Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Droždí - suroviny a ingredience

Recepty s touto surovinou

Briošky s čokoládou

Briošky s čokoládou

Recept ještě nebyl hodnocen 4,8

Těsto zaděláme nejlépe v DP, popř. klasickým způsobem a necháme dobře vykynout. Poté ho vyklopíme na pracovní desku, rozválíme na plát asi 5mm silný a vykrájíme z něj…

Buďáky - buchty se švestkami

Buďáky - buchty se švestkami

Recept ještě nebyl hodnocen 4,7

Do mléka dáme lžičku cukru, droždí a necháme kynout. Do mísy robotu dáme všechny sypké suroviny, máslo necháme rozpustit. Do mísy robotu přidáme kvásek a rozpuštěné…

Blesková drožďovka

Blesková drožďovka

Recept ještě nebyl hodnocen 0,0

Drobně nakrájenou cibuli zpěníme na másle. Přidáme droždí a necháme rozpustit.Když se droždí rozteče a rozvoní, přidáme krupičku. Orestujeme a vklepneme vejce. Necháme…

mika59

15 min

Česnekovo - tymiánové uzlíky

Česnekovo - tymiánové uzlíky

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

V mise si smícháme mouky, sůl, koření, uprostřed mísy uděláme důlek, kam rozdrobíme droždí, posypeme cukrem a zalijeme teplou vodou. Necháme 5 minut vzkypět, přidáme…

Lenunka

90 min

Lívance bez lepku

Lívance bez lepku

Recept ještě nebyl hodnocen 0,0

Do mísy dáme mouku, uděláme důlek do kterého dáme lžíci cukru, rozdrobíme droždí a zalijeme zhruba 1/3 mléka.Jakmile vzejde kvásek - asi 15 minut, přidáme všechny…

Amarounka

60 min

Reformované kynuté buchty

Reformované kynuté buchty

Recept ještě nebyl hodnocen 4,8

Droždí rozmělníme s 1 lžící cukru a 1/3 mléka. Přidáme lžíci mouky, promícháme. Nyní mísu zakryjeme utěrkou a necháme vzejít kvásek na teplém místě (v zimě je…

coco-choc

45 min

Špaldové rohlíky

Špaldové rohlíky

Recept ještě nebyl hodnocen 0,0

Domácí pečivo ze špaldové mouky je dobrota, kterou si můžete zlepšit den. Voňavý a křupavý rohlík bude chutnat k polévkám, salátům, uzeninám či sýrům. Nebo si ho…

Majkaa

115 min

Durynský ovocný koláč

Durynský ovocný koláč

Recept ještě nebyl hodnocen 4,9

Těsto připravíme podle receptu viz poznámka. Lze samozřejmě zpracovat i ručně bez pekárny. V mezičase uvaříme pudink z mléka, cukru a pudinkového prášku, necháme lehce…

Šmakounův hot dog

Šmakounův hot dog

Recept ještě nebyl hodnocen 4,6

Smícháme cukr, mléko, vodu a droždí. Dáme na 10 minut do tepla zmladit. Tekutina musí být jen vlažná, ne horká.Během toho připravíme mouku, kaši, sůl. Kaše se vůbec…

MishkaCZ

45 min

Anglické rohlíky

Anglické rohlíky

Recept ještě nebyl hodnocen 4,8

K omládku přidáme zbytek surovin a vymísíme těsto, které necháme vykynout. (Soli dáme do těsta méně, rohlíky jsou dosoleny použitým grilovacím kořením a také slanina a…

Donutky

Donutky

Recept ještě nebyl hodnocen 4,8

Nechte donuty odpočívat a kynout podle receptu. Během této doby se zvětší a stanou se nadýchanějšími. Po vychladnutí je můžete naplnit krémem nebo potřít polevou a…

tejaja

63 min

Slané preclíky

Slané preclíky

Recept ještě nebyl hodnocen 4,3

Preclíky se zlatavou kůrkou a jemnou střídkou si upečete podle našeho receptu. Postup neošiďte o koupel preclíků ve vroucí vodě. Dodá preclíkům trvanlivost. Posypka ze…

toprecepty.cz

35 min

Helenské rohlíky

Helenské rohlíky

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Rohlík nemusí být jen slané suché pečivo, jak ho znáte z obchodu. Ve Svaté Heleně pečou sladké rohlíky s rozmanitými náplněmi, které rozhodně musíte vyzkoušet. Upečte si…

Betina

80 min

Biga

Biga

Recept ještě nebyl hodnocen 4,6

Biga má původ v Itálii a svou hustotou se podobá už hotovému těstu. Používáme ji do těst s vyšším obsahem tekutiny. Významně prodlužuje trvanlivost pečiva a díky…

Biga

Biga

Recept ještě nebyl hodnocen 4,6

Biga má původ v Itálii a svou hustotou se podobá už hotovému těstu. Používáme ji do těst s vyšším obsahem tekutiny. Významně prodlužuje trvanlivost pečiva a díky…

1 31 32 33 34 35 93

Naposledy jste si prohlédli