Krůtí játra na slanině a bylinkách, s dipem a jarním salátkem

Olga Urvalkova Kuchařka: Olga Urvalkova

Doba přípravy: 15 min 2 porce Pokrmy z vnitřností 0 názorů

Suroviny

300 g krůtích jater
100 g anglické slaniny
1 lžíce řepkového oleje
1 cibule
2 stroužky česneku
1 dl červeného vína
1 špetka soli
1 špetka pepře
2 snítky tymiánu
3 snítky rozmarýnu
Dip:
2 lžíce zakysné smetany
1 lžíce tatarky
1 lžíce dijonské hořčice
2 hrsti pažitky
Recept si zatím oblíbili 3 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Slaninu nakrájíme na kostičky, játra na proužky, cibuli a česnek nadrobno.
    Na oleji zpěníme cibuli, přidáme česnek, slaninu a krátce zarestujeme.
    Přidáme játra, nasekané bylinky a společně restujeme asi 10 minut.

  2. Přilijeme červené víno, zamícháme, lehce osolíme a opepříme, vypneme.
    Podle potřeby zredukujeme či zředíme, můžeme i zakápnout domácím kečupem. Trošku osolíme, opepříme.

    Je to brzo hotové, játra jsou měkká a jemná, s dochucováním nepřeháníme.

  3. Zatím než se chutě prolnou, uděláme dip - vše smícháme, přidáme nasekanou pažitku.

    Salát omyjeme a smícháme s kefírem, osolíme.

  4. Servírujeme na talíř s dipem, ozdobíme a přikusujeme čerstvý chléb.

    Já se stonky řapíkatého celeru, který jsem si do dipu namáčela - nemělo to chybu :).

Poznámka

Tááák rychlé, jednoduché a tááák dobré to bylo :)

Hlávkový salát první letošní od mamky ze skleníku, mňam :)

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Ohodnoťte recept: Krůtí játra na slanině a bylinkách, s dipem a jarním salátkem

K receptu nejsou žádné komentáře.

Tématické fráze: recept krutí jatra na slanině kruti jatra v anglicke slanine krůtí+játra

Zapomněl/a jsem heslo