Hokkaido placičky s kuřecím masem
Recept ještě nebyl hodnocenKřupavé placičky z dýně hokaido jsou doplněné šťavnatým kuřecím masem, což vytváří dokonalou kombinaci sladké a jemně kořeněné chuti. Jsou skvělou volbou pro chutný oběd…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Křupavé placičky z dýně hokaido jsou doplněné šťavnatým kuřecím masem, což vytváří dokonalou kombinaci sladké a jemně kořeněné chuti. Jsou skvělou volbou pro chutný oběd…
K podzimu jistě patří štrúdly a záviny. Jejich přípravu si usnadníme použitím již hotového listového těsta. Jako náplň tentokrát použijeme kombinaci dýně, jablek, kokosu…
Dýňový dort za studena je lahodný dezert, který spojuje jemnou chuť dýně s lehkostí smetanového krému a křupavým sušenkovým základem. Je ideální volbou pro podzimní…
Zjistěte, co mají všichni na žlutavých kráskách podzimu! Přichystejte z nich skvělý salát, ochucený a vonící římským kmínem, doplněný křenovým smetanovým dipem. Budete…
Dýně se v naší kuchyni nachází zejména na podzim, kdy je její vrchol sezóny. Kromě polévek, dezertů a dlabání na strašáky z ní můžeme připravit také skvělý dip. Upečenou…
Vynikající recept na kuřecí karbanátky s cottage sýrem a ovesnými vločkami vás překvapí svou šťavnatostí a vyváženou chutí. Místo klasické přílohy zvolte pečenou dýni…
Uzené kuřecí stehno ochucené plátky česneku a pečený květák s dýní a bylinkami je vynikající pokrm plný výrazných chutí. Vše se peče společně v jednom pekáčku a chutě i…
Hladká krémová dýňová polévka patří mezi lahodná jídla, která nám zpříjemní podzimní dny. Dýni tentokrát ještě doplníme sladkým jablkem a trochou kurkumy. K zahuštění…
Snad každý, kdo se pohybuje v kuchyni, ocení rychlý, jednoduchý a výživný recept. Zpravidla jeho součástí jsou těstoviny a nejinak je tomu i v tomto případě. Oblíbený…
Zeleninu nakrájejte na větší kusy, zalijte vývarem, osolte, okořeňte a vařte asi 15 minut. Pokud je zelenina měkká, tak polévku odstavte.Polévku rozmixujte tyčovým…
Restovaná zelenina je vděčnou přílohou ke spoustě různých pokrmů. Hodí se nejen k masu, ale také k volskému oku. Do půlhodiny tak zvládnete připravit snadný, rychlý a…
Připravit chutný a dietní oběd není vůbec nic složitého. Na kuřecím prsu, podávaném s nasládlým dýňovým pyré příjemně vonícím po rozmarýnu, si zaručeně pochutnáte. Tento…
V chladnějších dnech přijde vhod skvělý teplý salát z pečené zeleniny. Pečením zelenině dodáme výraznější chuť, kterou ještě podpoříme medem. Po upečení zeleninu…
Tradiční ovesná kaše je u nás známá zejména jako sladká snídaňová. Vyzkoušet však můžete i její slanou verzi. Ovesné vločky promíchané s výraznou brynzou doplní pečená…
Z bohaté letní úrody můžeme připravit ledacos. Zejména pak zásoby na chladnější část roku. A třeba taky tuto zeleninovou pálivou směs nejen na toasty. Patří do ní cuketa…
Kuřecí maso v dýňové omáčce je skvělým jídlem pro podzimní období. Jemné maso se dusí spolu s dýní a mrkví, a výsledkem je příjemně vonící a lahodná omáčka. Hotový pokrm…
Podzim je ideální čas na voňavou dýňovou polévku, která krásně zahřeje a dodá energii. Dýně hokaido spolu s bramborami vytvoří jemně krémový základ, jogurt polévku…
Vařená žebra potřeme marinádou a necháme odležet, nejlépe přes noc. Dýni vydlabeme a nakrájíme na širší měsíčky, popř. kostky a osolíme. Žebra, dýni, stroužky česneku a…
Mouku s máslem prsty promačkávejte, až vznikne drobenka. Přidejte vejce, sůl a uhněťte vláčné těsto. Zabalte do fólie a nechte alespoň půl hodiny v lednici uležet. …
Troubu předehřejeme na 180-200°C, plech nebo širší pekáček vyložíme pečícím papírem. Připravíme zeleninu: šalotku nasekáme nadrobno, mrkev nakrájíme na tenké kolečka,…
Na oleji orestujeme nadrobno pokrájenou cibuli. Přidáme kousky dýně, mírně podlijeme a dusíme doměkka. K rozdušené a rozmačkané dýni přidáme najemno nastrouhané tofu,…
Celer, petržel oloupeme, dýni vydlabeme a vše nakrájíme na stejně velké kusy. Osolíme , dáme do pekáče, zalijeme olejem a promícháme. Pečeme při 200…
Jako první jsem si zapnula troubu na 200°C. Půlku dýně jsem vydlabala, nakrájela na cca 1cm hrubé měsíčky, poskládala na plech, osolila, opepřila, zaprášila paprikou a…
Maso: Polovinu másla smícháme s bylinkami a solí. Prso rozřízneme tak, abychom měli tenčí větší plát, který potřeme bylinkovým máslem, opepříme a poklademe anglickou…