. Na poprvé dá docela hodně práce a je potřeba zvládnout několik nástrah, ale jakmile ji dostanete do ruky,…
Ze slunné Itálie pochází krásně nadýchaná focaccia, kterou většina z nás zná spíše na slaný způsob. Tuto dobrotu z kynutého těsta můžete připravit i na sladko, s…
Těsto: Ingredience vložíme postupně do domácí pekárny. Zapneme program TĚSTO. Po ukončení programu z těsta vyválíme nudličky 1 cm široké a 20 cm dlouhé, které pak…
Všechny suroviny důkladně zpracujeme do nelepivého bochánku a necháme kynout v míse na teplém místě minimálně 40 min.Z vykynutého těsta vytvoříme asi 5-6 bochánků, které…
V hrnku si svaříme vodu s kmínem a octem a necháme schladnout. Do pekárny dáme svařené schladlé suroviny, přidáme mouku, do jednoho rohu cukr a nahoru kvasnice. Zapneme…