Česneková kolečka
Recept ještě nebyl hodnocenDroždie dobre rozmiešame v mlieku a spolu s ostatnými surovinami vymiesime na hladké cesto. Necháme kysnúť, kým nezdvojnásobí svoj objem. Potom cesto rozdelíme na…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Droždie dobre rozmiešame v mlieku a spolu s ostatnými surovinami vymiesime na hladké cesto. Necháme kysnúť, kým nezdvojnásobí svoj objem. Potom cesto rozdelíme na…
Smícháme ingredience a vytvoříme těsto, které necháme vykynout. Později vyválíme na tenko. Těsto vyjde asi na dvě pizzy :) Pečeme 15 minut na 220 stupňů.
Z vlažného mléka, medu a droždí si uděláme kvásek. Mouku, sůl, vanilkový cukr, žloutky, Amaretto, pomerančovou kůru dáme do mísy a zlehka promícháme. Přidáme kvásek a…
Dýni vařte 5 minut v páře. Mezi pokličku a hrnec dejte utěrku. Uvařenou dýni rozmixujte. Všechny suroviny odvažte a vložte do domácí pekárny. Nastavte základní…
Do mísy nasypeme obě mouky, cukr, 3 vejce, kvásek, mléko, rozpuštěné máslo, tekutý med. Vařečkou promícháme, vypracujeme vláčné těsto a zaprášíme pol. moukou. Těsto…
Z tepleho mleka, drozdi, 1 lzice cukru a 2 lzic mouky udelame kvasek a nechame chvili stat. Mouku smichame s cukrem, soli, rozpustenym maslem a vejcem. Prilijeme kvasek,…
Ze všech ingrediencí vypracujeme těsto, které necháme cca 45 minut na teplém místě vykynout. Z těsta vykrajujeme žemličky, zakulatíme a nožem uděláme na povrchu dva…
Těsto jsem dělala ručně, pro pekárnu je ho malé množství.Ve vodě rozmícháme cukr, droždí a trochu z odvážené hladké mouky a počkáme, než kvásek vyyne. Pak přidáme zbytek…
Přísady smícháme ve velké míse a poté těsto uhněteme do hladké elastické kuličky. Těsto vložíme do vymaštěné mísy, kterou přikryjeme potravinářskou folií a necháme 2…
Nejdřív uděláme kvásek (vlažné mléko s cukrem a droždím). Mouku smícháme se solí, kmínem, přidáme kvásek, 2 hrnky vlažné vody, nakonec orestovanou cibuli. Vypracujeme…
Suroviny dáme do pekárny a použijeme program Těsto. Nebo z části vody, cukru, celého množství droždí a trochy mouky uděláme kvásek, po jeho vykynutí přidáme zbytek…
Do domácí pekárny naložíme všechny suroviny tak, jak jsou napsané za sebou, jen semínka vložíme mezi mouku, aby byla zakrytá. Zvolíme program Těsto - hnětení a kynutí…
V míse rozetřeme droždí s cukrem, 2 lžícemi mouky a 4 lžícemi mléka na řídkou kašičku - kvásek. Ten necháme na teple vzejít. Přidáme cukr, mouku, vlahý tuk a mléko, ve…
Anglickou slaninu si nakrájíme na menší kousky, dáme ji do kastrůlku rozpustit a osmažit, přidáme cibuli nadrobno, necháme ji zesklovatět a dáme rozmělněné droždí.…
Těsto vymíchám v pekárně.Nechám vykynout (program těsto). Upleteme housky a dáme na plech s pečícím papírem a necháme je ještě nakynout. Potřeme vajíčkem, ozdobíme …
Kapustu ( zelí ) nadrobno nasekáme a krátko ( asi 3 min ) povaríme. Scedíme, necháme vychladnúť. V mlieku rozmiešame so štipkou cukru droždie. Zmiešame múku,…
Všechny suroviny dáme do pekárny, nejprve tekuté, pak sypké a zapneme program Základní (Klasik).Hotový chleba z formy vyklepneme a dáme vychledit na mřížku.
Zaděláme kvásek = vlažné mléko + cukr + droždí. Do mísy dáme mouku, vanilku, špetku soli, žloutky, majonézu. Do mísy vlijeme kvásek a vypracujeme těsto, které necháme…
Všechny suroviny na těsto vložíme do pekárna v pořadí tekuté - suché a použijeme program Těsto. Během hnětení hlídat konzistenci těsta a případně dosypat mouku tak,…
Suroviny dáme do pekárny (tekuté, pak tuhé) a použijeme program Těsto. Vykynuté propracujeme, rozdělíme na 8 dílů (asi po 45 g) - 8 vloček.... Každý dílek rozdělíme…
Na oleji restujeme na kolečka nakrájený pórek, přidáme omyté, ale neoloupané, nastrouhané ředkvičky-(hrubší slzičky) a chvilinku restujeme vše společně. Přidáme…
Do mísy prosejeme mouku, přidáme sůl, uděláme důlek, do něj dáme cukr, rozdrobíme droždí a zalijeme vlažným mlékem. Necháme droždí vykypět, přidáme vejce, vlahou heru,…
Z vody, trochy cukru, mouky a všeho droždí (vše z připraveného, odváženého množství) umícháme kvásek, který necháme asi 20 minut kynout. Pak přidáme ostatní suroviny a…
V pivu rozmícháme cukr a droždí, přidáme zbytek surovin a vymísíme těsto, které necháme dobře vykynout (přibližně hodinu) - během kynutí dvakrát prohněteme.Vykynuté…
Přidáno před 3 hodinami
Přidáno před 12 hodinami
Přidáno před 13 hodinami
Přidáno před 15 hodinami
Přidáno před 18 hodinami
Přidáno před 21 hodinami
Kroupy nejsou „hloupý“! Netradiční smaženice nebo kroupové zelí překvapí, důležitý je správný postup při vaření
Tlusté japonské nudle udon: Skvěle nasáknou chuť vývaru nebo omáčky, ale nepsaným zákonem je, že je musíme srkat
Sladké odměny za vysvědčení: Děti potěší domácí Kinder mléčný řez, nanuky i marsmalow