Chilli, za které vám tělo poděkuje (a voní po čokoládě)
Recept ještě nebyl hodnocenNejdříve začneme fazolemi, pokud nemáte konzervované, večer předem namočíme ve vodě. Ve středně velkém kastrolu rozehřejeme lžíci olivového (kokosového...) oleje a…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Nejdříve začneme fazolemi, pokud nemáte konzervované, večer předem namočíme ve vodě. Ve středně velkém kastrolu rozehřejeme lžíci olivového (kokosového...) oleje a…
Hovězí kousky omyjeme a odblaníme. V pánvičce rozpálíme olivový olej.Kousky zprudka restujeme na pánvičce a během restování osolíme. Podlijeme vodou a dusíme, než je…
Fazole použijeme barevné dle vlastního výběru, buď předem uvařené nebo scezené ze slaného nálevu. Množství zeleniny a bylinek přidáváme k fazolím dle vlastní chuti,…
Přes noc namočíme fazole v 1,5 l vody. V té je druhý den uvaříme do poloměkka.V hrnci nejlépe se silným dnem, rozpustíme vrchovatou lžíci sádla. Na něm opečeme na jemno…
Na oleji nebo sádle zpěníme cibuli, až začne žloutnout. Pak přisypeme na kostky nakrájené hovězí maso (nejlépe seříznuté z hovězího žebra), přisypeme lžíci grilovacího…
Na suché pánvi opečte dozlatova piniové oříšky a poté je spolu s lístky bazalky, česnekem a parmazánem rozmixujte na hladkou pastu. Za pulzového mixování po troškách…
Uvaříme sójové nudličky dle návodu a vymačkáme z nich přebytečnou vodu.Na pánvi na trošce oleje osmahneme nakrájenou cibulku, přidáme sójové nudličky a krátce vše znovu…
Fazole nechte přes noc namočené ve studené vodě.Do jednoho hrnce nalijte vývar, přidejte fazole a špek a uvařte doměkka. Cibuli, celer, petržel a mrkev nahrubo…
V hrnci přivedeme vývar k varu, vložíme očištěnou, na růžičky rozebranou brokolici, použijeme i nakrájený košťál. Vaříme doměkka.Částečně zchladlou polévku dochutíme…
Kaštany a fazole, každé zvlášť, přes noc namočte do vody. Před přípravou polévky je sceďte a pokud je to nutné, z kaštanů odstraňte jemnou slupku.Kaštany a fazole spolu…
Pomeranče rozkrojte napůl a ostrou lžičkou vydlabejte dužninu. Pracujte nad mísou a všechnu šťávu zachytávejte. Pečlivě odstraňte všechna zrníčka, jinak bude marmeláda…
Máslo utřete se žloutky, moučkovým cukrem, vanilkovým cukrem a citrónovou kůrou. Přidejte mouku a mák, propracujte na kompaktní hladké těsto a zabalené do fólie nechte v…
Do většího hrnce dáme 1 lžíci sádla a orestujeme cibuli nasekanou nahrubo a kolečka mrkve.Přidáme ostatní očištěnou, nakrájenou zeleninu, pasty, promícháme a zalijeme…
Očistíme reďkovku, nastrúhame.Očistenú cibuľu pokrájame, spoločne s reďkovkou mierne nasolíme a necháme odstáť.Zmiešame cibuľu, reďkovku, kukuricu, prepláchnutú fazuľu…
Fazolový chléb je doslova nabitý bílkovinami a vlákninou. Chléb, pečený ve formě na biskupský chlebíček, má zajímavou kořenitou chuť pečený a je navíc vhodný pro celiaky…
Přidáno před 2 hodinami
Přidáno před 7 hodinami
Přidáno před 13 hodinami
Přidáno před 14 hodinami
Přidáno 23. 4. 2024 13:54
Přidáno 23. 4. 2024 13:16
Rychlý levandulový sirup: Na přípravu stačí jen tři ingredience a v kombinaci s proseccem vytvoříte osvěžující letní koktejl
Pečeme s Ivou: Usmažte si dokonalé mini benátské koblížky, slavné Frittelle di Carnevale!
Slavnostní pajerský koláč je tradicí Horácka: Hranatý tvar má ryze z praktického důvodu