Bezlepkové tvarohové koláče s borůvkami

Suroviny 8 ks

Těsto:
300 ml mléka
60 ml rozpuštěného ghee
1 vejce
1 žloutek
6 PL cukru
65 g tvarohu
380 g zelené mouky Adveni
1 sáček sušeného droždí
citronová kůra
trocha vanilkové pasty
Náplň:
250 g tvarohu v kostce
trocha mléka na rozředění
moučkový cukr dle chuti
vanilková pasta
borůvky
žmolenka
rozšlehané vejce na potření

Postup přípravy receptu

  1. Pokud máme robot a nebo domácí pekárnu, necháme vypracovat těsto. Pokud ne, vše smísíme a vypracujeme ručně.

  2. Necháme vykynout.

  3. Na tvarohovou náplň umícháme tvaroh s cukrem, vanilkovou pastou a trochou mléka do hustého krému.

  4. Vykynuté těsto přemístíme na lehce pomoučený vál a rozdělíme na 8 dílů. Já si pomáhám váhou. Zvážím těsto a jeho hmotnost vydělím 8. Mám ráda, když mám pečivo ve stejné velikosti.

  5. Každý dílek jemně rukou rozprostřeme a dáme do něj přiměřenou lžíci tvarohové náplně.

  6. Těsto sbalíme, jako by jsme tvořili knedlíky a nebo buchty a spojem položíme dolů na pečící papír na plechu.

  7. Potom si vezmeme skleničku s rovným dnem a budoucí koláče zlehýnka poprášíme moukou.

  8. Skleničkou opatrně vytlačíme důlek, který trochu vymažeme tvarohem.

  9. Na tvaroh dáme borůvky, nebo jakékoliv oblíbené či dostupné ovoce.

  10. Nyní okraje koláčů potřeme vajíčkem a nakonec posypeme borůvkami a žmolenkou.

  11. Troubu vyhřejeme na teplotu cca 180°C a na spodek dáme hluboký plech.

  12. Před vložením koláčů do trouby na plech vylijeme cca 1 l horké vody.

  13. Koláče pečeme asi 15 minut do zezlátnutí okrajů.

  14. Upečené necháme vychladnout na mřížce.

Poznámka od kuchařky

Inspirací mi byl skvělý recept od Lateta, který jsem maličko upravila dle potřeb.

Komentáře k receptu Bezlepkové tvarohové koláče s borůvkami

K receptu nejsou žádné komentáře.